Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledao SoA i dobro je što su završili seriju...
Počeli su opasno da smatraju i veštački razvlačenje seriju.

1-10 dijalozi, ubace se novi negativci da se popuni praznina i onda na kraju sezone zadnje 3 epizode uvek imaju više sadržaja nego prethodnih 10 🙂

Serija dobra kada se sve sabere i oduzme cheers

Ja u nedostatku dobrih komedija, resio da odgledam malo Community. Pogledao 5 sezona za 2 dana. Prve dve gledljive, nakon toga serijal ide nizbrdo, cak toliko da je 5 sezona djubre neopevano koje ne moze da se gleda, pola epizoda ispreskakao. Citam sad kako su na peaku uspeha serijala, tamo negde nakon 2 sezone otpustili nekog glavnog koji im je pisao epizode, pa kad su videli da su zasrali, kao vracaju ga, al dzaba. Ne moze ni da prismrdi Modern Familiji.

Sto se tice The Wire, ja sam je odlegao pre nekoliko meseci, nakon hajpa oko Breaking Bada, mnogi su uporedjivali nju sa Wireom. Jedno 17 puta sam pocinjao sa gledanjem prve epizode koliki je smor od serije taj The Wire. Jedva se uhodao i sve sto mogu da kazem je da su vredne samo prve 2 sezone, ostalo je cist smor, bljutava politika, a onaj ko se osmelio da je poredi sa BB treba da se banuje iz ovog univerzuma.

Upravo završavam Sons of Anarchy i po meni serija je vrh (iako mi posle odgledane prve sezone nije delovalo da će tako biti).
Treba mi neki predlog šta da gledam posle a da nije neki SF. Sledeće serije sam gledao i sve su mi se baš dopale:
Prison break
Breaking bad
The Sopranos
Boardwalk empire
The Americans
House of cards

Vikings.

The Wire sam odavno planirao da gledam, čak sam i skinuo prvu sezonu pre par godina, ali bio je neki užasan dvd rip pa sam odustao. Na zadnjih par strana vidim da su utisci o seriji baš podeljeni, za neke je najbolja serija svih vremena a za neke najveći krš. Sećam se da kada sam je tada skinuo i hteo da gledam, takođe sam čitao, između ostalog, i da je serija teška za praćenje jer ima baš dosta likova.
Pošto se sada pojavio i u HD formatu trebalo bi joj dati šansu.
Sa one liste koju je Nerven postavio, verovatno ću odabrati Homeland (izbegao bih serije sa elementima horora). Odgledaću i True Detective ali koliko vidim prva sezona ima samo 8 epizoda, tako da ću verovatno ponovo tražiti neku preporuku uskoro 😉

Od gore pobrojanih serija, a koje sam gledao nemaju elemente horora: Sherlock, Homeland, SFU. Dexter i TD imaju mozda par neprijatnih scena (nista preterano), dok je Hannibal tu malo ekstremniji. Ali su u svakom slucaju serije kojima treba dati sansu 🙂

Homeland je mozda i najlosija serija od onih koje sam naveo.

I jos nesto, s ovim predlozima koje si dobio nema potrebe da trazis u skorije vreme ponovo predloge, jer si vec dobio dosta dobrih predloga 🙂

Poslednja izmena:
Poceo pre par dana sa Orange is the new black i skroz mi je ok, cak sto vise mislim da sam se navukao 😀

The Wire sam odavno planirao da gledam, čak sam i skinuo prvu sezonu pre par godina, ali bio je neki užasan dvd rip pa sam odustao. Na zadnjih par strana vidim da su utisci o seriji baš podeljeni, za neke je najbolja serija svih vremena a za neke najveći krš. Sećam se da kada sam je tada skinuo i hteo da gledam, takođe sam čitao, između ostalog, i da je serija teška za praćenje jer ima baš dosta likova.
Sa one liste koju je Nerven postavio, verovatno ću odabrati Homeland (izbegao bih serije sa elementima horora). Odgledaću i True Detective ali koliko vidim prva sezona ima samo 8 epizoda, tako da ću verovatno ponovo tražiti neku preporuku uskoro 😉

Utisci su bili podeljeni i u trenutku kada je emitovana-nije bila među najgledanijim serijama nikada. Razlog je što je kompleksna, što traži pažnju, što nije mainstream i user friendly... dakle nije za svakoga definitivno, ljudi prosto neće da se udube u fabulu radnje 🙂 Ja sam gledao kompletnu seriju sedam puta i sad počinjem u HD 😀 Sjajan scenarijo, izuzetna režija, po meni najbolja karakterizacija likova ikada viđena u bilo kom formatu(verujem da bolje glumce nisu mogli izabrati, prosto svaki je pun pogodak). Ono što mene uvek vraća pored svega nabrojanog je i to što je brate realna, nema preseravanja kao u House of Cards ili Breaking Bad gde sam počeo mrzeti glavne likove na pola serije... i dalje su mi obe OK(Breaking Bad i više nego OK) ali ih više nikada neću pogledati 🙂

Homeland je odlicna serija ako gledas samo prve tri sezone. Tu je i zavrsena jedna prica.
Nije teska za pracenje, svakako odgledaj.

@thewire Koliko je samo tema obradjeno u seriji. Bas tako, nije za svakoga i jeste opsirna. Dotakli su se politike, korupcije, skolstva, prljavih radnji u policiji, rasnih pitanja, raznih devijacija(narkomanija, delikvencija,), medjuljudskih odnosa i ostalih socioloskih problema. I sve je odradjeno na neki realan nacin kako u stvari i jeste. Kada sagledas tu kompleksnost i nacin na koji je sprovedena ova serija kao svojevrsna kritika celokupnog drustva, prosto moram da kazem da je zaista remek delo. E sad druga stvar je sto vi ocekujete akciju i akciju .. Opet o ukusima ne vredi raspravljati.

Meni je The Wire na čekanju, pogledao sam samo jednu epizodu, i deluje kao odlična serija. Realna je od početka kad dobije packe od nadređenih što je uopšte pričao sa sudijom...

Posle The Wire, ostale serije u kojima predstavljaju organe reda izgledaju kao Pepa Prase.

EDIT: Izuzimajući Homicide.

^
Upravo sam odgledao, jak pocetak i vec se pokazuje u kom pravcu ce da vodi sezona. Evo jos jedne epizode nedeljno za uzivanje pored gothama, stalkera, forevera.

Utisci su bili podeljeni i u trenutku kada je emitovana-nije bila među najgledanijim serijama nikada. Razlog je što je kompleksna, što traži pažnju, što nije mainstream i user friendly... dakle nije za svakoga definitivno, ljudi prosto neće da se udube u fabulu radnje 🙂 Ja sam gledao kompletnu seriju sedam puta i sad počinjem u HD 😀 Sjajan scenarijo, izuzetna režija, po meni najbolja karakterizacija likova ikada viđena u bilo kom formatu(verujem da bolje glumce nisu mogli izabrati, prosto svaki je pun pogodak). Ono što mene uvek vraća pored svega nabrojanog je i to što je brate realna, nema preseravanja kao u House of Cards ili Breaking Bad gde sam počeo mrzeti glavne likove na pola serije... i dalje su mi obe OK(Breaking Bad i više nego OK) ali ih više nikada neću pogledati 🙂

Što se tiče The Wire jednostavno ne treba o ukusima raspravljati. Ima ljudi koji imaju i koji nemaju ukusa, i po tome lepo mozes ovde da podeliš usere i vidiš koga da smatraš uopšte relevantnim za bilo kakvo ocenjivanje filmova i serija. Ljudi gledaju kojekakve tinejdzerske bljuvotine i onda se osmele da takvoj seriju daju ocenu tipa 2/10. Slično kao i sa muzikom, realno kako da cenim mišljenje onoga ko sluša Cecu, Kecu, Šanu i Đanu a po pitanju recenzije neke ozbiljne muzike...

Poslednja izmena od urednika:
Ne mora da znači da nema ukusa neko ako mu se nešto nije dopalo - nisu svi rođeni da im se dopada ista vrsta filmova, serija, igara... Ja nemam ništa protiv recimo BB ali mi ta serija ne paše i nisam mogao da se nateram da je gledam iako verujem ga je odlična. Sa druge strane ljudi ne vole GoT ali to nije razlog da kažem da nemaju ukusa. E sad, ako bi ja ili oni počeli da se blamiramo komentarima kao si to očajne serije to već menja stvar...

Ja izbegavam da pljujem te serije kao sto su GoT, The Wire, BE, jer znam da su nekome nesto najbolje sto je gledao 🙂
I ne ocenjujem ih, ali ih i ne preporucujem 🙂

Kao sto je @Martin Mystere rekao nisu svima ukusi isti, i glupo bi bilo da jesu 😉

Kome ne odgovara The Wire, poštujem da ima i takvih, može da proba 24. Time dobija više akcije i manje realnosti.
Može i neki serijal CSI, ali to je već zbogom pameti. Nakon toga ostaju samo još Zvezde Granda 🙂

Meni ona mala Lili simmons ( zaboravih kako joj se zove lik u seriji ) 🙂

Poslednja izmena:
Kad se setim da je argument protiv "The Wire" aspekt slike (4:3) :S:
facepalm.gif
vid_budale.gif

Skoro sam odgledao peaky blinders i meni je odlicna serija.

Sada sam uzeo da gledam POI, i isto mi se svidja, trenutno zavrsavam drugu sezonu.

Poslednja izmena:
Predlog nekoliko radio serija, sa BBCa, koje se mogu naci tu i tamo, a i besplatno su dostupne 7 dana nakon emitovanja na sajtu (ne traze iPlayer da se budzi!):
- The Now Show i The News Quiz. Idu petkom, naizmenicno po 6 epizoda, nekoliko puta godisnje se menjaju dakle. Topical news comedy.
- Susam Calman is Convicted i Mark Watson Talks a Bit About Life, dva showa u kojima ovo dvoje komicara prica o raznim temama. Nema previse epizoda, interesantne su.
- Can't Tell Nathan Caton Nothing. Slican, ali po meni bolji show od gornja dva.
- Paul Sinha's Citizenship Test, nesto slicno, elokventnije, malo manje interesantno za strance, ali opet nije lose.
- News Jack, slican Now Showu, ali drugaciji humor dosta.
- Just a Minute, odlican show sa prilicno dugim stazom, gde uglavnom komicari trebaju govoriti u random temi, bez ponavljanja, zamene teza i neckanja (repetition, deviation, hesitation 😀). Postoji na YT nekoliko snimaka sa TVa ove serije, ne znam da li je emitovana inace, ili je ono slucajno nadjen materijal 🙂 Serija uopste nije vezana za trenutna desavanja ili nesto slicno, dakle, mogu se gledati epizode i iz 80-ih, i ovogodisnje bez skoro ikakve razlike sto se tice razumljivosti. Jedino sto su ranije bile dosta sporijeg tempa.
Odlican primer vezbanja jezika, i koliko su neki ljudi, kao sto je Paul Merton, postigli da mogu pricati o necemu, skoro prijatni za slusanje kao Stephen Fry (mada mislim da je on nenadmasan barem za stvari u koje se razume)
- Comedy of the Week, je serijal koji ubacuje potpuno nasumicne epizode iz drugih serija, koje mogu potpasti u komedijski zanr. (npr. I've never seen Star Wars, pa Now Show, Gadget Man, nesto iz 50-ih, itd... svake nedelje je epizoda iz neke druge radio serije)

Vecinu ovih stvari mozete naci na bbc.co.uk/podcasts najvise nedelju dana nakon emitovanja te epizode.
Just a Minute se moze naci ovde:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b006s5dp
Ne moze se skinuti kao ostali podcastovi, mora se sa racunara gledati samo izgleda.

Naravno, ovo pominjem zvanicno dostupne kanale samo 🙂

Ko hoće nešto osim američkih serija neka obavezno pogleda italijansku Gommora (2014). Radi se o napuljskoj mafiji. Ocenu sa ImDb 8,8/10 ja bih zaokružio na 9/10.

Ja sam gledao film i nije mi se nesto svideo.. Mozda dam sansu toj seriji 🙂

Edit: a i naravno da ti se svidja kada ti je silvio avatar slika 🙂

Poslednja izmena:
Kakav je naspram Hobotnice?

Naterao sam se nekako da pogledam Breaking Bad...

Pogledao prvu sezonu, počeo drugu, pogledao tri epizode i stao. Evo prošlo od tada dve nedelje. Kao da je nisam ni gledao. Nikakav utisak. Setio se danas neko mi je spomenu, došao do PC-a. Delete. All.

Naterao sam se nekako da pogledam Breaking Bad...

Pogledao prvu sezonu, počeo drugu, pogledao tri epizode i stao. Evo prošlo od tada dve nedelje. Kao da je nisam ni gledao. Nikakav utisak. Setio se danas neko mi je spomenu, došao do PC-a. Delete. All.

Prva sezona je i najlošija. Samo nastavi, jer te čeka "ludnica" vrlo brzo. Mislim u seriji 😀.

Mene je "kupila" od 3 sezone i epizode "One minute". Posle toga 4 sezona je odlicna, a 5 je mozda najbolja sezona neke serije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno