Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Chuck ima tu i tamo fine geek fazončiće, plus sam prvih par sezona odgledao primarno zbog Yvonne :p, ali je generalno prazna serija.
Plitka zabava, što nekome možda odgovara, ali ja sam prestao da gledam, jer nisam hteo više da gubim vreme.

Ja sam stigao do malo jače od pola prve sezone Fringe i utisak mi je sve bolji. Preporuka svima koji su voleli da gledaju Zone sumraka i Dosije X, kao i mnoge druge filmove slične tematike. Iako je nauka u prvom planu i trude se da sve završe naučno dokazanim činjenicama, kroz seriju se ipak forsira i ovakva atmosfera:
Najmilosrdnija stvar na svetu, rekao bih, nesposobnost je ljudskog uma da uzajamno poveže sav svoj sadržaj. Mi živimo na blaženom ostrvu neznanja, usred mračnih mora beskonačnosti i nije nam namenjeno da putujemo predaleko. Nauke, svaka stremeći na svoju stranu, do sada nam nisu mnogo naudile, ali jednoga dana spajanje tog razuđenog znanja razotkriće nam tako užasavajuće horizonte stvarnosti, i strahotnost našeg položaja unutar nje, da ćemo ili poludeti od otkrovenja, ili od te svetlosti pobeći u mir i sigurnost novog mračnog doba.
Ili što bi Volter rekao: 'My dear, there is much that is unexplained. Until it is.' :D

Poslednja izmena:
Ja sam stigao do malo jače od pola prve sezone Fringe i utisak mi je sve bolji. Preporuka svima koji su voleli da gledaju Zone sumraka i Dosje X, kao i mnoge druge filmove slične tematike. Iako forsiraju nauku i trude se da sve završe naučno dokazanim činjenicama, kroz seriju se ipak forsira ovakva atmosfera:
Ili što bi Volter rekao: 'My dear, there is much that is unexplained. Until it is.' :D
Fringe je meni uz X Files omiljena serija...kao i Dosije X uvek mogu da je gledam. Bilo je nekih prica da ce Hulu ili Netflix da kupi seriju i da ce biti 6 sezone ali su to izgleda bile samo price

Dobar je Fringe, ima svojih uspona i padova, ali je verovatno najbolja sci-fi serija u poslednjih 10 godina. Mene je malo smorila pred kraj pa mi je trebalo malo vise vremena da je zavrsim.

Mozda mi je falilo malo vise "hemije" izmedju Olivije i Pitera, kao sto je recimo imao pomenuti X-Files :)

Poslednja izmena:
Fringe je meni uz X Files omiljena serija...kao i Dosije X uvek mogu da je gledam. Bilo je nekih prica da ce Hulu ili Netflix da kupi seriju i da ce biti 6 sezone ali su to izgleda bile samo price

Meni je priča oko Massive Dynamic i suparničke strane mnogo bolje legla nego ona iz Dosijea X oko 'pušača' i njihove tajne organizacije. Samo se nadam da neće preterano razvlačiti jedno te isto. Stigao sam do onog kad je rešila lampice...

Dobar je Fringe, ima svojih uspona i padova, ali je verovatno najbolja sci-fi serija u poslednjih 10 godina. Mene je malo smorila pred kraj pa mi je trebalo malo vise vremena da je zavrsim.

Mozda mi je falilo malo vise "hemije" izmedju Olivije i Pitera, kao sto je recimo imao pomenuti X-Files :)

Fringe nije sci-fi, nema tu nista naucno... serija pocinje odlicno kao i mnoge pre nje ali onda od rekao bih trece sezone to pocinje da se pretvara u nekakav gulas koji bas nije prijatno kusati. Opadne kvalitet i to zestoko.

Mr Robota sam gledao do skora samo pilot, cekao da zavrse sezonu. Ali uzeh pre neki dan i odgledao sve dostupno. Recimo ovako, pilot je izuzetan. Od druge do cetvrte serija uopste nije gledljiva i hteo sam da batalim (obicno mi ne smeta, ali toliko promovisanja narkomanije i homoseksualizma zacinjenog sa bolesnim fetisima nigde nisam video do sada). Onda malo hvata zalet jer najzanimljivi lik postoje interesantno mracan (Tajler Velik) ali i sama serija ide na mracnu stranu. Hakerisanje je mnogo bolje nego u drugim serijama/filmovima ali je upravo zbog toga sto je tako blizu realnosti, tako daleko. Posto znam sta on tamo kucka, meni je to sve pomalo smesno i smeta mi sto nisu isli na 100% autenticnost. Na kraju smo dosli do epizode gde su se sumnje iz prve obistinile (ko bi rekao...) i sada je serija jedan veliki mindfuck koji treba odmrsiti. Ne vidim kako ce se ovo zavrsiti dobro, mislim da ce serija ostaviti gorak ukus u ustima na kraju. Krajnja ocena: pretenciozno do bola.

Lol, Fringe je cist SCI-FI i tako se zove taj zanr.

Meni je Fringe otisao u nepovrat u drugoj epizodi :D Tu je odmah dosao do izrazaja dvojac (Kurtzman & Orci) bez kormilara (Lindeloff) :d
Serija se odrzavala samo na klifhengerima na krajevima sezona, a svaka epizoda je sablon SuperNadrealnaSmrt>Uvidjaj>Walter je to vec radio>Resen slucaj :) A opsta prica serije je haos i papazjanija. Onos to je bila premisa u prvoj epizodi, izgubi se maltene odmah, i krece nesto drugo, i tako su sve sezone "zaokruzili" nicime. (poslednja epizoda serije - nidje veze sa prvom epizodom)
Da nije Walter-a, nikad ne bih odgledao sve epizode.

Inace preporuka za dokumentarni serijal Dark Matters: Twisted But True, J. Noble u elementu :)

Poslednja izmena:
Lol, Fringe je cist SCI-FI i tako se zove taj zanr.

Meni te fantastike nisu SF. Iskreno, vise ni Star Wars ili Star Trek ne svrstavam u SF. Samo stvari koje imaju malo smisla, poput Terminatora, Blade Runnera, Battlestar Galactica, Interstellar.

Ne znam kako smo od Asimova i Klarka dosli do toga da se danas svasta fantasticno smatra naucnom fikcijom. Dosije Iks da nema vanzemaljaca, ne bio SF uopste. Mada je i ta ideja o malim sivim/zelenim zesca fantastika.

Ma dobro, to je sad vec individualno ali generalno pricano Fringe je cist sci-fi - to hocu da kazem :-D

Fringe je fantasy, daleko od sf-a, previse ima ,,magicnog". Kao i Star Wars npr. Svejedno je dobra serija. Star Trek je vec uglavnom cist sf, Star Gate takodje. Isto je i za Dosije X, barem glavna prica. Izgled vanzemaljaca zasniva se na pretpostavkama i masti, ali ne definise zanr kao fantasy, vecina naucnog sveta veruje da ,,mali zeleni" postoje negde tamo. Skoro da je nemoguce da ne postoje, sad, da li su mali i zeleni ili veliki i crveni vec i nije nesto narocito bitno.

Ima žanr zove se slipstream, mislim da bi i Fringe mogao tu da se uvrsti... Meni to i više leži nego klasičan SF.

Poslednja izmena:
Za sve drugo mogu da prihvatim, ali ovo :d

Pa dobro sad, od pola do kraja jeste fantastika ali mozda to tako funkcionise jos se ne zna :p Do pola je dobar SF. Takodje ima najbolji graficki prikaz kako funcionise crna rupa na filmu/seriji.

U svakom slucaju je veca verovatnoca da se desi ono sto vidimo u Interstellaru nego da ikada sretnemo vanzemljake koji iole podsecaju na ljude, samo sa vecim usima, ocima itd.

Interstellar je fantasy (los) koji bi hteo da bude sf. Ima ok efekte, sve ostalo je smece. Pre ces da opalis malu zelenu nego sto ce da se desi vecina stvari iz Interstellar-a. ( :
Generalno se smatra da bi na planeti sa slicnim uslovima kao na Zemlji nastajali i razvijali se i slicni organizmi pa i ne bi bilo tako cudno da negde u buducnosti naidjemo na vanzemaljce slicne ljudima.

OT
Falling Skies se zavrsio. Ako se izuzme druga sezona, serija i nije bila losa. U svakom slucaju, gledljiva.

Poslednja izmena:
U svakom slucaju je veca verovatnoca da se desi ono sto vidimo u Interstellaru nego da ikada sretnemo vanzemljake koji iole podsecaju na ljude, samo sa vecim usima, ocima itd.

Upravo to. Možda su vanzemaljci u nekom potpuno drugom obliku, različite veličine ili potpuno različitog svojstva. Interstellar opet više vuče na realnost nego to. Masda i ono je poprilično čudno, pogotovo u nekim dijelovima.

Tek sad vidim da je tema za serije, Sorry.

Ono u Interstelaru je plitko, glupo i naivno, nema tamo ničeg što bi se moglo kvalifikovati kao čudno.

Meni je priča oko Massive Dynamic i suparničke strane mnogo bolje legla nego ona iz Dosijea X oko 'pušača' i njihove tajne organizacije. Samo se nadam da neće preterano razvlačiti jedno te isto. Stigao sam do onog kad je rešila lampice...
Kasnije su tu priču sa multiverzumima dosta razvukli,po meni,nepotrebno

A što se mene tiče Fringe je trebao da se završi na kraju 4 sezone sa scenom u bolnici (videćeš na šta mislim kad budeš stigao dotle).
Tu su skoro bili taman sve povezali i tu su trebali da stanu.

Iako mi je bilo drago što je Fringe tada otišao u petu sezonu ta peta sezona je ujedno i najlošija i po meni van kontelsta svrga onoga iz prethodne četiri sezone.

Peta sezona skoro pa da je neki spin off

Interstellar je fantasy (los) koji bi hteo da bude sf. Ima ok efekte, sve ostalo je smece. Pre ces da opalis malu zelenu nego sto ce da se desi vecina stvari iz Interstellar-a. ( :
Generalno se smatra da bi na planeti sa slicnim uslovima kao na Zemlji nastajali i razvijali se i slicni organizmi pa i ne bi bilo tako cudno da negde u buducnosti naidjemo na vanzemaljce slicne ljudima.

OT
Falling Skies se zavrsio. Ako se izuzme druga sezona, serija i nije bila losa. U svakom slucaju, gledljiva.

Morao sam da odreagujem, ali reći da je Interstellar loš a Falling skies nije loš, wtf??? LoL [emoji1]
Falling skies je najteže djubre ikada snimljeno.

OT

Odgledao drugu epizodu Fear TheWalkingDead i veoma sam zadovoljan. Jedino što mi je zasmetalo u drugoj epizodi je preveliki naglasak na nerazumnom ponašanju dece.

Još uvek je preveliki akcent na ljudskim odnosima ali se situacija polako okreće u pravcu u kom Walking Dead obično ide.

Moguće je da sam dosta nekritički raspoložen prema serijalu jer u poslednjih par godina sa uživanjem jedino gledam tu seriju i GOT.

Falling Skies je i u onoj ocajnoj drugoj sezoni bio domaci zadatak za Interstellar u svakom pogledu. ( :

Ma daj druze, to je kao da uporedjuješ neku špansku seriju sa Prohujalo sa vihorom.
Jednostavno neuporedivo.

Ja volim svaku vrstu SF, fantasy, whatever, ali Falling Skies sam sa gnušanjem prestao da gledam na pola druge sezone. Ne znam kako sam i dotle dogurao....

Prohujalo sa vihorom je nabudžena sapunica. Mejnstrim patetična melodrama za mase kao i Interstelar.

Oduvaja ga vetar. :d

Prohujalo sa vihorom je nabudžena sapunica. Mejnstrim patetična melodrama za mase kao i Interstelar.
Ok, može se raspravljati o tome.
Medjutim, takva rasprava za mene nema previše logike jer film gledam da bih uživao u njemu. Da mi drži pažnju, opusti, zabavi, da probudi emocije. Da me odvede na mesta na kojima nisam bio i možda nikada neću biti. Interstelar i Prohujalo sa vihorom su u tome uspeli.
Ako želim da učim, čitaću naučnu literaturu. Čak i Stephen Hawking više ne piše naučne radove i ne daje izjave na koje se ne može baciti hejt tako da je vrlo lako baciti hejt na Interstellar. Ali u čemu je poenta takvog hejta? Film je zabava zar ne?

Koje je tvoje opravdanje za Falling Skies, šta je tamo vredno gledanja?

Poslednja izmena:
Dobro si pomenuo emocije. Iste te emocije koje ti je probudio Prohujalo sa vihorom i Interstelar probudiće ti i sapunica. Iza tih emocija stoje iste namere i elementi samo različite forme i stila, smisao je isti.
Nisam gledao Falling Skies.

SF film/serija uopste ne mora da bude 100% naucno moguca da bi bila dobra. Star Wars, Star Trek, X Files, Fringe, Star Gate, Babylon 5, Firefly i jos xyz drugih su odlicni iako imaju mnogo elemenata koji nemaju blage veze s naucno mogucim (ni u najhrabrijim teorijama) pa su opet dobre. Interstellar je prepun ******stina koje nemaju veze s realnoscu, a pokusavaju da se prodaju kao da imaju. Jednostavno, vredja inteligenciju. Jos na to pravis paralelu sa Prohujalo s vihorom??? BTW, Falling Skies sam prokomentarisao kao, nije los i gledljiv. To sto je bolji od Interstellar-a ne znaci da je remek delo, vec da je Interstellar smece pa ne mora mnogo da se potrudis da bude bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno