Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta su oni sto sisaju krv nego vampiri ? Inace radjeno po knjizi koja je "vampirski horor". U prve tri epizode je prikazano sve zivo sto moze da ti padne na pamet vezano za vampire.
Meni ono više liči na mutirane zombije.
Ne vidim i dalje vezu sa vampirima.

Meni ono više liči na mutirane zombije.
Ne vidim i dalje vezu sa vampirima.

Odgovoricu ti u spoileru i podrazumeva se da si pogledao par prvih epizoda

Prvo sto primetis u dijalogu ona 2 starija coveka u onoj firmi koja se inace zove "cold hearth" (jasna naznaka) je da je jedan od njih besmrtan a to vidis po tome sto mu je dah hladan a kasnije vidis da je sve maska. Kad god ulazi u prostoriju on mora da podesi level svetlosti jer mu smeta. Ovo su ti prvi znaci da je vampir. On je besmrtan i saznaces kasnije da je on u 2 sv ratu izvodio eksperimente nad Jevrejima u logorima...

jevrejin ima specijalan srebrni mac i objasnjava da se se oni ubijaju tako sto se odsece glava i spali telo (to su inace nacini za ubijanje vampira po lori)

Prikazuje se master vampir koji dolazi u kovcegu (opet na kovcegu vidis da simbolizuje neku drevnu silu....) i taj master ima odlike velike brzine i dobija hranu tako sto sisa krv. Kasnije cujes dok CDC radi autopsiju onog pilota da je ta sisaljka pomocu koje se hrane toliko sofisticirana da odvaja i uzima samo crvena krvna zrnca...

Svi od kojih se hranio taj vampir postaju njegove sluge (polako ulaze u fazu kad cuju komande u glavi)

Ovo je samo pokusaj prikazivanja vampirizma iz drugog ugla, iz ugla nauke da tako kazem... Iz ugla gde vampiri nisu kul tinejdzeri koji jure ribe po skoli i demonstriraju svoje moci vec pokusaj prikaza gde vampiri imaju hijerarhiju i gde kriju svoje postojanje. Naravno u seriji ce pokusati da zavladaju ostalima....

Poslednja izmena:
Ah, kapiram. Onda ima smisla.

Strain je dobra serija kao i Under the dome,Last ship,Extant nisam gledao jer me trejler nije zainteresovao.
The after,fenomenalna pilot epizoda ali vise ni traga ni glasa.
http://www.imdb.com/title/tt3145422/

Poslednja izmena:
Ništa zajedničko nemaju , ali baš ništa pa čak ni vampire pošto se isti u te dve serije razlikuju ko dupe i oko.

Буквално је разлика као између мутант вампира у Блејд 2 и Твајлајт вампира.

Елем, ја чекам да се појави негде енг превод за Legends са надом да ће Шон преживети дуже од 10 епизода. 😀

Iako jeste sve kao što kaže spojler u vezi The Strain-a, moje mišljenje je da većina gledalaca ne bi ni pomišljala da se radi o vampirima da nisu čitali po forumima da se radi o vampirima. Ubrajam sebe u tu grupu.
Čak je i Blic nedavno predstavio kao vampirsku seriju, i ja, iako sam pogledao tada prve dve epizode, čitam to i mislim: "Say whaaaat, vampiri?".
Ovako kako ih serija predstavlja, ne bi mi ni palo na pamet u startu.

Čekaj, u prvoj epizodi provale rez na vratu i nedostatak krvi. Zatim roker koji gricne žensku i glavni vampir koji dohvati lika u garaži i popije mu krv. Meni logično...

Zanimljiva je priča kako su nastali, i odakle je sve počelo. Samo da ne oduze seriju.

Poslednja izmena:
Problem je sto su svi navikli na teen vampire jer u vecini serija i filmova o vampirima njih glume klinci i trude se da ih prikazu sto lepse dok u
strain vampiri nemaju polne organe 🙂 i umesto zelje da se kastingom zgodnih mladih glumaca povuce omladina da gleda ovde vise prikazuju vampire kako bi ih naucnici objasnili. Zato vecina ne prepoznaje da su vampiri u pitanju jer vampir posle pilota nema fan page na fb sa milion lajkova... 🙂 Raduje me sto neko pokusava nesto ozbiljnije da snimi

Mislim da je mnoooooooooogo veci deo serije razvoj i proslost svih likova (pogotovu doce i Armenijca...). Sami vampiri su tu da odrze pricu.

Preporuka za seriju White Collar, doduse tek sam poceo sa gledanjem ( s01e06 😀 ) ali mi se svidja.

Dugo sam smatrao da ne treba da gledam House of Cards, da nije za mene..............
I was wrong.
Serija izuva iz patika

Isto misljenje sam i ja imao dok nisam poceo da je gledam i meni je Kate Mara prelepa

Odgledao 12 epizoda Firefly,oduševila me serija.Stvarno mi nije jasno zašto su je ukinuli....Još mi je ostalo da odgledam 2 epizode i film Serenity.....

Baš sam se iznenadio i obradovao kad sam video Nathan Fillion(Castle) i Summer Glau(Arrow)...

Poslednja izmena:
Odgledao 12 epizoda Firefly,oduševila me serija.Stvarno mi nije jasno zašto su je ukinuli....Još mi je ostalo da odgledam 2 epizode i film Serenity.....

Baš sam se iznenadio i obradovao kad sam video Nathan Fillion(Castle) i Summer Glau(Arrow)...
Sad sam odgledao film, i on će te najverovatnije razočarati kao i mene. Ali su zato i ostale dve epizode odlične.

Meni je film bio ok, dao je preko potrebnu zavrsnicu seriji. Nije na nivou serije, ali opet.

Gotovi prevaranti, sta sada? Dajte neku misteriju.. magije i cudovista xD

Koji "prevaranti", konkretno?

Ah, nema nista dobro kao Hustle 🙂 Ali odavno je zavrsena pa me zbunio 🙂
Leverage je OK, slicne ideje, ali nekako je "noviji fazon".

Koga zanima kako su u se u srednjem vijeku glave kotrljale po Engleskoj odlična serija je Tudors (2007–2010).
Po meni potpuno opravdava IMDB ocjenu 8.2/10.

Upravo zavrsio 5 od 10 sezona Prijatelja (mucke, prijatelje i crnog guju gledam jednom godisnje) i prosto moram da prokomentarisem kako je Schwimmer genijalan glumac, kao i Aniston. Ja stvarno neam pojma kako je ona posle prijatelja zavrsila sa gomilom *****a u gomili glupih komedija, jer ona veoma dobro glumi. vrhunska glumica. Ova serija ne samo da je kvalitetna, vec je i jedinstvena i bukvalno samo ovaj cast je zasluzan za to. Uzevsi u obzir i cinjenicu da su Joey i pogotovo Phoebe nepotrebni, odnosno uzasni likovi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno