Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsio senke 2 sjajno, mozda poslednje epizoda malo zbrzana ali ne kvari celokupan utisak.

Ne znam da li je i dalje u 10 epizodi na eon-u toliko gresaka, ili su ispravili u medjuvremenu posto na ripu koji sam gledao ima ozbiljnih gresaka. Par kadrova uopste nisu kompjuterski obradjeni, zeleni ekrani i pola kadra nedostaje par scena kasnije. Bas ozbiljne greske.

Slike ne spojluju radnju tako da slobodno moze da se baci pogled.

z6s4Jpd.png

acsUtrj.png

Sad citam malo o seriji i povezujem da je jedan scenarista (Dejan Stojiljkovic) za koga sam mislio da nisam do sada cuo zapravo momak koji je pisao Konstantinovo Raskrsce, koje je i ovde na forumu a i na drugim mestima bas hvaljeno. Moracu da se bacim na tu knjigu.

Poslednja izmena:
Senke II su me poprilično razočarale. Možda sam jednostavno imao prevelika očekivanja, jer sam bio egzaltiran prvom sezonom. Ali, ono što se njoj moglo oprostiti, jer je ipak donela nešto novo i "neviđeno" u domaćoj produkciji, ovde je i dalje prisutno, pa je čak u pojedinim segmentima i metastaziralo.

Scenario je dosta labav, radnja razvučena, mnogo je tu svakojakih likova čije učešće nema preteranog smisla, a role pojedinih glumaca su gotovo katastrofalne (posebno ističem Mariju Bergam)...

U to sivilo utopila se i fotografija koja je u prvoj sezoni bila stvarno jako dobra, a sada ne donosi ništa novo.
Muzika - tek blago modifikovani derivati prve sezone+2 nove numere (jedan novo-aranžirani tradicional i jedna koju čujemo 1,5 put u sezoni).

Zanimljivi su omaži "Dežurnim krivcima", "Otpisanima" i još nekim ostvarenjima, kao i reference na našu sadašnjost i na to da su naše priče iste i juče i sutra. Ali, to i nije neka novost, zar ne?

"The Leftovers"
Znači kida....
Prva sezona....lagano zagrevanje, ali druga pa ovo je za Toponicu ludnica.
Serija ubija....xtra

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

^ Za mene lično jedna od najinteresantnijih serija u posljednjih 5-10 godina, sa brutalno dobro uklopljenim soundtrack-om koji kad god čujem ponovo bih gledao seriju (plus što pustim potok :d :d ).

Pa ovo brate ubija na mesto....stvarno neznam sta da kažem.
U prvoj sezoni se nešto dešava kuva, vrti, ali ova druga brateeeeeee...znači stvarno neznam kako da objasnim...
Mislim muzika, priča, dijalozi, gluma ma sve je kako treba...
Neznam samo treća sezona..... mada sam čuo da je na nivou druge ako ne i bolja....

Zavrsio senke 2 sjajno, mozda poslednje epizoda malo zbrzana ali ne kvari celokupan utisak.

Ne znam da li je i dalje u 10 epizodi na eon-u toliko gresaka, ili su ispravili u medjuvremenu posto na ripu koji sam gledao ima ozbiljnih gresaka. Par kadrova uopste nisu kompjuterski obradjeni, zeleni ekrani i pola kadra nedostaje par scena kasnije. Bas ozbiljne greske.

Slike ne spojluju radnju tako da slobodno moze da se baci pogled.

z6s4Jpd.png

acsUtrj.png

Sad citam malo o seriji i povezujem da je jedan scenarista (Dejan Stojiljkovic) za koga sam mislio da nisam do sada cuo zapravo momak koji je pisao Konstantinovo Raskrsce, koje je i ovde na forumu a i na drugim mestima bas hvaljeno. Moracu da se bacim na tu knjigu.
Uhh, katastrofa, kako je ovo uspelo da im promakne, pojma nemam... Ako je neko na Eonu pogledao, da potvrdi ovo u spojleru, mada mozda i poprave do emitovanja na Novoj...

Послато са Moto C Plus уз помоћ Тапатока

Pa ovo brate ubija na mesto....stvarno neznam sta da kažem.
U prvoj sezoni se nešto dešava kuva, vrti, ali ova druga brateeeeeee...znači stvarno neznam kako da objasnim...
Mislim muzika, priča, dijalozi, gluma ma sve je kako treba...
Neznam samo treća sezona..... mada sam čuo da je na nivou druge ako ne i bolja....

Meni je druga bila najbolja. Dobra je i treća ali vrhunac je serija dostigla u drugoj.

Nora Durst = love.
Carrie Coon je neverovatno dobra glumica.

A serija te generalno prvo razbuca u parčiće a potom doživiš katarzu 🙂

Poslednja izmena:
Hvala za preporuku za Shetland, jedna od najjačih serija na tematiku krimi misterija, imam jos dve sezone za pogledati i sad mi je vec zao da ih gledam a to davno nisam sa nekom serijom [emoji16]

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nemoj da je žališ, no nastavi da gledaš.
Prva je najbolja a posle... Ne želim da ti kvarim ali učinilo mi se da patetika creeps in u toj meri, da sam treću jedva odgledao bez zevanja i skinuo sa watch liste.

Završih i ja Senke II, posle oduševljenja sa prvih 7 epizoda, blago razočarenje sa zadnje 3, iako rasplet logičan strašno zbrzana poslednja epizoda.

Seriju krasi ta konstantna mističnost, Tule i njihovo djelovanje, nekako su u drugom planu ostavljeni u ovoj sezoni. Od momenta kad Zečević Savkoviću kaže "namiještaju te", tj. kad otkrivamo ko je ubica, serija gubi tu mističnost i odjednom su sve karte otvorene. Opet kažem, redosljed događaja (iako zbrzan) je logičan, ali jednostavno nisam uživao kao u prvih 7 epizoda. 🙂 Gluma je meni fenomenalna, ama baš svi su mi zanimljivi, nije bilo dosadnih scena. Leona Paraminski pokidala, koliko me nervirala u Budvi na pjeni od mora ovdje me oduševila, prezgodna žena.🙂

Poslednja izmena:
Mandalorian bas dobro poceo.
Jako lepo docaran duh Star Warsa, nadam se da ce tako i ostati.

"International Assassin" je iz S02 😛 Verovatno si mislio na "The Most Powerful Man in the World (and His Identical Twin Brother)"?

Koja je nastavak International Assassin.

South Park - очекивао још једно смарање са PC Principal-ом сада када нема Tegridy Farm-a, али у ствари једна сасвим добра епизода.

3846a4416d5a6273050d08d55f67f907.jpg

Malo pre zavrsio senke 2 i meni je odlicna serija,to sto pisu da je copy/paste sa blindersima/taboo/babylon Berlin/boardwalk empire mi nije lose.Jeste u smislu snimanja ali prica nema veze sa tim serijama.I sad koja serija od te cetri je copy/paste na druge tri?!Jos jednom svaka cast Bjeli na seriji

Ps preko eona nema ono sto je stavio u spoiler @emaremare,to je vrv neka zastita protiv snimanja tj presnimavanja,negde sam procitao da su stavljene neke zastite

Nemaju Netflix i Amazon Prime zaštitu, teško može da ima i Eon.

Imaju zaštitu ali u nekom momentu da bi se to pogledalo mora biti od-zaštićeno tako da samim tim može biti i sačuvano 😉
A Eon ni toliko "zaštite" nema...

Jedna starija serija.
My name is Earl.
Kako je dobra.Odglumili su svi fenomenalno a Jason Lee je izuo.
Jaime Presley je ribetina i odglumila je fenomenalno.
Svaka epizoda je predobra i svaka je smesna.
Davno nisam takvu komediju gledao.
Svaka preporuka.
https://www.imdb.com/title/tt0460091/?ref_=nm_knf_i4

Poceo sa Senkama II. I dalje ne mogu da se otmem utisku da je Gordan Kicic ovde ugladjena verzija Sumpora iz Kengura (aka Sumpor koji je oprao noge). Lik sve vreme deluje kao da troluje, uopste mi nije ubedljiv.

Ni meni, ni jednog momenta iako se ovde pominjalo da briljira ulogu. Jednostavno mu ne stoji nekako, bar je moj utisak takav

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Meni je Kicic bas los glumac... Oni njegovi nicim izazvani kezovi na svakih deset sekundi i da, kao da non stop troluje.

Послато са Moto C Plus уз помоћ Тапатока

Da ides u pozoriste uverio bi se da nisi u pravu...Kicic je glumcina, u pozoristu nema ispravki kao na filmu..

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Takav mu je lik, ne mislite valjda da covek ima tik pa se krivi [emoji23]. Bas zato je i Kaludjer jedan od antipaticnijih likova, psihopata...nacin na koni se izrazava...dvosmislenost...

Kičić jeste dobar glumac, nema facu za ovu ulogu ako ništa drugo.

Završio Mayanse.
Odličnih poslednjih 5 epizoda.
Približavaju se Sinovima polako ali sigurno.
Nadam se još boljoj trećoj sezoni

Kičić jeste dobar glumac, nema facu za ovu ulogu ako ništa drugo.

Možda će biti bolji režiser.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno