Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tokom MitF ili perceptiona sam video da pocinje nova sezona Franklin and Bash.... super lagana letnja serija! Sve preporuke za letnje gledanje.

Čitao sam većinu postova ovde....ali ima ih jako puno i trebalo bi vremena da se sve to prođe, pa ako je neko slučajno ovo već pitao ili postavio link ka download stranici, unapred se izvinjavam zbog dupliranja poruke.

Pitanje u vezi serija(la): Gde se može naći dokumentarni serijal od 13 pedesetominutnih epizoda "U spomen Velikom Ratu" koji se prikazivao na RTS-u.
Na YT sam našao svega 2 epizode...pa ako neko zna ili ima koristan link ka kompletnom serijalu...HVALA!

Poslednja izmena:
Nego... u momentima očaja, pristavio sam za skidanje Falling Skies, pa šta mi Bog da.
Auh, kakav šit... pa ovo je gore i od Walking Dead po kolekciji glupih, dosadnih i besmislenih dijaloga i borbenih scena, a još je i totalno nenapeto. Obožavam postapokaliptično štivo, ali ne kapiram zašto takvi filmovi šiju serije za dva koplja? Glupost živa, u pravu sam bio što sam je do sada izbegavao.

Utopia, 2x6, odlicno... 10/10 i dalje.

Moze da se gleda na Hulu.com, treba ti samo Hola unblocker plug in za Chrome.

Zna li neko kako se zove serija puštali su je na tv-u, komedija, njih troje žive u stanu, gazda je neki asocijalni paranojik surfer ne sme da izađe iz stana... mislim da je britanska serija. Nije Nepristojni ljudi.

Poslednja izmena:
* Web surfer 😀

Znam da mnogi ovde nisu fanovi Arrow-a, ali druga sezona mi je mozda jedna od najboljih koje sam ikada gledao ( nije mi na nivou Sopranos, Breaking Bad, Sherlock i jos par serija, ali bogami blizu mi je na toj listi... ). Na polovini prve sezone sam ozbiljno razmisljao da odustanem od gledanje serije zbog silnih nebuloza i gluposti, ali srecom nisam. Druga sezona je za tri klase iznad.

Poslednja izmena:
Hm, ja sam baš tako na pola prestao zbog istog razloga. Je l` moguće da su je tako poboljšali, nije mi delovalo da tu ima prostora za neki boljitak?

Meni je druga sezona fantasticna, pogotovo poslednjih desetak epizoda. Preporucio bih ti da odgledas do kraja seriju, nemas sta da izgubis ( sem ukupno oko desetak sati zivota ako ti se bas ne svidi 😀 ).

Znam da mnogi ovde nisu fanovi Arrow-a, ali druga sezona mi je mozda jedna od najboljih koje sam ikada gledao ( nije mi na nivou Sopranos, Breaking Bad, Sherlock i jos par serija, ali bogami blizu mi je na toj listi... ). Na polovini prve sezone sam ozbiljno razmisljao da odustanem od gledanje serije zbog silnih nebuloza i gluposti, ali srecom nisam. Druga sezona je za tri klase iznad.
Tako je,to sam ja sve vreme pričao 😉
Hm, ja sam baš tako na pola prestao zbog istog razloga. Je l` moguće da su je tako poboljšali, nije mi delovalo da tu ima prostora za neki boljitak?
Naglo skače kvalitet serije od prezadnje epizode prvog serijala,zadnje dve epizode prvog serijala i ceo drugi serijal su za tri klase bolji...

Constantine,odgledao pilot(Leaked),po meni odlično su počeli....Obavezno ću gledati seriju od Oktobra....

Posto svi kazu da je the wire jedna od najboljih serija otisao sam na svoj omiljeni sajt za nabavku 🙂 Medjutim, nigde nema u 720p ili 1080p.
Odem na americki amazon i vidim da se serija ladno prodaje samo na DVD. Ok, matora je serija i nije smimana HD kamerama ali zar nisu mogli nekako da zgovnjaju to ako je toliko popularna? U SD rezoluciji i 4:3 je necu gledati makar je propustio.

Nemoj ni slucajno. To bi bilo blasphemy. A ne zafrkavaj, nego skini i gledaj...

Posto svi kazu da je the wire jedna od najboljih serija otisao sam na svoj omiljeni sajt za nabavku 🙂 Medjutim, nigde nema u 720p ili 1080p.
Odem na americki amazon i vidim da se serija ladno prodaje samo na DVD. Ok, matora je serija i nije smimana HD kamerama ali zar nisu mogli nekako da zgovnjaju to ako je toliko popularna? U SD rezoluciji i 4:3 je necu gledati makar je propustio.

Nemoj to da propustis... Vidis i sam kakve smo joj i mi i ostatak sveta ocene davali.

Ostavljen je 4:3 format zbog shmeka 🙂

Ja sam odustao posle 3 epizode, mozda joj nekad dam ponovo sansu 🙂

Napusti sa'ranu! :d

znaci ipak sam bio u pravu da nema u HD-u nigde? hebeno neverovatno za seriju takve reputacije. ne znam, videcu. bas bih se grozno osecao da gledam 4:3 u krs rezoluciji 2014. godine pa me nazovite snobom ako hocete. stavicu je na dno liste pa ako je izdaju do tada u HD-u super. ako ne, kupicu neki katodas da se manje vide mane tog formata :d

evo jedne preporuke i od mene: Bored To Death:
http://www.imdb.com/title/tt1255913/?ref_=nv_sr_1

ima samo 3 sezone po 8 epizoda, epizode su po 20ak min. zanr je komedija i serija je vrlo lagana i prijatna, savrsena za odmaranje mozga a Zach Galifianakis briljira. i ima u HD-u 😛

Poslednja izmena:
"The reason the show has stayed 4x3 is because David Simon thinks that 4x3 feels more like real life and real television and not like a movie. The show's never been HD, even 4x3 HD and that (SD) is how it is on the DVDs. There is no 16x9 version anywhere.".

nsley explained, "When the show started 2001 / 2002 they framed it for 16 x 9 as a way of future-proofing. Then a couple of seasons ago, right before Season 4 began shooting, there was a big discussion about it and after much discussion -- David, Nina, Joe Chappelle, the Producers, the DPs -- and we discussed what should be the style of the show. David made the decision that we would stay with 4x3. The DPs pretty much defined the look to be what it is now. And it's been consistent for the past two seasons."

Boardwalk Empire Nakon odgledane prve sezone mogu da kazem da je dosta dobra serija. Meni licno nije na nivou Dexter-a,BB i SFU, mozda zbog toga sto ja nisam preterani ljubitelj ovih klasicnih mafijaskih serija/filmova.

Steve Buscemi kao glavni glumac je odlican, a i ostali glumci su takodje jako dobri.

"The reason the show has stayed 4x3 is because David Simon thinks that 4x3 feels more like real life and real television and not like a movie. The show's never been HD, even 4x3 HD and that (SD) is how it is on the DVDs. There is no 16x9 version anywhere.".

nsley explained, "When the show started 2001 / 2002 they framed it for 16 x 9 as a way of future-proofing. Then a couple of seasons ago, right before Season 4 began shooting, there was a big discussion about it and after much discussion -- David, Nina, Joe Chappelle, the Producers, the DPs -- and we discussed what should be the style of the show. David made the decision that we would stay with 4x3. The DPs pretty much defined the look to be what it is now. And it's been consistent for the past two seasons."

ludi ljudi, sta reci drugo. hvala svima za info.

skinuo sam juce Boardwalk, imam ogromna ocekivanja i siguran sam da me nece izneveriti.

Wire vredi zbog priče, likova, dijaloga, format slike je nebitan u ovoj seriji. Nema prelepih pejzaža ili epskih bitaka za koje bi falila širina slike.

Ali na čemu je snimana serija? Ako je snimana na filmu, onda treba da izbace HD verziju.

Edit:
Jeste snimana na filmu. HBO dakle je kriv što nema HD verzija. Odnos strana ne sprečava HD.

Poslednja izmena:
Ja sam pogledao prvih pet epizoda i nije me kupila serija, ne mogu da se nateram da nastavim dalje da je gledam.

ako sam dobro shvatio, to je na foru The Shield? nju sam odavno gledao ali je super serija. kriminal, prljavi panduri, dobra prica, napeto...

@MiloshD: jasno je meni da je serija kvalitetna ali je pogresan stav da fromat i rezolucija nisu bitni jer nema epske bitke i grafickih efekata. to me podseca na prijatelja koji nece da plati bioskopsku kartu za neki film koji nema efekte i slicna cuda. valjda se u bioskop ide da bi se pogledao dobar film kako dolikuje a ne samo zbog efekata? isto i za seriju kuci, necu gledati losu ako je u najboljem kvalitetu ali necu ni odlicnu ako je snimak grozan. ima dovoljno odlicnih serija u dobrom kvalitetu, zasto bih gubio svoje vreme na odlicnu u losem?

Nema veze što je 4:3 s tim što nema HD. I koliko sam pročitao snimana je 16:9, samo je isečena na 4:3 za emitovanje.
HD verzija zavisi od HBO, koji je nije objavio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno