Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo o fenomenalnom, za mene potpuno jedinstvenom The Knicku.

Uvukla mi se serija pod kožu, kupila me skroz već prvom epizodom od scenaria, preko genijalne Stivenove režije (režirao je i montirao SVE epizode) i maestralnog Klajv Ovena pa sve do sitnih i pratećih uloga. Inače sam jako gadljiv i mučne su mi sve te scene, međutim zbog narativa serije, vredelo je sve to istrpeti i uživati u brilijantno odraženim kadrovima, zaraznom pričom i duhu tog, nama dalekog vremena.

RIP The Knick, bilo je lepo družiti se sa tobom.

Zanimljivo mi je bilo videti Bartija u belim cipelicama kako kove adrenalin Taku u srce, ostaje tračak nade da će se na neki način serija nastaviti, no sa odlaskom Ovena a verovatno i Stivena, šanse da ova serija preživi su minorne.

Ajme voleo bih da postoji neka domaća grupa gde bi se mogli ispričati o ovom remek delu.
Ajd nemoj zezati za ovo iz spojlera ...
Koji šajze ...
Mada možda je bolje ovako na vrhuncu, bem li ga.

Serija je fantasticna. Meni skoro nista, ili mozda bas nista od serija pravljenih u zadnjih 10 godina ne drzi paznju (pogledam ja to do kraja, ali obavezno pravim pauze tokom epizoda, ono pustim, prekinem na pola, odem negde, uradim nesto, pogledam komediju ili neku drugu seriju isto tako na pola epizode, pa se vratim, nekad i kroz nedelju dana tek zavrsim epizodu - tipa Continuum, koji stvarno nisam uspeo ovu zadnju sezonu da gledam brze ;)). Ali The Knick me je drzao od A do S, prosto ne da je legao!

A to koliko je ceo duh vremena uhvatio neverovatno uverljivo, je u stvari najveca car meni. Svaka im cast, i nadam se da ce se nastaviti, narucen je scenario za prvu epizodu trece sezone i generalna ideja trece sezone, ali jos uvek nije odluceno da li ce je biti.

Jedino su nekako zbrzali i pomalo ostavili otvoreno u zadnje dve epizode neke stvari, sto mi se bas ne svidja, muljavo nekako za onakav kvalitet.

Uvukla mi se serija pod kožu, kupila me skroz već prvom epizodom od scenaria, preko genijalne Stivenove režije (režirao je i montirao SVE epizode) i maestralnog Klajv Ovena pa sve do sitnih i pratećih uloga. Inače sam jako gadljiv i mučne su mi sve te scene, međutim zbog narativa serije, vredelo je sve to istrpeti i uživati u brilijantno odraženim kadrovima, zaraznom pričom i duhu tog, nama dalekog vremena.

The Affair ubija.. top kvalitet.

Poceo sam da gledam prvi deo, ali me umor savladao:) pa ne mogu da sudim na osnovu pola sata gledanja/dremanja...dacu sansu jos jednom veceras, s obzirom da je SyFy produkcija:D

Odgledah ponovo Cold Feet
Gledao sam svojevremeno kad je išla na TV-u, ali moram priznati da mi je sada mnogo bolje legla. Valjda sam sad u godinama kada mogu bolje da razumem sve što se likovima dešava.
Topla preporuka.

Zanimljivo mi je bilo videti Bartija u belim cipelicama kako kove adrenalin Taku u srce, ostaje tračak nade da će se na neki način serija nastaviti, no sa odlaskom Ovena a verovatno i Stivena, šanse da ova serija preživi su minorne.

Ajme voleo bih da postoji neka domaća grupa gde bi se mogli ispričati o ovom remek delu.

Šuška se o naručenom scenariju za pilot treće sezone.
http://www.avclub.com/article/cinemax-has-commissioned-script-season-three-knick-230067

Ako će biti, jedva čekam da vidim kako će ona lasica Berou da završi, pošto se na kraju epizode, kad ga napusti inspektor, vidi da ima simptome trovanja radijacijom, što su potvrdili na zvaničnom tviter nalogu:
https://twitter.com/AtTheKnick/status/678058682182168577?lang=en

Poslednja izmena:
Ni meni to nije jasno ocekivao sam barem 4. Bas steta jer je mnogo dobra serija. Ali 2 god i onda izbace 2 epizode je malo reci razocaravajuce...

sta da se radi,i ovo niko nije ocekivao jer elbi toliko dobro ide u holivudu da se razmatra da zameni krejga kao sledeci bond ako odluce da i tu fransizu provuku kroz "gritty" filter.i ovo je prihvatio verovatno da ima sta da radi dok je kuci kao sto je bilo sa hardijem i peaky blinders-ima.isto vazi i za cumberbatch-a i sherlock-a,prosto toliko su trazeni glumci.

Nisam jos gledao ovu epizodu Luthera jer cekam da izbace i drugu ali koliko procitah ove dve epizode ce samo pokriti neke stvari iz proslosti i posluziti kao uvid u pravu sezonu...

E sad kad ce ta prava sezona doci ostaje misterija

Ja sam skroz pozaboravljao sta se dešavalo u prethodnim sezonama, moracu da krenem od pocetka, sreca nema mnogo.

ovo nije proslost buraz,cak je bilo minimalno referenci na prosle epizode na samom uvodu i to je to.ja koliko sm ukapirao ovo je ono sto je trebao da bude full feature film,planiran i za SAD trziste,ali ocigledno se odustalo od toga.to moze i po samom scenariju da se prokljuvi,trejdmark "uproscavanje" u zapletu i ignorisanje nelogicnosti zarad tempa,ali naravno da ne narusava ugodjaj. :)

Pošto bejah tanak sa vremenom, nisam nešto puno gledao zadnjih par dana...
The Expanse, nakon odličnog pilota, smor od druge epizode, vidim da je neko napisao da se popravlja posle i to me posebno raduje ;
Into the Badlands, sve bolja i bolja, priča solidna, uz fenomenalno rezirane scene melee borbi ;
Ash vs Evil Dead standardno krvav i dobar :D
Elementary nastavlja u dobrom ritmu;
Agent X prosek, onako, može da se gleda;
Spremio Childhood's End i The Magicians S01E01 ali nisam stigao da pogledam ništa od toga još uvek.

Pogledao prve 5 epizode Fargo iz druge sezone, i dobar je. Mozda mi se malo manje dopada od prve sezone jer je ova dosta nerealnije odradjena nego prva.
I ne volim bas nesto previse ovaj
gangster fazon koji u prvoj sezoni nije bio toliko dominantan.

Poceo sam da gledam prvi deo, ali me umor savladao:) pa ne mogu da sudim na osnovu pola sata gledanja/dremanja...dacu sansu jos jednom veceras, s obzirom da je SyFy produkcija:D

Pustio ponovo i odustao na kraju :S:

Pojava Karellen-a me dotukla skroz :D wtf Diablo ??? :d

Tako je i u knjizi.

Završio Homeland...

Žao mi je
što su sjebali Quina. Jedan od retko gotivnih likova u celoj seriji

Ostatak sezone mi onako...mlak nekako iako je početak obećavao...
Lošija mi ova sezona od prethodne...

Odgledao Wayward Pines, ništa naročito, osim dobro iznesenih uloga kod par glumaca, odnosno glumica. 5/10

Affair nije loš priznajem, ali mi ništa nije tako dobro leglo kao Good Wife jednostavno fenomenalna serija...

Odgledah ponovo Cold Feet
Gledao sam svojevremeno kad je išla na TV-u, ali moram priznati da mi je sada mnogo bolje legla. Valjda sam sad u godinama kada mogu bolje da razumem sve što se likovima dešava.
Topla preporuka.

Jel tu Nesbit peva go ispred kuće svoje ribe sa ružom u dupetu? Ako je to ta serija mogao bih ponovo gledati

Zavrsio Fargo drugu sezonu, odlicna :)
Nisu morali da zalaze u
sci-fi sa onim vanzemaljcima :d

Završio Homeland...

Žao mi je
što su sjebali Quina. Jedan od retko gotivnih likova u celoj seriji

Ostatak sezone mi onako...mlak nekako iako je početak obećavao...
Lošija mi ova sezona od prethodne...

Meni bila odlicna sezona, izuzimajuci poslednje dve-tri epizode.
Kakvi su to majstori, kako tako lako zaseru...

Zavrsio Fargo drugu sezonu, odlicna :)
Nisu morali da zalaze u
sci-fi sa onim vanzemaljcima :d

Jesi provalio povezanost Hanzee-ja sa prvom sezonom? :D

Nisam provalio, mnogo ima likova, ko ce sve to da poveze :)

U poslednjoj epizodi, kada je na igralistu, neki lik mu donosi nove dokumente i dogovaraju operaciju lica.
Hanzee pod novim identitetom kasnije postaje onaj boss iz Farga, sto ga je u prvoj sezoni Malvo ubio. http://i.imgur.com/R6ctw4I.jpg

A decaci koje posmatra na igralistu su u stvari ona dva hitmena koji su u prvoj sezoni jurili Malva. Naravno, Hanzee im je tada bio boss. :D

Poslednja izmena:
Fargo
Aj mi samo kazi kako si to povezao, ja onog bosa nisam nesto previse zapamtio, ne znam ni u koju epizodu se pojavio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno