Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se dopao novi Star Trek, jesu malo utupili sa raspletom vezano za glavnog junaka, poprilično nelogični postupci, ali je sve ostalo poprilično dobro. Klingonci imaju OK maske, različitiji su od ljudi nego oni iz TNG-a, a opet nije preterano. Mogli su malo dublji glas da im daju (obrade), ali dobro. U svakom slučaju mnogo, mnogo bolje od one tupljaže u novom serijalu filmova.

Pogledao sam prvu epizodu a drugu nisam stigao (ajde valjda cu sad).

Inace prva epizoda je bila mozda malo kratka ali zaista odlicna, ta scena u pustinji na pocetku, pa onda onaj misteriozni objekat sto je kao neka vrsta svetilista za Klingonce, a posebno dobro je odradjena klingonska sahrana , takodje i pojavljivanje Sareka i neki detalji iz Miseline proslosti su isto ostavili bas jak dojam , kao i zavrsna scena, u svakom slucaju obecavajuce.
Takodje i uvodna spica mi se svidja (onako kao strip dizajn) mada ona iz Enterprajza je neprevazidjena.

Sad malo da se osvrnem i na slabije strane , mislim da fali malo upecatljivih likova , recimo zasad mi je Saru ostavio onako najjaci utisak (mada ja mislim da je to onaj lik sto se pojavljuje u Star Trek animiranoj seriji iz 70ih, sad dal je bas taj lik ne znam, ali je ista rasa gotovo siguran sam), mislim ona tunjava Kineskinja i ona istripovana crnkinja su mi simpaticne , ali po meni nedevoljno da iznesu seriju, tu mora neko onako autoritativan da se pojavi ono ko Giska ko Arkan da se i Klingonci razbeze kad podvikne, mislim i Kirk i Zan Luk Pikard su bili bas uverljivi pa i kapetan Arcer (iako nije u tom rangu kao Kirk ili Pikard) ono dan danas da ih vidim negde obratio bi im se sa kapetane.

Ali dobro tek je prva epizoda , znaci nova Star Trek serija posle bas dugo vremena i sad verovatno ce im trebati vremena da se uhodaju malo ai vremenom ce razvijati likove kroz pricu i ubacivati nove , uostalom i Star Trek : Voyager je imao zenu za kapetana pa je opet bila fantasticna serija, mislim kapetanica Ketrin Dzejnvej je bila daleko od lose ali ostali likovi su bili bas dobri i upecatljivi kao Chikote, Tuvok i ostali.

U svakom slucaju radujem se novoj Star Trek seriji , cekao sam je godinama bukvalno i nadam se da ce sto duze trajati , sto se mene tice moze i 500 epizoda kao neka indijska sapunica.

Poslednja izmena od urednika:
Pa dal si normalan... Ne moraš da odgovoriš retorično pitanje je bilo... A spoiler?

Novi star trek discovery prve dve epizode razvalile. Svaki minut iskorišćen. Počeo i netflix da daje serije na kašičicu... pff

Sent from my D6603 using Tapatalk

Nije Netflix nego CBS.. Netflix im platio za internacionalnu distribuciju i prava prenosa

Nikakva ali baš nikakva očekivanja za novi ST nisam imao, ali prve dve epizode
o d l i č ne !

Novi Star Trek exstra. Odavno nije napravljena ovako dobra SF serija.
Nadam se da ce da nastave u ovom ritmu i kvalitetu.
Ocekivao sam da ce biti losije, ali su me prijatno iznenadili.
Jedino sto mi se nije svidelo je sto epizode nisu duze..😉

Tačnije, svi koji su radili na seriji su odradili sjajan posao, od režije, glumaca, do scenografa i kostimigrafa. Vajb tog vremena je perfektno dočaran.

Mogu da skontam da ti se serija ne dopada, ali nemoj se blamiraš sa ovako glupim kvalifikacijama.

Hawaii Mate 9

naprotiv, serija mi se dopala zato sam je odgledao do kraja. "BljuFotine" i incesti iz serije me zgroze koliko taj um od majmuna koji su pisali to moze da ode daleko i da te natera da ispovracas. zato im kazem da ni vaske im ne bih dao da odrade u obliku reality programa sa necije glave. Glupa klasifikacija nije vec moje misljenje koje imam pravo da iznesem.

A sto se tice Star Trek-a bukvalno mi je legla. Extra odradjeno. Videt cemo dalje. a i trekiji mogu da se zablese sa nekom tematikom u pojedinim epizodama prethodnih serijala da to veze s mozgom nema. cele sezone bih skratio sa 20-tak epizoda na 8 maximum 🙂
ovaj netflix bi trebao da odradi i Star Gate 🙂

Почео бих да гледам серију the sinner, па ме интересује да ли завршена или су причу оставили да буде и друге сезоне? Унапред хвала.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Почео бих да гледам серију the sinner, па ме интересује да ли завршена или су причу оставили да буде и друге сезоне? Унапред хвала.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Prica se da ce biti druge sezone ali sasvim druga prica, jer je prica u prvoj sezoni zavrsena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Možda najbolja serija koju sam gledao u poslednje vreme. Nije za svakoga. 4,5/5
Potencijalni gledaoci neka se informišu o temi serije inače može da bude iznenadjujuće neprijatno.

Ja imam jedno pitanje, moze u spojler, posto sam odgledao prvu epizodu - hoce li tu biti neke krvave ono bas krvave osvete? Ako ne da batalim...

Star trek sta reci
Cini mi se da posle prve epizode imamo glavnu ulogu kao i pozadinu zasto ce postati ono sto jeste.
lepo su uradili charku i bitku u drugoj,povrsno ali dovoljno da se zategne odnos. Mislim da ce mala nekako da se dokopa tog diskaveri broda i da napreduje polako kad im se desi havarija i izginu oficiri. Onda ce da prebace u mod istrazivanja sa klingoncima kao glavnim negativcima na svaku 4-5 epizodu. Chudi me da su imali onakva odela za letenje pa svemiru 100 godina pre ostalih serijala, a nismo ih nikad videli. Takodje me cudi sto vise lice filmovima nego serijama koje deluju retro kao ih 80 tih. Posto se secam price da ce serije uvek biti u tom retro fazonu.

Meni je novi star Trek skroz ok... prilično ambiciozan početak za jednu seriju. Vidi se da su dosta love uložili... samo s enadam da im se to neće obiti o glavu :trust:

I meni se svidja, ali nekako mi se ne uklapa u ST.

Jedna stvar mi nikako nije jasna tu:
Klingonci su prilicno razvijeni tehnoloski, putuju zvezdama a i dalje razmisljaju kao pecinski ljudi kojima treba jos zemlje pa moraju da ratuju?😀

Rick and Morty - dobar ali malo slabiji (sem par scena) od proslih epizoda.

Teen Wolf finale - tezak meh.

Klingonci su prilicno razvijeni tehnoloski, putuju zvezdama a i dalje razmisljaju kao pecinski ljudi kojima treba jos zemlje pa moraju da ratuju?😀

okej,da karikiram,i psi su napredniji od vukova,pa opet vijaju mačke 😛

^ ima dosta stvari koje odstupaju od ST "kanona" za taj period (prvo sto mi je zapalo za oko je nacin komunikacije izmedju brodova).

Ali mislim postoje sukobi oko (punih) prava za ST fransizu, tako da su dosta stvari morali da redizajniraju (i u nekim stvarima namignuli i JJ Abramsovoj trilogiji a i starim serijalima).

Ima na YT-u par lepih "ST: D hidden easter egg" videa koji lepo sumiraju i objasnjavaju neke stvari. (STD lol)

Jel si ti uopste gledao ranije Star Trek serije i filmove ?

Pa Klingonci su ratnicka vrsta kojoj je to u krvi (i to nema veze sa teritorijama) i njihova citava kultura i citava civilizacija je izgradjena i koncipirana na tom ratnickom mitu , casti ratnika, junackoj smrti na bojnom polju.........itd.

Naravno, ali produzetak toga kada pocnes leteti u svemir i vidjati sasvim druge i RASE i tipove zivota... nema smisla. Ili nema smisla odakle im uopste tehnologija 😉
Nisam direktno mislio na ST😀 ovde vec uopsteno na Klingonce, ali ovde je jos vise istaknuto.

EDIT: Mark, mislim da je velika razlika izmedju novih ljudskih kultura i novih vidova zivota u svemiru 🙂 Ne ide mi toliko daleko ta paralela.

Da se vratim na temu: NCIS i NCIS NO su nove sezone poceli sa interesantnim "tonom" nove administracije/ideja.

Poslednja izmena:
Pa zavisi, verovatno bi i ljudi kad bi imali takvu tehnologiju i putovali zvezdama se ponasali slicno (narocito oni zapadni imperijalisti i neo kolonisti) i ukoliko bi naisli na neke dobronamerne vrste ili slabije pokusali bi da ih porobe i opljackaju (sto se i desavalo kroz istoriju).

Mislim logicno bi bilo da kako neka vrsta napreduje tehnoloski da tako napreduje i u duhovnom, moralnom smislu ali nazalost ne i nuzno, jer i na Zemlji koliko god tehnologija napredovala poslednjih 50, 100 godina , covek ne samo da nije napredovao u tom nekom duhovnom i moralnom smislu vec je i drasticno nazadovao i sve vise nazaduje kako tehnologija ide napred.

Tako da generalno Klingonci nisu divljaci vec samo ratnicki narod kojima je to ukorenjeno od pamtiveka i kojima je to zapisano u genetskom kodu i tesko da bilo koja tehnologija to moze da promeni.

Poslednja izmena:
Ccccc šta napraviše od TBBT-a.
Iz sezone u sezonu sve gore i oni još dublje kopaju rupu.

Beyond Genius Lies Insanity

Oh My Ghostess, na netflixu, serije od po sat vremena. Ko voli 'dobro glupo' prvih 7-8 epizoda to odlicno ispunjavaju, posle malo dosadi. Nije lose za promenu 🙂

Treba u petak da krene nova sezona Blue Bloods.

Poslednja izmena:
This Is Us se vratila.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno