Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se odlicno secam 4 sezone, dok me 5 nije nesto odusevila pa sam uopste zaboravio da postoji. Ali vremenom se kockice slazu kako razmisljam o seriji.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Gde vam toliko smeta taj mrak, ja nisam to primetio uopste, sve sam lepo video, a normalno je da je noc mracna...
Ajde slikajte telefonom na tvu neke scene i bacite u spoiler, bas me zanima sta vam to toliko smeta.

Izlazak 6. sezone The 100 me je podsetio da sam skinuo 5. sezonu jos odavno i nikako da je zavrsim, taman sada.

Poslednja izmena:
Ne bih se složio... Dosta je lošija od prve sezone koja je imala prilično nadrealan vajb, dok je 2. "zastupljena" tj sve je objašnjeno...
Imali su prilično problema van seta što se odrazilo na seriju (budžet, odlazak Fullera i G. Anderson, problemi sa drugim glumcima oko pisanja scenarija, Gejmen nema toliko uticaja)... Svetla tačka ostaje "brat Serhio" (leprikon) I McShane...
Može da se gleda ali i ne mora... Ne bi me čudilo da zakinu 3. sezonu uzevši u obzir sve probleme.

Prva sezona je bila odlicna, po meni i bolja od romana. Stekao sam utisak da su dobili budzet , pa resili da razvuku ostatak kao Dinastiju ...

Gomorra - Bolja iz sezone u sezonu , iz serije u seriju... Dok cekam nove epizode 4-te sezone obrnuo sam ponovo 3-cu, da utvrdim gradivo. Stvarno se divim kako su povezali karaktere.

Nadali smo se da ce da srusi bitku kopiladi, a nije! Najbolja nije, a morala je biti, to je ono sto zameram!
Mu smo se nadali i moralo je biti [emoji23][emoji23] ništa onda, izvinite u ime HBO što nije bilo kako si ti zamislio.

Šteta što je snimano po mraku, ipak se bore protiv Night Kinga, moralo je to biti po danu . I epizoda barem 3 sata , bitka bez prestanka, onako baš epski, čuli smo negde na internetu da će biti tako.

Još jednom odlična epizoda [emoji1]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

GOT

Šteta sto Arya na kraju nije rekla nešto tipa "Nije Winterfell šaka pirinča da je pozoba svaka vrana koju donese vetar"

Gde vam toliko smeta taj mrak, ja nisam to primetio uopste, sve sam lepo video, a normalno je da je noc mracna...
Ajde slikajte telefonom na tvu neke scene i bacite u spoiler, bas me zanima sta vam to toliko smeta.

Izlazak 6. sezone The 100 me je podsetio da sam skinuo 5. sezonu jos odavno i nikako da je zavrsim, taman sada.
Losi snimci pre svega ja sam gledao silom prilika na HBO go i uzas sivi. Mada na dobrom ripu verujem da bi sve bilo dosta bolje vidljivo.

@adamche lol

@ dabox

Osecam da teras neki inat, nije mi jasno zbog cega, ako sam napisao da smo MI ocekivali nesto vise od bitke kopiladi u cemu je tu greh , obzirom da su najavili neverovatan budzet za zadnju sezonu i nevidjeni spektakl?
Sta imas ti da se izvinjavas u ime HBO, kad sam napisao MI, mislio sam na ljude slicne meni i slicnog misljenja i zelja, a ne na prosecnog gledaoca (fana) koji se odusevi sta god mu serviraju!
Od samog starta ove sezone se vidi pad kvaliteta, ne samo sto se tice radnje vec dijaloga, bespotrebna pljampanja, inace sam seriju gledao 5x, pojedine epizode i vise puta i na osnovu onoga sto je sama produkcija govorila ja sam poverovao da ce da bude spektakl i mozda najbolja epizoda, a nije i lista na IMDB je savrseno tacna:
https://www.imdb.com/search/title/?...=250&sort=user_rating,desc&ref_=tt_eps_rhs_sm

Poslednja izmena:
GOT

Šteta sto Arya na kraju nije rekla nešto tipa "Nije Winterfell šaka pirinča da je pozoba svaka vrana koju donese vetar"

šapnula je Night Kingu da se kresnula sa Robertovim basterdom, ali se nije dobro videlo

Poslednja izmena:
Samo se pitam dokle ćete više da se pozivate na IMDB kao da je to neka relevantna ocena kvaliteta - kada prvo krenu da ocenjuju fanbojevi drugi slede njihovo mišljenje i ocena ode u nebo, kada prvo krenu da ocenjuju hejteri opet drugi bez svog mišljenja krenu da ih slede i ocena ide do dna a, što bi se reklo, istina je tamo negde....

Nadgledali smo se (MI) raznih glupih i nerealnih ocena na IMDB te zašto bi ovo bio izuzetak...

Sinoć pogledam na cinestar premiere 2 film Doušnik. Evo danas je repriza oko 14:30:

https://mojtv.net/m2/film.aspx?id=94891&program_id=95068768

The Post (Originalni naziv)

Ne treba da gledate film već je dovoljno da pogledate samo prvu scenu (možda i drugu, ne razumem se u to 😀) tj. prvih 5 min filma. Videćete kako treba da izgleda bitka snimana u mraku, po pljusku, u prašumi,..., Vidi se i najmanji kamičak, zub u vilici, u daljini ljudi, ...

To mi je bilo dovoljno da skapiram da je s mojim TV-om sve u redu, a da je ipak problem do tehnički loše snimljene epizode GoT-a.

Ne znam kako ljudi i zbog čega to opravdavaju, pogledajte nešto drugo snimano u takvim uslovima (noć, sneg, pljusak,..., šuma,...) pa makar budite realni i recite da ovo što ste videli u GoT epizodi ne valja. 😉

Poslednja izmena:
Naravno, ima na hiljade primera. Ovo mi je bilo zanimljivo jer sam gledao, u dva-tri dana, nakon te epizode GoT-a i mogao sam da uporedim.

Poslednja izmena:
Mali off:

Da li neko ko je gledao The Wire zeli da mi se javi na PM i odgovori na nekoliko pitanja vezanih za seriju?

Npr: Zbog čega prate tu TV seriju. Koliko je redovno prate.
Kakvu vrednost i značaj pripisuju TV seriji: za njih lično/za porodičnu okolinu/ za širu društvenu okolinu
Da li i na koji način povezuju događaje i osobe iz serije sa svojom ličnom situacijom i svojom ličnošću
Da li su promenili mišljenje o seriji, na bolje ili na gore, pod uticajem razgovora s drugima ili čitajuci kritike/prikaze serije

Radim esej za faks pa mi je potrebno nekoliko ispitanika, a posto je The Wire dosta pominjana i dobro ocenjena na temi, voleo bih da se javi nekoliko forumasa.

cheers

The Wire
Nisam pogodan za anketu, jer nisam gledao, odnosno, posle silnih pročitanih hvalospeva probao sam u par navrata da odgledam par epizoda, i nikako da me uvuče.
Priznajem da sam pglu za taj tip serije, jer nisam mogao da po'vatam sve te karaktere, i šta ko radi, i koji im je cilj, jednostavno je bila prekonfuzna za mene.
Ali probaću još koji put, verovatno.

Got:
To sa svetlom jeste pomalo čudno. Ali nije sigurno razlog to što neko nije znao svoj posao, jer got generalno ima maestralnu fotografiju. U drugim filmovima (npr Helm's Deep), pa i got (do ove epizode) se noćne scene rešavaju tako što se spiči jak plavi backlight, koji osvetljava siluetu karaktera, i dobiješ utisak i kao da je noć, a opet sve vidiš.
E sad, ko što rekoh, to i kreatori Got-a umeju maestralno da odrade (pa i bitka za King's Landing, je bila po mrkloj noći), a zašto su ovo ovako uradili, pitanje je. Možda je reditelj hteo da sakrije stvari koje nismo trebali da vidimo (mada i u tom slučaju, ima toliko trikova (staviš drvo ili kamen, ili depth of field) da sakriješ šta hoćeš), sve se to i ja pitam.
Možda su radili final Color correction i grading na nekom jeftinom kineskom monitoru. 😀

Samo se pitam dokle ćete više da se pozivate na IMDB kao da je to neka relevantna ocena kvaliteta - kada prvo krenu da ocenjuju fanbojevi drugi slede njihovo mišljenje i ocena ode u nebo, kada prvo krenu da ocenjuju hejteri opet drugi bez svog mišljenja krenu da ih slede i ocena ide do dna a, što bi se reklo, istina je tamo negde....

Nadgledali smo se (MI) raznih glupih i nerealnih ocena na IMDB te zašto bi ovo bio izuzetak...

Ako si pratio seriju, lista je sasvim korektna sto se tice GOT-a, i ja bih je slozio ovim redom! Ne tvrdim da je IMDB zakon sto se tice ocena vec specificno za ovu seriju im je lista dobra. Produkcija je bila u pravu da ce ova epizoda biti sa nevidjenim scenama, nismo ih videli u mraku!

Poslednja izmena:
@d4rk3lf
Usteda cgi budzeta. Milion skeletora da renderuju u nekim scenama je previse..
Uz ovog coveka, sve mi je lepse. 😀
https://youtu.be/5FMlsoUbf_o

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Ako si pratio seriju, lista je sasvim korektna sto se tice GOT-a, i ja bih je slozio ovim redom! Ne tvrdim da je IMDB zakon sto se tice ocena vec specificno za ovu seriju im je lista dobra. Produkcija je bila u pravu da ce ova epizoda biti sa nevidjenim scenama, nismo ih videli u mraku!
Nisam pratio seriju niti čitao knjige već pišem tek onako na neviđeno, ali eto slučajno generalno znam da je ocenjivanje na IMDB teško sr@nje.

I zadržavam pravo da se lično ne složim sa ocenama ni za ovu seriju, ali to je već neka druga priča.

Poslednja izmena:
Odgledah Project Blue Book u nedostatku iole bolje SF serije u poslednje vreme i nije loš, samo malo mlak za moj ukus. "Maloprstića"😀 nisam video u nečemu što nije GoT još od Quantum Break i dobar je to glumac. Fino se snašao i u ovoj ulozi.

Nisam pratio seriju niti čitao knjige već pišem tek onako na neviđeno, ali eto slučajno generalno znam da je ocenjivanje na IMDB teško sr@nje.

I zadržavam pravo da se lično ne složim sa ocenama ni za ovu seriju, ali to je već neka druga priča.

Po tvom misljenju da li je ovo najbolja epizoda GOT-a,i da li je trebala da bude, i da li smo MI koji smo razocarani sa razlogom ili ne?

Mali off:

Da li neko ko je gledao The Wire zeli da mi se javi na PM i odgovori na nekoliko pitanja vezanih za seriju?

Npr: Zbog čega prate tu TV seriju. Koliko je redovno prate.
Kakvu vrednost i značaj pripisuju TV seriji: za njih lično/za porodičnu okolinu/ za širu društvenu okolinu
Da li i na koji način povezuju događaje i osobe iz serije sa svojom ličnom situacijom i svojom ličnošću
Da li su promenili mišljenje o seriji, na bolje ili na gore, pod uticajem razgovora s drugima ili čitajuci kritike/prikaze serije

Radim esej za faks pa mi je potrebno nekoliko ispitanika, a posto je The Wire dosta pominjana i dobro ocenjena na temi, voleo bih da se javi nekoliko forumasa.

cheers
Crni Panter među serijama.
Da li bi imao kuglice da obrazložiš tu činjenicu u eseju?

Po tvom misljenju da li je ovo najbolja epizoda GOT-a,i da li je trebala da bude, i da li smo MI koji smo razocarani sa razlogom ili ne?
Nije najbolja, ne bi trebala da bude ni bolja ni gora od drugih pošto očekujem da sve epizode budu podjednako dobrog kvaliteta a da li ste vi razočarani s pravom ili ne to VI najbolje znate. Ja mogu da govorim samo i svoje ime i slažem se da je bilo nekih stvari koje su mogle biti bolje - i sa tehničke strane i sa strane scenarija ali da sam razočaran epizodom u toj meri kao pojedinci, sorry but jednostavno nisam.

I na to da li se meni lično neka epizoda ili generalno serija dopala ili ne ne mogu da utiču ni ocene sa nekog tamo IMDB niti količina akcije koje u njoj ima ili nema...

Crni Panter među serijama.
Da li bi imao kuglice da obrazložiš tu činjenicu u eseju?
To nije moj zadatak jer bi to bilo samo tvoje misljenje kao ispitanika, ti bi to dalje razlagao/argumentovao a ja bih preneo u eseju. Tema je recepcija publike a ne najbolja serija.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Tu bi ti trebao da proceniš i kompetentnost sagovornika da govori o toj temi pošto su pojedinci ovde svojim komentarima odavno diskreditovali sebe kao ozbiljne sagovornike.

The Wire, evo citiram sebe od pre jedno 4 godine.

@thewire Koliko je samo tema obradjeno u seriji. Bas tako, nije za svakoga i jeste opsirna. Dotakli su se politike, korupcije, skolstva, prljavih radnji u policiji, rasnih pitanja, raznih devijacija(narkomanija, delikvencija,), medjuljudskih odnosa i ostalih socioloskih problema. I sve je odradjeno na neki realan nacin kako u stvari i jeste. Kada sagledas tu kompleksnost i nacin na koji je sprovedena ova serija kao svojevrsna kritika celokupnog drustva, prosto moram da kazem da je zaista remek delo. E sad druga stvar je sto vi ocekujete akciju i akciju .. Opet o ukusima ne vredi raspravljati.

GoT 03 epizoda... kao ljubitelj EF i samog serijala, mogu da kazem da je odlicna..
ali objektivno gledano, kad se malo slegnu utisci, ima dosta istine u ovim zamerkama koje joj pripisuju.
Da ne nabrajam, vecinu stvari sam i sam primetio, od mraka, nelogicnosti do strategije i nedovoljne iskoriscenosti ww...itd
Zao mi je sto to nisu bolje uradili jer bih i ja vise uzivao, ali..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno