Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje čekam da se nešto dogodi u Castle Rocku.

Sad već polako počinje da me nervira to čekanje...
King je jedan od mojih omiljenih pisaca, ali vecina njegovih dela je tesko pretociti u seriju ili film. Kroz knjigu uz veoma spor tempo, ali prelepe detaljne opise od scena, emocija do razvoja karaktera polako gradi taj osecaj jeze i nemira. Serija to isto pokusava, ali ako gledas samo kao sled dogadjaja izgleda da se necemo nauzivati.
Svaka epizoda ima brdo skrivenih easter eggova i poruka, izgleda su isli vise na to nego na brzi tempo.
Na stranu sto King nema pojma da zavrsi vecinu knjiga (cega se pribojavam i u seriji), uzivam u laganom tempu serije uz detaljnu analizu. Vise me podseca na audio book nego na tv seriju.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Kako stvari stoje ove godine necemo imati Stranger Things, Mr. Robot i najverovatnije Narcos
(jos nije potvrdjeno za Narcos al ide ka tome)

Potvrđeno je za stranger things?
Šteta, ja je baš očekivao 🙂

Zavrsih Bosch-a za vikend.

Sezona 1 - 7/10
Sezona 2 - 7,5/10
Sezona 3 - 8/10
Sezona 4 - 8,5/10

Fin pacing, lepo povezane price i slucajevi sa odlicnom tranzicijom u narednu sezonu. Da pusim, zapalio bih pljugu posle poslednje epizode odnosno sezone.
Kvalitet raste sa svakom sledecom sezonom i mogu reci da jedva cekam narednu 5. sezonu jer ima odlican cliffhanger i nove likove koje ce da razviju...

najlepse vesti (znam,kasnim posteno i sa pracenjem tema,kamoli sa serijom) koje cuh odavno.iz nemam pojma kog razloga sam se utripovao da su je batalili posle druge sezone,kad ono...zovem sefa da kazem da sam bolestan i trcim po pola kile smokija. 🙂

zavrsih sinoc Oz. zanimljiva ekipa glumaca, drzala mi je paznju sve vreme i nekako mi je serija brzo prosla. ocena, sta znam, neka bude 7.5/10 ako nesto znaci.

prethodnoj The Wire bih dao 5/10, jedva sam cekao da se zavrsi.

krenuo da gledam Broen, naceo tek drugu epizodu sinoc ali vec pocinje da mi se svidja iako je gluma nekako skroz cudna...

Broen je mastralan, ja sam sada na četvrtoj sezoni i ostajem pri tome da je u seriji nađen pravi balans drame/krimija/misterije i odlično je uklopljeno u ambijent sve to.
Gluma je perfektna, posebno je Sofia Helen odradila ulogu za medalju. Nisam video da neko tako dobro skida mentalno poremećenu osobu.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

odlicna je serija, vec me je uvukla u pricu tako da vec gledam petu epizodu.
kul je Sofia, izvaljuje se odmah da je frik ali na neki zanimljiv nacin.

inace, pre par meseci sam odgledao i Black Mirror koji mi je bas legao. ima nekih epizoda koje me nekako atmosferom podsecaju na Broen pa rekoh da pomenem.

zavrsih sinoc Oz. zanimljiva ekipa glumaca, drzala mi je paznju sve vreme i nekako mi je serija brzo prosla. ocena, sta znam, neka bude 7.5/10 ako nesto znaci.

prethodnoj The Wire bih dao 5/10, jedva sam cekao da se zavrsi.

krenuo da gledam Broen, naceo tek drugu epizodu sinoc ali vec pocinje da mi se svidja iako je gluma nekako skroz cudna...
Potpuno isti utisak za The Wire.Po meni veoma precenjena serija, ali nemam nista protiv da neko kaza da je vrhunska, ukusi su razliciti.

najlepse vesti (znam,kasnim posteno i sa pracenjem tema,kamoli sa serijom) koje cuh odavno.iz nemam pojma kog razloga sam se utripovao da su je batalili posle druge sezone,kad ono...zovem sefa da kazem da sam bolestan i trcim po pola kile smokija. 🙂
Ako si stao na 2 sezoni ceka te prava poslastica sa 3 i 4 sezonom.

Babilon Berlin, odlična serija zaista.
Drago mi je da ima sve više dobrih serija koje nisu američka produkcija, pritom mislim na engleskom govornom područje.

Postoje neki momenti koji me podsećaju na Senke nad Balkanom, ali ne želim da poredim te dve serije, obe mi se sviđaju ali iz različitih uglova.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Slicnost sa Making a Murderer ce vas RASPLAKATI!

U kom smislu? Da su je pokrali ili je taj nivo Makinga? MaM smatram najačim dokumentarcem uz Memfist trojku, gde sam se stojički držao do sedme epizode, žena je već uveliko rigala i j.... mi užu i širu familiju što sam je naterao da gledamo zajedno.

E da nije mi jasno kako/zasto igraš na pad deonica? 🙂

Evo najkraće i da ne pišem ja:

https://www.investopedia.com/terms/s/shortselling.asp

Short selling is the sale of a security that is not owned by the seller or that the seller has borrowed. Short selling is motivated by the belief that a security's price will decline, enabling it to be bought back at a lower price to make a profit. Short selling may be prompted by speculation, or by the desire to hedge the downside risk of a long position in the same security or a related one. Since the risk of loss on a short sale is theoretically infinite, short selling should only be used by experienced traders, who are familiar with the risks.

Poslednja izmena:
Ako si stao na 2 sezoni ceka te prava poslastica sa 3 i 4 sezonom.

i dalje razbijam glavu kako sam ja istripovao da su batalili,da me je neko pitao lagano bih mu rekao da je otkazana ili sl...ovih prvih 5 malo fusari sa postavkom zapleta ali vidi se da su jurili da krenu sa ozbiljnom pricom a da ne zapostave karaktere...najblize noir-u sto postoji danas (da,ukljucujuci i daredevila).

U kom smislu? Da su je pokrali ili je taj nivo Makinga? MaM smatram najačim dokumentarcem uz Memfist trojku, gde sam se stojički držao do sedme epizode, žena je već uveliko rigala i j.... mi užu i širu familiju što sam je naterao da gledamo zajedno.
Daj link za taj Memfis

@nemanja123, pa znam nego, aj kad tražio čovek. Leba ne traže, a bolje neće naći.

Navukao me drugar na Trailer Park Boys seriju....izbindžovao sam dve sezone u dahu.
Kakvi *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i....:d

Castle Rock već počinje opasno da smara ... Nisam baš u fazonu da me neko 6 ep zaredom tizuje kao da gledam neki prolog ...

Ja batalio posle 4.epizode. Prve 2 su mi i drzale paznju, vec u trecoj sam video da se nista ne desava,4. je bila presudna.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Meni lezi kao budali samar. Bas sam uzivao u ovoj poslednjoj epizodi. Tek sada sam skontao da mu je maceha Keri iz originalnog filma [emoji16]
Ima taj neki Twin Peaks vibe, pogotovo zbog scena u sumi.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sad kad si spomenuo Twin Peaks i taj vibe, moraću da odgledam Castle Rock.

Zavrsio Luthera, poceo Bosch - za sada mi je bas legla, zavrsavam s02
a po vasoj preporuci krenuo sa lepsom polovinom da gledam Bilions - sve mi nekako nabacano sada na pocetku,frka panika,berze,haos

Uh Yellowstone bas dobra, kupljen od prve epizode..

Jel Bosch beše dobra serija za gledanje nakon Bron/Broen?

Solidna do dobra, da. Broadchurch takođe, po preporuci odavde sam sam počeo da je gledam, od mene preporuka takođe

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno