Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel postoji neka kvalitetna sci-fi serija da je izasla u zadnje 3-4 godine? Da je bolja od ovih prosek serija koje pominjete u poslednje vreme, bar na nivou Fringe ili cak bolje?
Znam da mnogo trazim :)

Poslednja izmena:
Ako prave nešto po knjigama onda neka prave po knjigama kako su one napisane (ili uz neka manja odstupanja), a ako već hoće da prave nešto svoje onda neka se bar potrude da budu skroz originalni a ne da uzmu nešto i od toga naprave neku splačinu, ni tamo ni ovamo - a Under the Dome ili The Strain su na kraju baš to ispali... Doduše Strain još i manje...

Crvenkapa koju danas pricamo je toliko izmenjena da je vrlo verovatno (naucno gledano, ne moja pretpostavka) da je vuk pojeo Crvenkapu u originalu i gotova prica. Jos gore za Ivicu i Maricu.
Ako se menja medij, neka menjaju pricu koliko hoce.

Ako izmene dovoljno, a dovoljno njih ne zeli to, recice to time sto ne gledaju seriju/film. End of story :) Jedna od redjih stvari gde podrzavam kapitalizam poprilicno :)

Poceo da gledam Vikinge...za sada odlican utisak....

Stigoh do 8 epizoda prve sezone pa me zanima

Kako biraju ljude koje ce zrtvovati? Pretpostavio sam da su robovi u pitanju jer je Ragnar hteo da zrtvuje Athlestana medjutim svi su imali vikinske tetovaze. Jel se svi dobrovoljno javljaju da budu zaklani?

Jel postoji neka kvalitetna sci-fi serija da je izasla u zadnje 3-4 godine? Da je bolja od ovih prosek serija koje pominjete u poslednje vreme, bar na nivou Fringe ili cak bolje?
Znam da mnogo trazim :)
Probaj humans. Prihvatljiva je zaista, bar ovo što je do sada izašlo. Nije klasičan sci fi. Alternativna realnost.

Poslednja izmena:
Upravo se zavrsila druga sezona Halt and Catch Fire, sve preporuke za seriju.
AMC produkcija (Mad Men, Breaking Bad, Better Call Saul) i odlicna tema - IT firme 80ih godina.

Upravo se zavrsila druga sezona Halt and Catch Fire, sve preporuke za seriju.
AMC produkcija (Mad Men, Breaking Bad, Better Call Saul) i odlicna tema - IT firme 80ih godina.

Zadnja epizoda je bila sjajna. Serija je inače vrlo zanimljiva i pametna. Sviđa mi se kako su napravili taj neki Alternative IT svet, u prvoj sezoni sam čak mislio da je Cardiff Electric stvarno postojao, pa sam tražio po netu :D.

:D

J***le vas knjige vise, ima li nesto sto moze da bude serija za sebe :D (iskljucivo u komicne svrhe receno :))

Ne moze - Guilermo del Torro je knjige i pisao prakticno kao scenario za seriju... kvalitet iste verovatno zavisi od budzeta...

True Detective

Prve 4 epizode samo kao uvod, ostale 3 bas dobre! Ova sedma najbolja do sada.

A tacno se znalo da ce Woodrugh onako nekako da zavrsi.

Sledece nedelje veliko 90min finale:

Nisam gledao zadnje dve, ali posle prve može komotno odma' ona posle masakra. Epizode između su mi bile dosadne do bola, baš ništa nije bilo zanimljivo da se vidi.

Poslednja izmena:
Slazem se, prve 4 epizode su mogle stati u 2. Na primer, preterali sa dijalozima Jordan-Frank.

Meni izgleda kao da su slabo ili loše naglasili neke stvari, pa je nebitno i bezvezno izašlo u prvi plan.
ono kad su mu pucali u stomak i kad su im zapalili kola kao da se nije ni desilo, onda kad su pratili vojnika i isto ništa... kao da svi imaju amneziju i ne pamte neke stvari, ili da im to nije bitno, pa zbog toga valjda ni meni nije bilo bitno ni zanimljivo.

Ne mogu seriju da izvuku zadnje zadnje 2-3ep. Kao i u GoT S5 i TD S2 je ispao shit.

Obavezno štivo za sve korisnike google/microsoft/apple uređaja!
Treba pogledati ove dokumentarce iz "96 u kojima govore prvi ljudi tih kompanija i shvatiti koliko su rasprave android/wp/ios smešne :)

1 - https://en.wikipedia.org/wiki/Triumph_of_the_Nerds
2 - https://en.wikipedia.org/wiki/Nerds_2.0.1
3 - https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs:_The_Lost_Interview

Postoje i naši titlovi ;)

The series was released in VHS format soon after airing but is now out of print. A release on DVD by Ambrose Video in 2002 was noted by product reviewers on Amazon.com and elsewhere to have numerous small but not insignificant segments excised from the program as originally aired for reasons that remain unknown. The older, unedited VHS copies of the documentary are highly prized, but difficult to find.

Poslednja izmena:
GOT 5 sezonu i poslednje epizode nisu je izvukle!

Da li se ova pesma na početku svake epizode True Detective menja iz epizode u epizodu? Prvih par nisam ni obraćao pažnju, ali zadnje tri bi rekao (i na osnovu titla i sluha) da to nisu iste reči (početak jeste, ali kasnije kao da se menja). Jel' primetio još kogod ili su kod mene u zgradi pustili neki halucinogeni gas? :trust:

Fringe nije loša. X-files fazon, svaka epizoda po jedan slučaj, i u ove dve kol'ko sam pogledao primeti se veliki uticaj Lavkraftovih priča, ali više vuče na nauku manje na okultno i natprirodno.

Fringe je odlična serija meni. Baš baš dobra.

Da li se ova pesma na početku svake epizode True Detective menja iz epizode u epizodu? Prvih par nisam ni obraćao pažnju, ali zadnje tri bi rekao (i na osnovu titla i sluha) da to nisu iste reči (početak jeste, ali kasnije kao da se menja). Jel' primetio još kogod ili su kod mene u zgradi pustili neki halucinogeni gas? :trust:

Jeste, vrte razlicite strofe kako u kojoj epizodi. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno