Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preskaču sad emitovanje zbog katoličkog Božića i Nove godine, dosta serija pravi tada pauzu jer im opada gledanost drastično u vreme praznika... Video sam par serija čije su epizode bile pre par dana a sledeće tek polovinom februara...

Uprkos relativno velikom broju novih serija koje ste nabrojali na zadnjih par strana i koje su izasle u zadnjih mesec dana (i one koje izlaze uskoro ako su trejleri neki pokazatelj) deluje mi slaba berba.
Nema neke narocito kvalitetne. Realno nijedna nije ni vredna gledanja. Expanse, Magicians, Shadowhunters, Man in the High Castle, Colony, Second Chance............

Poslednja izmena:
Man in the high castle je vredna serija gledanja a knjiga čitanja.

Uprkos relativno velikom broju novih serija koje ste nabrojali na zadnjih par strana i koje su izasle u zadnjih mesec dana (i one koje izlaze uskoro ako su trejleri neki pokazatelj) deluje mi slaba berba.
Nema neke narocito kvalitetne. Realno nijedna nije ni vredna gledanja. Expanse, Magicians, Shadowhunters, Man in the High Castle, Colony, Second Chance............
Eh sad, ti ga pretera baš... Slažem se da nema nekih extra kvalitetnih od kojih bih pao na d*pe ali da nijedna nije vredna gledanja sa tim već ne mogu da se složim.
Za ljubitelje SF tu je The Expanse koji je sasvim solidnog kvaliteta, uzimajući u obzir ko ga radi i kakva je glumačka postava. Zatim, Into the Badlands je takodje vrlo dobra akciona serija koja odudara od nekih standarda, uz sjajne scene melee borbi. Onda, imajuci u vidu da su tek počele, tu su npr The Magicians, Jekyll & Hyde, Colony itd koje verujem da takodje nisu spektakularne ali imaju potencijal za serije za ubijanje vremena... Suludo je očekivati da će od ovakve masovne produkcije svaka serija biti extra ali ima da se probere nekoliko koje vredi pogledati. Ja sam odavno prestao da očekujem remek dela od serija, kao sto je bilo primera ranije, i sad ih stvarno posmatram samo kao vid zabave i kao takve ih i gledam, bez prevelikih ocekivanja. Tu su zatim Fargo S02, Blindspot, Limitless, Elementary, Chicago Fire & PD, Ash vs Evil Dead, Justified, Agents of SHIELD, Jessica Jones, Z Nation, Rosewood, Hannibal, NCIS NO/LA, Legends, The Blacklist itd od kojih svaka ima svoj neki kvalitet i verovatno različitu publiku. Kao sto sam već ranije rekao, ako serije posmatramo kao recenzenti/kritičari ili ako vršimo obdukciju nad njima da utvrdimo sta nije realno, sta se ne uklapa, kakvih grešaka imaju itd, onda naravno nijedna neće valjati ili biti vredna gledanja. Ali ako ih posmatramo kao vid zabave, sto one po prirodi i jesu, onda stvarno imamo veliki izbor za gledanje i odmaranje moždanih vijuga. Mene danas čak i retko koji film oduševi nešto specijalno, a znamo da se u AAA produkciju ulažu ogromne sume novca i rad velikog broja ljudi, uz najpoznatije i najplacenije glumce današnjice, tako da i njih gledam uz rezervu i bez velikih ocekivanja. Ja najviše volim da me nešto stvarno "oduva" kvalitetom na svim poljima, ali to je danas stvarno retkost, kao i kod serija.

Poslednja izmena:

The Expanse nije vredan gledanja, ahahahhah.

Dark Matter, Killjoys i slične da, ali Expanse je što se SF-a trenutno tiče BOMBA.

A " ..High Castle" - nikad bolje dočaran alternativni svet. Odlični glumci, zanimljiva priča, sjajno razrađeni i kompleksni likovi. Serija puca od kvaliteta od početka do kraja

Poslednja izmena:
Ljudi to je moje misljenje i pisem ga jer svi pisu svoja misljenja sa kojima se nekad ne slazem. Ne morate da skacete ko da ne kazem sta.
Za mene te serije ne valjaju i to je to. Man in high castle zalim sto sam potrosio vreme na 2 epizode koliko me je smorilo. Expanse ima dosadnu pricu i antipaticne glumce.
Neko je pisao da ne voli Mr. Robot, meni je najbolja nova serija koja se pojavila ove godine. Volim Jessica Jones od novih, neko ne voli........

Ej i meni se Man in the high castle nije svideo posle prve dve, kasnije sam promenio mišljenje.

Ja sam sinoc poceo to da gledam, pogledao sam pilot, deluje mi bas dobro, zanimljiva ideja, dobra gluma a posebno fotografija ima neki noir dodir koji bas gotivim.

Ljudi to je moje misljenje i pisem ga jer svi pisu svoja misljenja sa kojima se nekad ne slazem. Ne morate da skacete ko da ne kazem sta.
Za mene te serije ne valjaju i to je to. Man in high castle zalim sto sam potrosio vreme na 2 epizode koliko me je smorilo. Expanse ima dosadnu pricu i antipaticne glumce.
Neko je pisao da ne voli Mr. Robot, meni je najbolja nova serija koja se pojavila ove godine. Volim Jessica Jones od novih, neko ne voli........
***. onda napišeš da ti se ne sviđaju te dve epizode koje si i gledao. Ne možeš pisati za celu sezonu kad je nisi ni pogledao 😉. U Expanse-u tek predstavljaju likove, kao i u knjizi, glavna priča još nije ni počela.

Mislim da ne bi bilo lose da makar procitas Budjenje Nemani (Leviathan Wakes) pre nego sto bacis bilo kakav sud o Expanse seriji... Budzet mozda jeste ogranicen (i sigurno nije na nivou "AAA" serija na koji se mnogi rezu tipa Avendzeri ili Xmen, niti ce ikada biti, jer je ovo ipak za nesto uzi krug gledalaca i kao takav sasvim pristojan i vise nego odlican), ali ovo je mozda prva dobra sci-fi serija posle Firefly, koju gledam sa ovolikim uzivanjem...

Poslednja izmena:
Imao sam malo vremena pa sam popisao kad kreću nove epizode nekih od serija koje sam gledao ili gledam, ovi koji prate nešto drugo, ako žele mogu slobodno da se nadovežu sa datumima njihovih serija…

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]Serija[/td]
[td]Datum[/td]
[td]Komentar[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Arrow[/td]
[td]20. Januar[/td]
[td]S4E10[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Blindspot[/td]
[td]29. Februar[/td]
[td]S1E11[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Grimm[/td]
[td]22. Januar[/td]
[td]S5E07[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Heroes Reborn[/td]
[td]7. Januar[/td]
[td]S1E11[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Homland[/td]
[td]Septembar 2016[/td]
[td]počinje sezona 6[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Izombie[/td]
[td]12. Januar[/td]
[td]S2E10[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Limitless[/td]
[td]5. Januar[/td]
[td]S1E12[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Agent Carter[/td]
[td]19. Januar[/td]
[td]S2E01[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Agents of SHIELD[/td]
[td]8. Mart[/td]
[td]S3E11[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Once apon a time[/td]
[td]6. Mart[/td]
[td]S5E12[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Supergirl[/td]
[td]4. Januar[/td]
[td]S1E09[/td]
[/tr]
[tr]
[td]The 100[/td]
[td]21. Januar[/td]
[td]S3E01[/td]
[/tr]
[tr]
[td]The Flash[/td]
[td]19. Januar[/td]
[td]S2E10[/td]
[/tr]
[tr]
[td]The Magicians[/td]
[td]15. Januar[/td]
[td]S1E02[/td]
[/tr]
[tr]
[td]The Walking Dead[/td]
[td]14. Januar[/td]
[td]S6E09[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Baš je glupo kako su me svi ostavili na cedilu za novu godinu, neću imati šta da gledam tokom ova 2-3 dana odmora,
Nadam se da će nešto da izleti tipa kompletna sezona neke nove serije odjednom za skidanje 😀

Pogledaj nesto starije a provereno dobro.

A za pracenje serija preporucujem episodecalendar.com

Mislim da ne bi bilo lose da makar procitas Budjenje Nemani (Leviathan Wakes) pre nego sto bacis bilo kakav sud o Expanse seriji... Budzet mozda jeste ogranicen (i sigurno nije na nivou "AAA" serija na koji se mnogi rezu tipa Avendzeri ili Xmen, niti ce ikada biti, jer je ovo ipak za nesto uzi krug gledalaca i kao takav sasvim pristojan i vise nego odlican), ali ovo je mozda prva dobra sci-fi serija posle Firefly, koju gledam sa ovolikim uzivanjem...

Budget je sigurno veci nego za Firefly i verovatno slican kao sto je imao BSG Reimagined u zlatna vremena SiFi kanala. Serija je za sada odlicna iako je druga epizoda uzasna. Mozda nekome ne bude uzasna, posto vidim da ima jos puno ljudi koji gledaju The Walking Dead a ta druga epizoda je bas kao prosecna epizoda TWD, smaranje do samog kraja kada sledi cliffhanger. Za razliku od TWD, u Expanse se to samo jednom desilo za sada...

Pogledaj nesto starije a provereno dobro.

A za pracenje serija preporucujem episodecalendar.com

Ma već sam ja probrao šta mi je bilo interesantno od tih starijih 🙁
E da, to sam zaboravio da napomenem, ja sam datume izvukao sa imdb-a ali ne znam koliko su oni
merodavni tako da je moguće da su neke serije i otkazane a na imdb-u imaju datum kao da idu regularno!

Evo komplet kalendar za januar 2016 kog datuma se koja serija vraca na ekrane.

TV Kalendar.jpg

Poslednja izmena:
Ma već sam ja probrao šta mi je bilo interesantno od tih starijih 🙁

Probaj Luther, House of Cards, Black Sails, Peaky Blinders, Vikings, Orphan Black, Misfits, Hannibal, Prison Break, Sons of Anarchy,...

Nije da nema sta da se gleda.

Poslednja izmena:
How to Get Away with Murder - gleda li neko? Da li vredi trositi vreme na ovu seriju?

Ja gledao prvih par, delovalo mi je interesantno medjutim tad sam tek izvalio Wire i zaludeo se njom i tu seriju nikako da nastavim da gledam. Imam problem sto mi je posle The Wire 90% posto serija i filmova njesra i dosadno. Tako je bilo i kad se završio BB.

Danas sam iz nekog razloga dovrsio nekoliko poslednjih epizoda nekolicine serija koje sam zanemario.

Banshee
black mirror
orphan black

Sve su mi lepo legle na dosadnu nedelju, ali black mirror definitivno ostavlja najjaci utisak.

Ja gledao prvih par, delovalo mi je interesantno medjutim tad sam tek izvalio Wire i zaludeo se njom i tu seriju nikako da nastavim da gledam. Imam problem sto mi je posle The Wire 90% posto serija i filmova njesra i dosadno. Tako je bilo i kad se završio BB.
Jel sad prvi put gledaš The Wire? Ja sam je prvi put odgledao tek pre nekoliko meseci i malo je reći da sam bio oduševljen. Mogao bih sad ponovo da je odgledam bez da mi bude dosadna. Ona lagano šije sve ostale pandurske/krimi serije i nije se još uvek pojavilo ništa što može da joj parira po kvalitetu. Takodje, mislim da ni ovi "realisti" po forumu koji kukaju kako serije nisu realne itd ne bi imali zamerke na The Wire. Ono sto je Firefly za SciFi to je The Wire za ovaj žanr, koji ne znam kako je najbolje nazvati. Veruj mi da sam se i ja smorio kao Spider-Man u Vojvodini kad sam zavrsio sa gledanjem. Posle nje sve ostalo tog žanra izgleda u najmanju ruku smešno.

Ja sam odložio The Wire od kad sam gledao prvu epizodu, i sad sam odgledao sezonu ipo.
Najrealniji deo je da na****š ako hoćeš da obavljaš posao kako treba.

Sve su mi lepo legle na dosadnu nedelju, ali black mirror definitivno ostavlja najjaci utisak.

Ja nikako da se nakanim da gledam taj Black Mirror.
Jednom procitam kako je serija nevidjeno dosadna, onda procitam kako je vrhunska, pa opet kako se nista ne desava i tako u krug i sve me to neko odbija da uzmem da je pogledam...

Sto se tice Wire-a njoj samo Homicide:Life on the street moze da parira i to donekle...

Poslednja izmena:
Jel sad prvi put gledaš The Wire? Ja sam je prvi put odgledao tek pre nekoliko meseci i malo je reći da sam bio oduševljen. Mogao bih sad ponovo da je odgledam bez da mi bude dosadna. Ona lagano šije sve ostale pandurske/krimi serije i nije se još uvek pojavilo ništa što može da joj parira po kvalitetu. Takodje, mislim da ni ovi "realisti" po forumu koji kukaju kako serije nisu realne itd ne bi imali zamerke na The Wire. Ono sto je Firefly za SciFi to je The Wire za ovaj žanr, koji ne znam kako je najbolje nazvati. Veruj mi da sam se i ja smorio kao Spider-Man u Vojvodini kad sam zavrsio sa gledanjem. Posle nje sve ostalo tog žanra izgleda u najmanju ruku smešno.
Da, prvi put, to je bilo isto pre par meseci, zavrsio sam je i smorio sam se opasno posle toga. Cekam da malo pozaboravljam stvari pa za koju godinu da repriziram. Kontam da ce mi biti opet zanimljivije od ovih novih serija. Jednostavno ja toj seriji ne mogu da nadjem ni jednu manu, prvo sto nista realnije nisam gledao na tv-u, a opet tako zanimljivo, pa gluma, razvijeni likovi, dani su mi prolazili tako sto sam jedva cekao uvece da pustim novu epizodu. Brdo serija sam gledao, ali kazem to mi se samo jos sa BB desilo.

Ja nikako da se nakanim da gledam taj Black Mirror.
Jednom procitam kako je serija nevidjeno dosadna, onda procitam kako je vrhunska, pa opet kako se nista ne desava i tako u krug i sve me to neko odbija da uzmem da je pogledam...

Sto se tice Wire-a njoj samo Homicide:Life on the street moze da parira i to donekle...

Sve epizode su na sličan fazon. Pogledaj jednu i shvatićeš odmah da li je za tebe.

Gledam The last man on earth,prva sezona ok....tu su se trebali zaustavit
druga sezona(spojler) jedna dobra scena zasad
scena sa bikom 😛

Odlicna deveta ash vs evil dead.

Ahhhhhh....ajd sto je predobra serija, nego tacno znaju kad da prekinu.[emoji1]

And Then There Were None
[youtube]JyPeQM4OgyU[/youtube]
Ovo bi trebalo da bude dobro, izasao pilot, cekam prevod.

Nije pilot, to je mini serija od 3 epizode... prva je emitovana u subotu, druga u nedelju a treca ce biti veceras... Nisam gledao ali je radjena po najboljoj knjizi Agate Kristi, uz BBC tu nema greske... 🙂

Odgledah juče na silu prvu epizodu, not my tipe (odnosi se na A onda beše niko/g)...
Takođe pogledah:
BeoWolf - not bad, videćemo dalji razvoj događaja.
Second chance - meh, dovoljno dobra da bi sačekao i drugu epizodu...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno