Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tacka tu nema neku znacajnu ulogu. Kazes da maska ne valja, pa da je serija limunada. Jedino sto se moze zakljuciti je da je serija limunada jer maska ne valja. 🙂

Meni je sasvim OK serija, cak ni efekti (ako zanemarimo urnebesnu masku mastera) nisu losi. Ostali vampiri su solidno odradjeni. Prica nije losa u celosti, ali jeste u delovima malo naivna. Sve u svemu, nece dobiti oskara, ali dobro ubija vreme. Bar nisu sve neki peskiric vampiri.

Pa i to što kažeš. Bar je gledljivo, ako ništa drugo.

Počela animirana serija Star Wars Rebels,pilot je ok videćemo kako će se serija razvijati....
Radnja se dešava 5 godina pre IV Epizode.....

The Last Ship ogledao celu prvu sezonu,šta reći jeftina Američka propaganda,u par epizoda sam se smejao(bolje nego da povraćam) koliko su smešni sa propagiranjem Amerije,gledajte je samo ako imate dobar stomak i bas volite serije o apokalipsi.....

Ja serije mahom gledam na TV-u, vecinom na Fox kanalima. Dođem naveče, zavalim se u krevet, daljinac u ruke i teraj.

I baš na Foxu podbacuju sa humorističkim serijama. Ove nove tipa New Girl, Dont trust B in apartment 23, Hot in Clevlend i sl. su sve promašaji po meni.

Ja sam to probao jednom, ali mi je GR digao pritisak za 5 minuta, da sam pobegao🙂 Covek stvarni drami, bez ikakve potrebe, namerno, bas me smara 🙂
Ali izgleda da Ameri vole da se neko dere kad neko ne uradi kako treba😉

Istina, ali to mora da uradi da bi video kakvi su pod pritiskom i ***, on kasnije treba njega da postavi za Head Chef-a svog restorana, ne nekog picopevca i smokljana 🙂

Pricao sam sa drugarom koji je dobar kuvar (zavrsio sve moguce kuvarske te skole i jos se doskolavao u inostranstvu, radio u Svedskoj jedno vreme, u Francuskoj i Engleskoj) i kaze za njega da je i on bio pod takvim pritiskom, ali da mu je to mnogo pomoglo kad je radio u nekom exclusive restoranu i kad su dolazile neke budze, pa je morao on licno da kuva i kuvao je ono kaze ladno bez nekog prevelikog pritiska (kojeg je bilo, ali ne u meri nekoj velikoj)

I ovo drugo podvuceno... Cek ti imas firmu i neko ti ono non sto sjebava posao, ti ces ga potapsati po ramenu i reci dobro je druze, nastavi tako? 🙂

Ne, vec bih da ga smireno sutnem kroz prozor... ima dosta razloga za visok pritisak, zasto dodavati gde ne treba😉 (TV)

Ljudi ovi japanci nisu normalni 😉 , poceo sam da gledam dead note , bukvalno su me naterali da gledam i jako je dobra prica u startu je jako dicije, ali kad se naviknes super je serija 😉

To je ocena za pilot epizodu na IMDb...

IMDB ocene za serije nemaju veze sa mozgom. Heroes je do pola druge sezone imao 9.2, a Scrubs takodje oko 9.1 celih 3-4 sezone.

Zavrsio Fargo, odlicna, bas dobra.. Kasno sam skapirao da je cela serija zamisljena poprilicno nadrealno, pa su me neki dogadjaji pred kraj iznenadili.

Ja krenuo da skinem neku seriju da gledam i naletim na hell's kitchen i odgledam 12 sezonu za 4 dana. Pošto obožavam kuvanje, a i skidam kapu Gordon-u Ramsey-u, baš mi leglo.

Ја гледам и Kitchen Nightmares, када одлази по ресторанима који имају проблеме... матори, на какве се дијаболе је наилазио, не би веровао да ти неко исприча.

IMDB ocene za serije nemaju veze sa mozgom. Heroes je do pola druge sezone imao 9.2, a Scrubs takodje oko 9.1 celih 3-4 sezone.

Ocene su relativne i relavantne kao i ljudi koji ih daju, premda za serije koje sam gledao imdb je manje-vise relavantan ali opet nije savrsen.
The Blacklist ima 8,2 ali i ja joj ne bih dao vise od 5.
Za hand of god ne bih dao vise od 8-8,5 za pilota cisto iz neke opreznosti.

Pa epizode ocwnjuju samo fanatici. Ocu sad za svaku epizodu da dajem oceni zabole me.
Ljudi ocenjuju i koliko je serija zanimljiva a ne samo reziju produkciju i glumu.
A blacklist je i te kako zanimljiv, i zato ima toliku ocenu. Za mene je blacklist 8.
Za takv3 neke serije koje su veoma interesantne dajem izmedju 8 i 8.5
A GoT, BB, HoC, TD, SoA, 24 i taj kvalitet mi je od 9 pa na dalje.

Poslednja izmena:
Pa epizode ocwnjuju samo fanatici. Ocu sad za svaku epizodu da dajem oceni zabole me.
Ljudi ocenjuju i koliko je serija zanimljiva a ne samo reziju produkciju i glumu.
A blacklist je i te kako zanimljiv, i zato ima toliku ocenu. Za mene je blacklist 8.
Pocela je 2s?

To je OK kad ima više epizoda pa se ocena serije i pojedinačnih epizoda razlikuje - ja sam govorio o slučaju kad je jedna epizoda ujedno i cela serija koju smo do sada imali prilike da vidimo a razlika u oceni je tako drastična...

To je OK kad ima više epizoda pa se ocena serije i pojedinačnih epizoda razlikuje - ja sam govorio o slučaju kad je jedna epizoda ujedno i cela serija koju smo do sada imali prilike da vidimo a razlika u oceni je tako drastična...

Ako pricas o Hand of God mislim da ne znaju svi da ona zapravo ima 2 stranice na imdb pa otud taj nesklad.
Takodje imas i glasanje na Amazonu gde je ookupio najvise ocene, sto je mozda i najbitnije u ovo prici.
Inace, i 8 je sasvim ok ocena po meni za pilota jer realno nemamo pojma kako se sve da se nastavi.
The Strain je obecavao do polovine sezone i onda ode sve downhill.

Poslednja izmena:
Ako pricas o Hand of God mislim da ne znaju svi da ona zapravo ima 2 stranice na imdb pa otud taj nesklad.

Zanimljivo je da to da ima dve stranice na IMDB ne zna samo jedna strana i to po svemu sudeći ona koja daje umerene/realne ocene...

Ocene po epizodama The Strain su se kretale sinusoidno a pravi primer kako se ocene po epizodi mogu u nekom kasnijem periodu prilično razlikovati od one za seriju jeste Grimm...

Poslednja izmena:
Iskulirajte se, desila se statisticka greska. Na jednom linku troje ljudi je dalo 7.0, na drugom sest ljudi je dalo 9.9 (males under 18). IMDB ne ceni glas svake kategorije podjednako, i ne mozes od malog udela ljudi koji su glasali (od toga sigurno velika vecina nije glasala na oba linka, znaci razlicita misljenja) da dobijes istu statistiku. Cemu uopste prica o imdb ocenama, ako ti nisu relevantne, zasto si razvukao 2 strane o njima, jednostavno nemoj da ih gledas (ili nauci kada da ih gledas, tj. nikako par dana posle objave serije koja ima 1 epizodu).

Igoritzi nije jasna statistika jer se ne slaze sa njegovom licnom, ultimativnom ocenom.......

Poslednja izmena:
IMDB ocene su uglavnom u redu, samo treba obratiti paznju i na broj ocena, prve ocene su uglavnom visoke. Kontam da i ekipa sa snimanja odmah da visoke ocene, ali se kasnije posredi. 🙂

Pojedini zanrovi imaju specificnije ocene, tipa, humoristicke serije gotovo uvek imaju dosta vecu ocenu od realne.

Iskulirajte se, desila se statisticka greska. Na jednom linku troje ljudi je dalo 7.0, na drugom sest ljudi je dalo 9.9 (males under 18). IMDB ne ceni glas svake kategorije podjednako, i ne mozes od malog udela ljudi koji su glasali (od toga sigurno velika vecina nije glasala na oba linka, znaci razlicita misljenja) da dobijes istu statistiku. Cemu uopste prica o imdb ocenama, ako ti nisu relevantne, zasto si razvukao 2 strane o njima, jednostavno nemoj da ih gledas (ili nauci kada da ih gledas, tj. nikako par dana posle objave serije koja ima 1 epizodu).

Igoritzi nije jasna statistika jer se ne slaze sa njegovom licnom, ultimativnom ocenom.......

Ne znam kome se obraćaš ali niti je iko bilo šta razvukao na dve strane, niti bilo ko ovde ne zna kako funkcioniše ocenjivanje na IMDB i kako da čita/tumači isto, niti vidim da bilo ko treba da išta iskulira! Priča je bila kako je zanimljivo da je tolika razlika u oceni iste epizode i ništa više...

Ajde da ponovimo gradivo: jedno je stranica pilota, drugo je stranica serije. Jeste, izasla je samo jedna epizoda, ali ne, ne odnose se obe stranice na epizodu, niti se obe ocene odnose na epizodu. Zasto? Jer se razlicito racunaju. Zasto su razlicite ocene? Jer se razlicito racunaju. I razliciti su ljudi dali razlicite ocene.

Razvukao si 2 strane jer pricas sa svima, a niko sa tobom. I dalje insistiras da je ocena za istu epizodu iako nije (razumem sta hoces da kazes ali ti ne razumes sta ja hocu da kazem, verovatno zato sto ne citas post. Procitaj paragraf iznad). Manje si rekao nego kissme1 koji je ubo poentu u par reci:
Pa kad ljudi daju ocene... random guys..

Ako ti je nepravilno tumacenje statistike zanimljivo, ne znam sta da ti kazem, svaka cast, neces se nikada smoriti.

Ajde da ponovimo gradivo: jedno je stranica pilota, drugo je stranica serije. Jeste, izasla je samo jedna epizoda, ali ne, ne odnose se obe stranice na epizodu, niti se obe ocene odnose na epizodu. Zasto? Jer se razlicito racunaju. Zasto su razlicite ocene? Jer se razlicito racunaju. I razliciti su ljudi dali razlicite ocene.

Razvukao si 2 strane jer pricas sa svima, a niko sa tobom. I dalje insistiras da je ocena za istu epizodu iako nije (razumem sta hoces da kazes ali ti ne razumes sta ja hocu da kazem, verovatno zato sto ne citas post. Procitaj paragraf iznad). Manje si rekao nego kissme1 koji je ubo poentu u par reci:

Ako ti je nepravilno tumacenje statistike zanimljivo, ne znam sta da ti kazem, svaka cast, neces se nikada smoriti.

Hajde da ti nacrtam, posto ti je izgleda tesko da shvatis drugacije...

Znam da razliciti ljudi ocenjuju seriju a razliciti pilot i rekao sam samo da mi je zanimljivo da se ocene kod razlicitih ljudi za istu stvar na razlicitim stranicama (jedna stranica serije a druga epizode) toliko razlikuju (8 na prema 9,1)... A kazem ista stvar jer je trenutno, za sada i u ovom momentu cela serija apsolutno isto sto i pilot epizoda i cela serija se ocenjuje samo na osnovu te jedne jedine epizode koja je izasla! Drugim recima, na stranici epizode su davali mahom devetke i desetke a na stranici serije su samo na bazi te jedne, jedine epizode ocenjivali seriju/epizodu i sa sesticama, sedmicama... Kuzis, kontas, kapisi...

Btw, ocene se ne racunaju razlicito za seriju i za epizodu, vec se racunaju na potpuno isti nacin, samo se razlikuju ljudi koji su ocenili serije i velicina uzorka. Sudeci po boldovanom u tvom postu izgleda da si ti taj koji ne kapira kako funkcionise ocenjivanje...

Na kraju krajeva, to da li neko prica sa mnom ili ne uopste ne treba da bude tvoja briga, ali probaj da procitaj malo pazljivije Misconijusov komentar pa ces videti ko sa kim prica i da li niko ne prica sa mnom...

Poslednja izmena:
Tolika rasprava o najdosadnijoj stvari...
Statistika je tačan zbir netačnih podataka.

Apsolutno si u pravu i ja licno bih ovde stavio tacku na citavu pricu, samo sto ne znam da li to znaci i konacno stavljena tacka...

Hajde da ti nacrtam, posto ti je izgleda tesko da shvatis drugacije...

Znam da razliciti ljudi ocenjuju seriju a razliciti pilot i rekao sam samo da mi je zanimljivo da se ocene kod razlicitih ljudi za istu stvar na razlicitim stranicama (jedna stranica serije a druga epizode) toliko razlikuju (8 na prema 9,1)... A kazem ista stvar jer je trenutno, za sada i u ovom momentu cela serija apsolutno isto sto i pilot epizoda i cela serija se ocenjuje samo na osnovu te jedne jedine epizode koja je izasla! Drugim recima, na stranici epizode su davali mahom devetke i desetke a na stranici serije su samo na bazi te jedne, jedine epizode ocenjivali seriju/epizodu i sa sesticama, sedmicama... Kuzis, kontas, kapisi...

Btw, ocene se ne racunaju razlicito za seriju i za epizodu, vec se racunaju na potpuno isti nacin, samo se razlikuju ljudi koji su ocenili serije i velicina uzorka. Sudeci po boldovanom u tvom postu izgleda da si ti taj koji ne kapira kako funkcionise ocenjivanje...

Na kraju krajeva, to da li neko prica sa mnom ili ne uopste ne treba da bude tvoja briga, ali probaj da procitaj malo pazljivije Misconijusov komentar pa ces videti ko sa kim prica i da li niko ne prica sa mnom...

Pilot mozes oceniti na stranici pilota. Serija vuce ocenu sa strane serije I SA STRANICA EPIZODA (u ovom slucaju Pilota). I ocena serije se ne racuna aritmetickom sredinom ocena sa svih stranica epizoda i serije, nego komplikovanije. Tako da se serija i epizoda ne ocenjuju isto. Tehnicki da, izasla je jedna epizoda i ja to razumem, ljudi mogu da ocenjuju seriju samo na osnovu pilota, ali ne, ocene koje si uporedio se ne odnose na istu stvar, tako da ih ne mozes uporedjivati. Zato sam napisao da razumem sta ti hoces reci.

Drugo, ljudi ne glasaju isto kada je u pitanju epizoda koju su odgledali (koju verovatno ocenjuju apsolutno, kako im se svidela), i serija ciji su pilot gledali (vise ce gledati koncept i buducnost serije a ne tu epizodu). Tako da ocene nikako ne moraju biti iste.

Pilot mozes oceniti na stranici pilota. Serija vuce ocenu sa strane serije I SA STRANICA EPIZODA (u ovom slucaju Pilota). I ocena serije se ne racuna aritmetickom sredinom ocena sa svih stranica epizoda i serije, nego komplikovanije. Tako da se serija i epizoda ne ocenjuju isto. Tehnicki da, izasla je jedna epizoda i ja to razumem, ljudi mogu da ocenjuju seriju samo na osnovu pilota, ali ne, ocene koje si uporedio se ne odnose na istu stvar, tako da ih ne mozes uporedjivati. Zato sam napisao da razumem sta ti hoces reci.

Drugo, ljudi ne glasaju isto kada je u pitanju epizoda koju su odgledali (koju verovatno ocenjuju apsolutno, kako im se svidela), i serija ciji su pilot gledali (vise ce gledati koncept i buducnost serije a ne tu epizodu). Tako da ocene nikako ne moraju biti iste.

Znam sta znaci da se ne odredjuje na osnovu aritmeticke sredine vec se koristi posebna formula po kojoj neki glasovi imaju vecu tezinu od drugih, a u cilju sprecavanja zloupotrebe prilikom glasanja.

Tzv. weighted (ponderisani) rejting (WR)=(v/(v+m))R+(m/(v+m))C pri cemu je:

R = prosek za film = (Rejting)
v = broj glasova koje je film dobio = (glasovi)
m = minimum glasova koje je potrebno da film dobije da bi bio u top nesto (trenutno 25000 za Top 250)
C = srednja vrednost glasova (negde oko 7,0 - plus/minus)
Znam i da postoje karegorije pola (M/F), cetiri starosne kategorije, osoblje IMDB, ocene top 1000 glasaca, posebno se rangiraju ocene americkog i neamerickog glasackog tela (sto je glupost) sto se takodje koristi prilikom odredjivanja ocene jer svaka kategorija nosi odredjenu tezinu...

Razumem sta hoces da kazes u potpunosti da ocene nisu i ne moraju biti iste, samo sam rekao da mi je zanimljivo to sto recimo pojedinacne tri prve epizode jedne serije budu ocenjene relativno visokim ocenama a ocena serije u celini bude znatno manja od ocene epizode sa najmanjom ocenom - a bilo je i takvih slucajeva (evo recimo Dominion gde je najslabije ocenjena epizoda 7,8 a najbolje ocenjena sa 8,6, dok je ocena cele serije daleko niza i iznosi 7,0). I to mi je jasno iz kojih razloga moze da bude (razlicito glasacko telo koje glasa za svaku kategoriju, razliciti uzorak itd) ali opet zanimljiva mi je situacija da ocena serije bude toliko niza od ocene najlosije ocenjene epizode sto narocito imajuci u vidu tvoj boldovan komentar pokazuje koliko se razlikuje kriterijum kod onih koji ocenjuju seriju i onih koji ocenjuju pojedinacne epizode posto ocena onih koji ocenjuju samu seriju u tom slucaju mora da bude jos dosta niza od one ocene 7,0 (recimo da dominiraju sestice, mozda i petice) da bi neutralisale dobre ocene iz pojedinacnih epizoda koje se implementiraju u konacnu ocenu serije...

Ne znam da li se razumemo, ali svejedno, vreme je da se ova diskusija zavrsi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno