Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi na ovoj temi kazu da je serija odlicna, a meni se ne svidja bas zbog ovog miksa izmedju SF i Western zanra. Moja ocena bi bila oko 5ice iako sam ljubitelj SF zanra, ali to je samo moj ukus i misljenje.

Likovi i dijalozi su dobro odrađeni, ali ne volim kada radnja ne odgovara kontekstu vremena i prostora u kome se odvija. Revolveri i krave u svemirskom brodu u daljoj budućnosti, naseljenici iz kolonija koji kao da su iz 19. veka, mnogo već puno puta viđenih zapleta. Više mi leže SF sa radnjom koja bi se stvarno mogla desiti u budućnosti.

Zašto misliš da u budućnosti nakon nekog rata i nakon što svet bude opustošen sukobima neće biti i mesta u kojima će biti svega sam blagostanja? I ovde se videlo da ima poprilično bogatih i svet sa ogromnim tehnološkim novotarijama ali smo videli i onu drugu stranu...

Nije problem u siromaštvu, već u nelogičnostima i predstavljanju istog, ljude su prevezli na drugi kraj galaksije da bi živeli u kolibama i još spaljuju veštice kao u srednjem veku. Zatim balovi i dvoboji, bordeli i rančevi, mešavina Amerike i Engleske 16-19 veka a najmanje SF-a. Jedini SF je zapravo njihov brod.

Nije problem u siromaštvu, već u nelogičnostima i predstavljanju istog, ljude su prevezli na drugi kraj galaksije da bi živeli u kolibama i još spaljuju veštice kao u srednjem veku. Zatim balovi i dvoboji, bordeli i rančevi, mešavina Amerike i Engleske 16-19 veka a najmanje SF-a. Jedini SF je zapravo njihov brod.

Početak Serenity-a objašnjava zašto je to baš tako ...

Serif Hud je bio brutalan i do sada, mogu misliti u kom pravcu ce se nastaviti serija.

Justified - nepretenciozna,sa dovoljno humora i ozbiljnosti,solidna gluma,rezija i scenarij,sve u svemu - preporuka.

Battlestar Galactica - na mene ostavila odličan utisak, za mene, najbolja serija dosada. Ako neko nije gledao, a voli Sci Fi (ona gore polemika oko FireFly), ovo je pod obavezno. Najbolje je opisuje tekst sa IMDB:

"10 reasons why you shouldn't watch Battlestar Galactica

1. If you want mindless techno-babble, then this show isn't for you. 2. If you don't manage to appreciate what good... no, let me rephrase that for you: exquisite acting is, then you definitely shouldn't watch it. 3. If you expect to have a crew of four, including a science doctor, an alien, a military and some random Indiana Jones guy, all of them solving new let's-save-the-Earth-before-lunch problems, then skip BSG, is not for you. 4. If you're afraid of seeing real human stories put into a SF shell, perhaps you should go back to Star Trek (and I'm a trekkie too, but...) 5. If you crave to hear 'shields up' or 'engage' or other classic one- liners, then you should rather settle for "frak". Or is it "frakk"? 6. If you're unable to follow a 4 season-long story arc with every episode adding something precious to it without having withdrawal symptoms, then you should really don't give it a try. 7. If all that you want is see people in tight suits flashing laser pistols and teleporting from harms' way, then change the channel. 8. If your interest for spiritual quests, tough sexy girls and people really dying and not returning is something like zero. Oh well, you might skip that 'dying and not returning part' 😛 9. If you don't like space battles rendered so real (and with as most care for real physics as a TV SF show can take) that you feel you ARE there. 10. Finally, if you have a mind so closed that you cannot appreciate what the best SF show ever made is all about. "

Poslednja izmena:
Da, Galactica (ova poslednja) je odlicna - jeste da su se pred kraj malo izgubili, ali kao celina je definitivno jedan od najboljih SF serijala ikada napravljenih.

BSG je obavezno stivo cak i za one koji nisu bas neki ljubitelji SF.

Meni nikad nije ležala. Ne znam da li bi sada bilo drugačije.

jedan razlog da se ne gleda BSG - Uzasna, kriticno meentolska 3 sezona. Dakle, serija je stvarno remek delo, al kad im se osladio kokain i pare i qrve, poceli su toliko da vrdaju sa serijom da je ta treca sezona kriticna. Ja BSG ne mogu jednostavno da sagledam kao celinu, vec prve dve sezone + zadnja epizoda.

The Knick - jako fina "doktorska" serija smestena na pocetku 20. veka. Glavni lik je kao i House, blago pretenciozan, ali daleko manje od njegovogkolege iz 21. veka. Dosta manji fokus na bolesti i vise na zivote glavnih likova koji su dosta zanimljivi.

jedan razlog da se ne gleda BSG - Uzasna, kriticno meentolska 3 sezona. Dakle, serija je stvarno remek delo, al kad im se osladio kokain i pare i qrve, poceli su toliko da vrdaju sa serijom da je ta treca sezona kriticna. Ja BSG ne mogu jednostavno da sagledam kao celinu, vec prve dve sezone + zadnja epizoda.

Taman sam hteo i ja da napisem slicno - 3 sezona losa... ostalo odlicno

valjda nije spoiler 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=qMo7WybtTWI

Koji bre prevod? Nema nikakav kompleksan dijalog.

Neka hvala, nigde ne zurim.
A i sutra ce biti dostupna druga epizoda, pa bolje odjednom. 😉

I, kako ti se cini prva epizoda? Svi sa nestrpljenjem ocekujemo tvoje strucno i kriticko misljenje. :d

Poslednja izmena:
Nije na nivou Breaking Bad, ali ima potencijala.
Mislio sam da će ton biti više na *******ciji, ali ga više prate kao tragičnog lika, koji je očajan da negde stigne s dna.

Što se tiče druge epizode, znam. Gledao sam prvo intervju Odenkirk-a kod Jon Stewart-a.

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da ce serija imati bar 5 sezona koliko su prosirili pricu a koliko tek nista nisu rekli za 50 minuta...

Nije na nivou Breaking Bad, ali ima potencijala.
Mislio sam da će ton biti više na *******ciji, ali ga više prate kao tragičnog lika, koji je očajan da negde stigne s dna.

Što se tiče druge epizode, znam. Gledao sam prvo intervju Odenkirk-a kod Jon Stewart-a.

Ja koliko se sećam prvih BB epizoda, koje su bile izuzetno dosadne, ova sa Saulom je bila mnogo dobra za prvu. A da ne kažem koliko mi je tek bolja nego ova povratnička TWD epizoda koja je postavila nove standarde za bullshit. Žao mi ovih što se maksimalno lože na TWD, jer nakon 2 meseca čekanja da dobiju ovakav raspad od epizode ...

od sad cu morati da izbegavam ovu temu zbog spojlera za Better Call Saul. a spojler je za mene cak i kad mi neko kaze bila je dobra ili losa epizoda :d

Ima li poente gledati ovaj TWD vise..

realno. prilicno se iznerviram kad skontam koliko sam potrosio vremena na TWD. Najneisplativija serija za gledanje od svih koje sam do sada gledao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno