Uprkos relativno velikom broju novih serija koje ste nabrojali na zadnjih par strana i koje su izasle u zadnjih mesec dana (i one koje izlaze uskoro ako su trejleri neki pokazatelj) deluje mi slaba berba.
Nema neke narocito kvalitetne. Realno nijedna nije ni vredna gledanja. Expanse, Magicians, Shadowhunters, Man in the High Castle, Colony, Second Chance............
Eh sad, ti ga pretera baš... Slažem se da nema nekih extra kvalitetnih od kojih bih pao na d*pe ali da nijedna nije vredna gledanja sa tim već ne mogu da se složim.
Za ljubitelje SF tu je The Expanse koji je sasvim solidnog kvaliteta, uzimajući u obzir ko ga radi i kakva je glumačka postava. Zatim, Into the Badlands je takodje vrlo dobra akciona serija koja odudara od nekih standarda, uz sjajne scene melee borbi. Onda, imajuci u vidu da su tek počele, tu su npr The Magicians, Jekyll & Hyde, Colony itd koje verujem da takodje nisu spektakularne ali imaju potencijal za serije za ubijanje vremena... Suludo je očekivati da će od ovakve masovne produkcije svaka serija biti extra ali ima da se probere nekoliko koje vredi pogledati. Ja sam odavno prestao da očekujem remek dela od serija, kao sto je bilo primera ranije, i sad ih stvarno posmatram samo kao vid zabave i kao takve ih i gledam, bez prevelikih ocekivanja. Tu su zatim Fargo S02, Blindspot, Limitless, Elementary, Chicago Fire & PD, Ash vs Evil Dead, Justified, Agents of SHIELD, Jessica Jones, Z Nation, Rosewood, Hannibal, NCIS NO/LA, Legends, The Blacklist itd od kojih svaka ima svoj neki kvalitet i verovatno različitu publiku. Kao sto sam već ranije rekao, ako serije posmatramo kao recenzenti/kritičari ili ako vršimo obdukciju nad njima da utvrdimo sta nije realno, sta se ne uklapa, kakvih grešaka imaju itd, onda naravno nijedna neće valjati ili biti vredna gledanja. Ali ako ih posmatramo kao vid zabave, sto one po prirodi i jesu, onda stvarno imamo veliki izbor za gledanje i odmaranje moždanih vijuga. Mene danas čak i retko koji film oduševi nešto specijalno, a znamo da se u AAA produkciju ulažu ogromne sume novca i rad velikog broja ljudi, uz najpoznatije i najplacenije glumce današnjice, tako da i njih gledam uz rezervu i bez velikih ocekivanja. Ja najviše volim da me nešto stvarno "oduva" kvalitetom na svim poljima, ali to je danas stvarno retkost, kao i kod serija.