Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta ćeš, neko voli ovo neko ono. Elementary na prvom mestu zbog sjajnog Johnny Lee Millera i ukupnom utisku o sve 3 sezone. I u pravu si, o ukusima ne treba raspravljati, ja mogu da govorim u svoje ime ali ne i da kritikujem tudji ukus ili izbor serija koje gleda.

Video sam trailer u bioskopu za Mr. Robot ranije, delovao interesantno, sad kad ga nahvaliste moram da ga pogledam 😀
Te serije koje meni "operu" ne znaci da ih svrstavam u vrh holivuda.
Samo mi je jednostavno plot zanimljiv a ostalo je veoma diskutabilno(uzas).
Gledam sve ali znam sta je kvalitetno sta ne.
Nikad nisam odvalio neku glupost tipa CW serije su bolje od HBO serija i slicno [emoji16]

Poslednja izmena:
I ja pičim Bron, pogledao prvih 6 epizoda prve sezone, za sada zadovoljan. Saga je žešći mentol, u pozitivnom smislu, naravno 😀 Težak punk u glavi...

Community prikladno finale, sto se mene tice moze tu da bude kraj... Sad, da li ce da teraju dalje...

Supernatural 9/10
The Blacklist 8/10
Game of Thrones 8/10
Arrow 9/10
Chicago PD 9/10
Banshee 8/10
CSI Cyber 9/10
Criminal Minds 9/10
Defiance 8/10
Elementary 10/10
Helix 7/10
Justified 8/10
Low Winter Sun 9/10
Agents of SHIELD 8/10
Agent Carter 8/10
NCIS/LA/New Orleans 8/10
Hemlock Grove 7/10
Z Nation 8/10
The Walking Dead 8/10
Breaking Bad 9/10
Dexter 9/10
....
Odgledao sve, ovo su neke moje ocene. Ima još serija prilično koje sam uspeo da odgledam ali bilo bi previše za jedan post [emoji1]

Holly mother of... CSI Cyber 9 od 10... Možda ja gledam neku drugačiju 😀.

Kako to da je Bron sada odjednom nekako isplivao a ima ga već par godina?

^ Vidiš da čovjek generalno voli serije. Pa su sve ocjene prilično visoke.
CSI 9. OK takav ukus i očekivanja od vremena provedenog uz seriju.

Svaka mu čast kada je ovo sve gledao i zapamtio za ocjenjivanje.

CSI Cyber mi se prvenstvo svideo zbog ideje i glumaca, manje zbog same izvedbe. Inace sam ljubitelj CSI franšize i na to gledam kao zabavu, ne tražeći dlaku u jajetu i mereci sta je realno a šta nije. Ok, razumem da se nekome to ne sviđa, i može slobodno da da svoju ocenu i komentar, ali kritikovati tudji ukus je u najmanju ruku neumesno. Serije gledam već godinama unazad u slobodno vreme i nisam vezan za TV ili komp da bih ih gledao, verovatno zato sam i uspeo da ih odgledam dosta. Kao sto reče forum1nick, generalno volim serije i pratim nekoliko istovremeno. Evo sinoć sam počeo da gledam Fortitude S01, a uporedo gledam i Criminal Minds, NCIS/LA/NO, GoT, i još neke. Imao sam utisak da je ova tema i namenjena ljubiteljima serija, ali par komentara upućuju na zaključak da je zanimljivije komentarisati tudji ukus nego same serije.

nije,ali ne sreces cesto izjavu da je elementary bolja a csi cyber na nivou BB-a.

CSI Cyber mi se prvenstvo svideo zbog ideje i glumaca, manje zbog same izvedbe. Inace sam ljubitelj CSI franšize i na to gledam kao zabavu, ne tražeći dlaku u jajetu i mereci sta je realno a šta nije. Ok, razumem da se nekome to ne sviđa, i može slobodno da da svoju ocenu i komentar, ali kritikovati tudji ukus je u najmanju ruku neumesno. Serije gledam već godinama unazad u slobodno vreme i nisam vezan za TV ili komp da bih ih gledao, verovatno zato sam i uspeo da ih odgledam dosta. Kao sto reče forum1nick, generalno volim serije i pratim nekoliko istovremeno. Evo sinoć sam počeo da gledam Fortitude S01, a uporedo gledam i Criminal Minds, NCIS/LA/NO, GoT, i još neke. Imao sam utisak da je ova tema i namenjena ljubiteljima serija, ali par komentara upućuju na zaključak da je zanimljivije komentarisati tudji ukus nego same serije.

Druže nisam imao nameru da vređam tuđi ukus, nadao sam se da nije tako ni napisano. I ja gledam dosta serija tog tipa, pa mi je baš zato i čudno što si ovako ocenio 🙂.

Nije cak ni stvar licnog ukusa da neko kaze da je CSI Cyber na nivou BB ili Dextera, ili bolja od GoT, jednostavno...kako?

Da se razumemo, ocene koje sam ja napisao nisu namenjene međusobnom uporedjivanju navedenih serija, već su odraz mog ličnog ukusa celokupne serije ili nekih njenih segmenata. Na primer, Elementary je dobio od mene 10, ali samo zbog za mene fenomenalnog glavnog glumca koji vuče celokupnu seriju... To ne znači da bih ja nekog ubedjivao da je Elementary po svemu bolji od npr Breaking Bad, već da se meni lično veoma sviđa ta serija. Opet kažem, u pitanju su lični afiniteti prema seriji u celini, glumcima, radnji, ideji, itd i na osnovu toga sam ih i ocenjivao. Ja nisam filmski ili TV kritičar i moje ocene ne služe da bi "publika" ili "čitaoci" formirali neke stavove o njima ili ih ubedile da ih gledaju. I opet dolazimo do toga da po meni barem, nije u redu kritikovati tudji ukus. Daleko od toga da je ovde bilo vređanja sto neko pomenu, već prosto da razjasnimo parametre ocenjivanja, u smislu ličnog mišljenja. I ja sam dosta serija gledao na tuđu preporuku, neke su mi se svidele, neke ne, ali verujem da svako ima svoje razloge zašto ih preporučuje.
@Babadook nadam se da je sada jasnije moje ocenjivanje, uostalom, imam majicu "Breaking Bad" dok "Elementary" majicu nemam [emoji1]
P. S. @Shades Line of Duty sam odgledao, po meni je veoma dobra serija, na prvom mestu zbog glavnog glumca.

Poslednja izmena:
jarane,ako nisi kriticar i nisi spreman sem sa argumentom ukusa da stojis iza ocena,koja je poenta pisanja istih na javnom forumu?d se razumemo,imas apsolutno pravo da tvrdis da je cyber na nivou BB-a,ali bar se svadjaj sa nama kad te panjkamo. 🙂 'de je ta mladalacka strast majka mu stara? 🙂

sala,samo kazem da nisi mogao da ispustis takvu bombu a da se bar malo ne uzjogunimo,axisi interneta bi zaskripali.

Hehe mladost je otišla uz sex, drogu i rock'n'roll :-D Nisam ljubitelj svađe u bilo kom obliku, pre sam za normalnu diskusiju. Ne tvrdim ja da je ovo ili ono bolje, ali zar umetnost u svakom obliku, tipa serija, filmova, muzike, čak i igara nisu stvar ukusa? Drugo su recenzije kritičara koji tome pristupaju na drugačiji način a drugo nas "običnih" gledalaca... Ja mogu da govorim u svoje ime da li mi se nešto svidja ili ne, ali ne mogu svoj ukus da namećem kao neku normu ili merilo vrednosti. Npr serije koje moja žena prati, doduše samo par njih, meni ne odgovaraju uopšte i ne gledam ih, jedino što zajedno gledamo je GoT, ali ja poštujem njen ukus uz komentar "meni se to ne sviđa". Ja razumem i vaše komentare ali ste moje ocene gledali iz pogrešnog ugla.

OK, a ja se uplašio šta ću gledati ovog leta 🙂
Par novih serija na programu:
The Wispers - vrrrrrllooo interesantan početak
Stichers - nisam oduševljen ali videćemo šta će doneti sledeće epizode
UnReal - nisam gledao još, samo da je pomenem, možda još neko skine/pogleda pa će biti više "recenzija" 😉

"Uhvatio" sam Wayward pines pre par nedelja na foxu, dve epizode za redom, ep1 i ep2 i kao se zainteresovao ali dalje nisam isao. Vredi li nesto? Pretpostavljam da je vec prikazano 4-5 epizoda?

Ne, tri. Večeras četvrta. Šta znam, meni je zanimljiva. Inače, počeo sam drugu sezonu Salem-a i Brooklyn 99, i za obe je utisak da su prve sezone bile bolje. Videćemo.

Ne znam da li još neko gleda seriju Louie. 9/10
CK razbija.

Ajd još neku da ubacimo...

True Detective 9/10
Dominion 7/10
Person of Interest 9/10
The Flash 8/10
Vikings 8/10
Warehouse 13 7/10
Better Call Saul 8/10
Continuum 8/10
Forever 8/10
Chicago Fire 8/10
Orphan Black 8/10

Meni izrazito losa peta sezona Louie. Toliko mi se ne svidja da jedva sam odgledao sve epizode.

Kako se zove jedna od novijih serija gde je grupa razlicitih ljudi iz celog sveta povezano i mogu da kontrolisu jedni druge i komuniciraju?
Jedna od scena iz trejlera je neka riba bokserka koja se bije u ringu kod sebe i pomaze liku sa strane u isto vreme.

Kako se zove jedna od novijih serija gde je grupa razlicitih ljudi iz celog sveta povezano i mogu da kontrolisu jedni druge i komuniciraju?
Jedna od scena iz trejlera je neka riba bokserka koja se bije u ringu kod sebe i pomaze liku sa strane u isto vreme.
Sense 8
Nije izasla jos
Sutra izlaze sve epizode na Netflixu.

Poslednja izmena:
To bre. Kakav tajming imam to je nevidjeno 😛
Nisam znao da je netflix, sto je posebno dobro. Generalno mnogo bolji nacin izdavanja serija.
Movie vikend sa ligom sampiona

Kad pomenuste Netflix, setih se Daredevil-a, dobra serija a još bolje što izbace sve epizode odjednom pa nema čekanja.

Moze li neko da mi objasni foru sa vremenom i starenjem u pines ? Nikako da pohvatam to 🙂

Moze li neko da mi objasni foru sa vremenom i starenjem u pines ? Nikako da pohvatam to 🙂

pa u seriji još nije objašnjeno šta se dešava tako da ako ti neko objasni to će biti neko ko je čitao knjigu i biće veliki spoiler čak mislim da posle toga ni serija ti više neće biti interesantna.

Aha. Mislio sam da je otkriveno kroz neke skrivene znake u samoj seriji a da ih ja nisam pohvatao 🙂 nista onda,gledam i dalje..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno