Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je moderacija jedno vreme sankcionisala skracenice.
Inace sto se tice Peaky Blinders-a, zavrsila se 5a sezona

Bas maksimalno razvlace. Em me nervira sto stave samo 6 epizoda, a i to malo nepotrebno razvuku, pa pred kraj zbrzaju.

Jel prati neko Succession?

https://www.imdb.com/title/tt7660850/

Meni skroz dobra serija.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ja sam lepo pripremio Too Old to Die Young, pa cemo da vidimo, mini serija ali epizode po ~1:30h 😀

Poslednja izmena od urednika:
Ma naravno, salimo se malo...

Da ne odemo skroz u off, i peta sezona Dextera mi je ok skroz. Ok, gubi se magija sa pocetka serije i cetvrte sezone, ali i dalje ok. Taman te tera da gledas dalje sta i kako do tog konacnog raspada u poslednjoj epizodi :trust:

Kako vam se čini druga sezona Darka? Stigao do šeste i ono,, ne znam ni sam. Loše mi krenule prve dve epizode, nakon toga mi se vratila gledljivost ali daleko ispod onog osećanja posle prve sezone. Očekujem uzlaznu putanju, ali ima par stvari u sezoni koje naiđu tako i koje me ohlade. Nadam se da će ispuniti očekivanja. Mislim, u globalu jeste, ali...

Drzite se teme, off obrisan.

@fain2daniel
Peaky Blinders zadnja ok ali evidentno slabija od predhodnih. Ali bolje i to gledati nego na primer Titans S02.

Drzite se teme, off obrisan.

@fain2daniel
Peaky Blinders zadnja ok ali evidentno slabija od predhodnih. Ali bolje i to gledati nego na primer Titans S02.
A imao sam velika očekivanja i za Titans 2 [emoji53]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Dark 2 sezona je odlicna i nadam se da ce zavrsti sa trecom...naravno ima svojih bubica, kao i svaka serija 😉

Ma naravno, salimo se malo...

Da ne odemo skroz u off, i peta sezona Dextera mi je ok skroz. Ok, gubi se magija sa pocetka serije i cetvrte sezone, ali i dalje ok. Taman te tera da gledas dalje sta i kako do tog konacnog raspada u poslednjoj epizodi :trust:
Peta sezona je skroz ok, previše je napljuvana u vreme kad se emitovala bez potrebe, meni je šesta sezona mnogo slabija od pete, da nije onog cliffhanger finala bila bi totalni promašaj.

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Pa isti su kreatori Zice i Odeljenja za ubistva.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Dosta ljudi koji su pogledali obe serije su vise naginjali ka Homicideu. Ima vecu dusu nekako od Wirea, zaista je cudno kako nikad nije uspela da se probije do malo sireg auditorijuma.

Bosch fenomenalna sezona 🙂

The Boondocks - odlicna animirana serija orjentisana oko crne porodice Freeman, prepuna kvalitetnog edgy humora i (samo)kritike iz geto i black perspektive. Ubedljivo najjaci lik u seriji a i sire Uncle Ruckus.

https://www.imdb.com/title/tt0373732/

MV5BMjA5OTNhNDQtODU0ZS00MmMyLWJkZmMtZmIyNjRhOTFlODMwXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_SY1000_CR0,.jpg

Ocena 10/10 za prve tri sezone a za cetvrtu 6/10 jer originalni pisac nije bio zaduzen za nju, ali ce zato opet biti za petu. Sve u svemu serija 2019te za mene (iako je izasla odavno).

Poslednja izmena:
Pogledao Money Heist prvu epizodu, šta znam dobra je produkcija ali me ne zanima ni radnja ni likovi, tako da neću nastaviti. Nije čak ni tema da mi ne leži, mogu da gledam Italian Job i The Town još sto puta ali brate ova ekipica španaca je nekako antipatična osim one ribe. Samo zbog nje da gledam, nisam taj tip.

Nemačku Dark sam ogledao prvu sezonu i sada čekam treću da se pojavi i završi priču da bih nastavio. U početku sam bio oduševljen ali kako teče sezona sve sam više bio u fazonu ma more kake su ovo gluposti, pogubili su se malo u tajm travelu koji mi gotovo uvek prija ali ovde više smeta i nekako su nemci to loše doneli za moj ukus. Pogotovo mi se ne sviđa poslednja scena prve sezone i slutnja kuda sve to ide. Odgledaću do kraja sigurno, dobra je serija ali je početno oduševljenje splaslo posle samo tri, četiri epizode kada je zaplet postao fantazmagoričan a likovi iz prvobitno interesantnih prešli u podnošljive i smarače (pogotovo ćerka/sestra/devojka, lepa jeste ali treba da se drži sapunica).

Gledao Služavkinu priču, serija mi stvara neku zebnju. Za mene negledljivo. Mogu horor da gledam ali ovakve tripove jok. Ubija u pojam, mrači serija.

Da li neko zna, spanska serija, kao fazon na white collar, samo sto je ovde bila zenska u zatvoru koja je pomagala da rese slucajevi.
Davali na Fox Crime-u pre godinu dve u nekom cudnom terminu..
P.S.
Dok sam trazio na netu, nasao Estoy vivo, deluje zanimljiv zaplet, da li je neko gledao?

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Druga sezona Dark serijala... Kakav pad u odnosu na prvu sezonu! Vrhunac mi bio oko šeste epizode, sve ostalo me već počelo smatrati. Ni sami više ne znaju šta rade.

Poslednja izmena:
Lakše je da pitaš i čekaš odgovor nego da klikneš na postavljen link i saznaš za dve sekunde?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

[emoji106]
upravo hteo isto da napišem

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ne znam kako se osećam, bukvalno sam oduvan.

Uvek sam se pitao ma kakvo je to finalne Six Feet Under, e pa takvo je da nijedno nikada nece biti ni blizu. W O W

Kad se slegnu utisci za par dana mozda napisem jos koju...

Eeee. Ja posle te epizode daleke 2006. par dana nisam išao na fax na predavanja :d

Inače, s05e10 je nedovoljno cenjena... po mnogo čemu je i bolja epizoda (gledano kao celina) od finalne... mada jeste tih finalnih X minuta serije neverovatno emotivno.

Teško da će ikad biti bolje 🙂

Ako nisi gledao "Halt and Catch Fire" poslednjih par epizoda imaju sličan "impact".

Odoh sad da pustim Simpsons spoof / parodije na taj SFU finale segment...

Poslednja izmena:
Bas sam planirao da pogledam six feet under posle Dextera, zbog Hola. Sad jos vise, eto.

E da, Dexter.
Ostala mi je jos ta famozna 8. sezona da vidim taj kraj. Razne scenarie imam u glavi, ali nista toliko katastrofalno mi ne pada na pamet do te mere da nisam video jednu pozitivnu kritiku na taj kraj.
Neverovatan kontrast seste i sedme sezone. Sedma je prezanimljiva. U globalu, jako zanimljiva serija, glumci mi nisu preterano poznati, adosta potencijala iskorisceno. Masuka omiljeni lik 😀

Eeee. Ja posle te epizode daleke 2006. par dana nisam išao na fax na predavanja :d

Inače, s05e10 je nedovoljno cenjena... po mnogo čemu je i bolja epizoda (gledano kao celina) od finalne... mada jeste tih finalnih X minuta serije neverovatno emotivno.

Teško da će ikad biti bolje 🙂

Ako nisi gledao "Halt and Catch Fire" poslednjih par epizoda imaju sličan "impact".

Odoh sad da pustim Simpsons spoof / parodije na taj SFU finale segment...

Gledao sam Halt and Catch Fire, mislim da je neka 6/7 ep u 4 sezoni slična 10/11 ep u 5 sezoni Six Feet Under-a. Moraću i ja te Simpsonove da pogledam, nisam znao za tu epizodu 🙂
Proces žaljenja nikada nisam video bolje prikazan od HCF (ta 6/7 epizoda 4 sezone) dok nisam odgledao SFU.

Razmišljam da sam gledao SFU u vreme kada se emitovala, ne znam ni koliko bi mi bila interesantna (bio sam u fazi kao Clair-tu smo generacija, daj sve i svašta i apsolutno sam sa sobom bio okupiran) a ipak par vrlo bliskih osoba je otišlo (sestra u saobraćajci krajem 90ih i najbolji ortak koji je sam sebi presudio početkom 2000-ih) pa bi se verovatno i raspao sa poslednjom sezonom.

Siguran sam da više cenim lekcije koje donosi serija sada nego da sam je gledao kada se emitovala. Tada sam podnosio te stvari na drugačiji( površan) način, seo bih i procesuirao sve uspomene danima odlučio da je vreme da se nastavi i nastavio (ne znam kako ali bilo je jednostavno, verovatno zbog godina), ipak kako sam stariji sve se ponovo vraća...

Proces žaljenja je proces kroz koji se mora proći da bi postalo podnošljivije. Onome ko odluči da ignoriše se kao bumerang obije o glavu. Nikada ne postaje lakše, vreme samo čini da bude podnošljivije. Sve vreme dok sam gledao seriju sam razmišljao kako je mojima bilo kada su izgubili dete a i sada kao roditelj ne verujem da bi kroz tako nešto mogao da prodjem. A onda ti kraj SFU upravo prikaže da se život nastavlja dalje bez obzira na bilo šta. Što kažu puno je groblje onih bez kojih se ne može, surov je život.
Što se tiče sezona peta mi je očigledno najbolja, onda ide prva, onda idu druga i četvrta kao jednake u kvalitetu, i onda treća koja mi je bila najdosadnija nekako.

Mislim da sam 5 sezonu stukao za nekoliko dana, a ne pamtim da sam neku sezonu jedne serije odgledao tom brzinom.

SFU je pre svega priča o životu, pa tek onda o smrti. Kakva serija apsolutna preporuka.

Heads-up za one kojima gay lobi smeta da odmah izbace iz glave predrasude i ne-predrasude ako žele da dožive likove kao ličnosti a ne izopačenosti. Mislim da to nisam presekao na samom početku da nikako ne bih odgledao seriju do kraja. Nemam ništa protiv tih ljudi dokle god me ne diraju, isto tako ne volim da mi se plasiraju na mali i veliki ekran. Ali ipak su deo svakodnevnice i kao takvi su prikazani. Stoga ko ne može da ih svari nek ne gledao, ko može super za vas pošto je serija broj 1 drama ikada snimljena.

Toliko od mene, udavih...

Pogledao Money Heist prvu epizodu, šta znam dobra je produkcija ali me ne zanima ni radnja ni likovi, tako da neću nastaviti. Nije čak ni tema da mi ne leži, mogu da gledam Italian Job i The Town još sto puta ali brate ova ekipica španaca je nekako antipatična osim one ribe. Samo zbog nje da gledam, nisam taj tip.

Ja ovu seriju gutam. Cela priča imena gradova, pshihološke igre mi se jako dopadaju. Inače ovo je prva Španska serija koju sam odgledao. Dugo sam izbegavao Špance zbog loše reputacije (Kasandra, Marisol 😀), ali drago mi je da se mi je preporučili.

To to, Spanija = Venecuela, Meksiko.. 😀

@emaremare: Halt and Catch Fire: s04e07 je u pitanju ("Who needs a guy")
Što se tiče gay likova u SFU: meni je tokom tog prvog gledanja bilo malo neprijatno da gledam te scene i imao sam često želju to da premotavam... a izgledalo mi je i da tadašnji cimer kao da se pojavi i sedne u fazonu "šta to gledaš?" svaki put kad bude neka gayness scena u SFU :d :d

Meni to ne deluje kao da je rezultat gay lobija (mada i dan danas posle 3 gledanja serije smatram da je lik Dejvida lagano mogao i da ne bude gay, da ništa serija ne bi izgubila na kvalitetu)... već prosto Alan Ball je gay i napisao je gay lika.

Pretpostavljam da si gledao The Leftovers?

@vladat1: Kasandra i Ljovisna rulz :d :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno