Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidi, ti imas opravdan hejt prema klasicnim paranoidnim ponasanjima i teorijama zavera naroda sa ovih prostora ali to ne znaci da je sve u ovom raspalom svetu tako bezazleno i da ne moze zestoko da se zloupotrebi, najblaze receno.
I ja se divim takvom napretku tehnologije ali svako normalan mora da bude svestan da je planeta prepuna olosa (zapad/istok, sever/jug, ''levo/desno'', nebitno) i da je situacija daleko od idilicne koju mnogi zamisljaju.
Historia magistra vitae est, samo je izgleda retko koga ista naucila ili su ljudi jednostavno postali jbni, ignorantni nju ejdz hipsteri, ususkani u komforu svoje narcisoidnosti i modernih tehnologija, koji ne razmisljaju svojom glavom.

Tačno tako, te mi se čini da će Mirror za koju deceniju preći u dokumentarce....... :d

Samo sto sa Infinitijem iz USS Calistera nema sanse da bi neko pri zdravom razumu i cistoj svesti pravio
virtuelne klonove bez polnih organa.

Vec vidim kako bi bio na svakom bikini takmicenju i skupljao smece :) na onom kako se bese zove miss Reef (kao ne znam )

Poslednja izmena:
Juce bas odgledao epizodu Hand the DJ, kida, jedna od jacih epizoda. A to za dublje likove, pa i u filmovima retko kad dublje razrade lik neki, a black mirror tako i posmatram svaka epizoda kao film bez nekih suvišnih scena koje bi dodale još 20 minuta, pola sata.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Kako se to razlikuje od gladijatorskih borbi na primer, ljudi su vristali i skidali se goli od uzbudjenja kad jedan gladijator ubije drugog :) Sve zabava za glupu masu, glupan ce biti glupan u prvom veku i u 21-om. Imamo mapu celog sveta, 3D prikaz skoro svake ulice, svaku informaciju koja ce ti ikad trebati, mogucnost da kontaktiras koga god hoces kad hoces, sve to u dzepu.. ne ne plasi me to, divim se tome.

Da, prije su vristali tako sto su u areni gledali kako gladijatori kidaju ljude, prije su se tukli toljagama i ubijali se tako sto su se rezali macevima, a danas to rade tako sto pritisnu jedno dugme 15k kilometara udaljeni od mjesta na kom ce pobiti bog zna koliko neduznih ljudi. Dok sve to masa posmatra na internetu odsjecena od bilo kakve empatije, emocija, razuma, jer im je to oduzeto i zamaskirano ispod svog tog tehnoloskog napretka koji je popratilo i unazadjenje duha.

Jeste, ljudi mogu da kontaktiraju koga god zele tako sto ce uzeti telefon u ruke i poslati poruku za pet sekundi, ali im ne pada na pamet da to urade uzivo, prvi ja padam pod taj fenomen pricanja porukama pa kao rezultat rjedje vidjam ljude iako se redovno cujemo. Odlicna stvar je to sto mogu da posaljem poruku, ali ljudi kao ljudi sve iskoriste na pogresan nacin i to umjesto da ih je zblizilo tako ih je udaljilo. Isto tako i drustvene mreze, ako se koriste na pravilan nacin blago su, ali koliko ljudi ih koristi na taj nacin? To je sve prikazano u seriji na milion nacina.

Ima tu stvari za koje stvarno ima materijala za raspravu ili kvalitetnu seriju, kao sto si pomenuo to sto se otelo kontroli oko polova, dete vise nije decak ili devojcica nego 'to', dok ono ne odluci sta je kad napuni 29 godina.. ima materijala ne kazem ali Black Mirror nekako to 'prosto' i naivno obradjuje, po meni.. 8.9 ocena, give me a break.

Ne kazem da je serija u potpunosti tacna, ali to radi na nacin koji je blizak masama da bi mogli da je prate. Ko hoce komplikovaniji prikaz od ove proste antologije uvijek moze da nadje dobru knjigu.

I nije mi jasno kako ti serija nije dobra, a dajes joj ocjenu 8.9, po meni to znaci da ti je i vise nego odlicna.

Poslednja izmena:
To je imdb ocena.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Moja greska, mislio sam da ti dajes toliku. Uglavnom to je i neka realna ocjena u poredjenju sa ostalim serijama.

Ne kazem opet da nema u sadasnjosti i bliskoj buducnosti materijala za dobre serije i filmove, ima itekako, samo Black Mirror to razradjuje na tako naivan nacin, sa 2D likovima, gde potpuno moras da bacis svu logiku i ponasanje ljudi u vodu zarad ideje svake epizode..
Pa samo u prvoj epizodi prve sezone..

Zbog zamisli epizode treba da zanemarimo to sto niko ne razlikuje nezni zenski prst (i to princeze bese) od muskog balvana.. Samo jedna od banalnosti te epizode

Po meni previse uopsteno, i pomislio bi da tvorac ima 79 godina, sad tek vidim da je 71-o godiste..

I necemo da pominjemo Zonu Sumraka u istom dahu sa ovim, gomila epizoda mi je ostala vecno urezana u secanje dok cu BM da zaboravim za par dana..

Poslednja izmena:
A koliko ce ti ostati u secanju, recimo Ozark ? :)

Pa sigurno duze, jer sam upoznao likove, visoka je produkcija poprilicno, ovde em likovi nece ostati u secanju a ni ove basic vizije buducnosti koje svaki matorac u srbiji moze da smisli dok gleda parove :)

Odličan Counterpart, taman za sve Fringe fanove. Malo me koncept priče vuče ka knjizi Grad i Grad, pa sam mislio da je na tako neki fazon i serija rađena, ali koliko vidim na Wiki-ju noup.

Oni sitni detalji su mi vrlo intrigantni.

^ Za sada deluje odlično, definitivno ima Fringe šmek. Mogli su da naprave manju pauzu između pilot epizode i nastavka... čekamo skoro 2 meseca da se nastavi :trust:

I necemo da pominjemo Zonu Sumraka u istom dahu sa ovim, gomila epizoda mi je ostala vecno urezana u secanje dok cu BM da zaboravim za par dana..

Ostala je i meni dosta epizoda Zone Sumraka u sećanju mada ja još uvek nisam odgledao celu seriju.

Nije ni u Zoni bilo velike razrade likova pa je serija opet ispala odlična

Ali isto tako su mi i (za sada) tri epizod Black Mirrora ostale u sećanju i sumnjam da ću ih zaboraviti tako lako.

Beyond Genius Lies Insanity

Poslednja izmena:
Jel "kasno" da se sada gleda Zona Sumraka?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nisam znao da ima tri verzije, mislio sam da postoji samo ta iz '59. Hvala

Meni nije. Ima dobrih epizoda čak i za današnje vreme.
Kod Zone je dobro što je akcenat na priči a ne na efektima i sl kao kod većine današnjih serija

Ufff, topla preporuka serija Counterpart, glavna uloga J.K Simmons. Tek je krenula prva epizoda
ali i više nego obećava.

Vikings S05E10
Kako loša epizoda ja sam šokiran!
Nemam reči koliko loše patetike među neustrašivim Vikinzima.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

American crime story -versace. Prva zanimljiva, gledamo žena i ja...

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Timeless, uhvatio na FoX-u epizodu, dve, ne deluje loše, baciću pogled na sezonu. Vidim da su je otkazali pa posle 3 dana oživeli, u martu kreće druga sezona.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Covece Downton Abbey je cist kvalitet, barem prve dve sezone koliko sam pogledao. Ako ima ljubitelja Avonlea-a ovo je bas taj fazon i nivo..

Odgledao Gomoru 3 sezonu, ne znam dal je subjektivan osecaj ali meni je gluma svih likova na vrhunskom nivou. Ova sezona mi je cak i najzanimljivija, prija promena kraja gde se radnja odvija.

Zavrsih taman i Future Man-a, kakva voznja prezadovoljan sam serijom mada kontam da velika vecina ovo nece svariti.

Konacno sam sve odgledao sa spiska i mogu da se posvetim Leftovers-ima.

Odgledao Gomoru 3 sezonu, ne znam dal je subjektivan osecaj ali meni je gluma svih likova na vrhunskom nivou. Ova sezona mi je cak i najzanimljivija, prija promena kraja gde se radnja odvija.

Zavrsih taman i Future Man-a, kakva voznja prezadovoljan sam serijom mada kontam da velika vecina ovo nece svariti.

Konacno sam sve odgledao sa spiska i mogu da se posvetim Leftovers-ima.

Ql, 2. sezona (polovina) i 3. cela Gomore mi stoji duze na listi da zavrsim. Drago mi je da nije opao kvalitet.

Slazem se, verujem da Future Man nije po svacijem ukusu ovde, ali i pored toga je odlicna voznja i nesto najblize R-rated nastavku Back to the Future koji cemo ikada videti. Cekam 2. sezonu sa nestrpljenjem

I meni stoji The Leftovers u queue-u, premotavao sam i deluje mi da vuce vise na dramu. (baci utiske kada zavrsis).

Dodaj Deadwood (ako vec nisi), trenutno gledam i vrhunska je serija.

Btw. avatar je genijalan, nisam ni sumnjao da ces tu sliku da "metnes"

Future Man mi nije baš nešto sjajan, da budem iskren, ali drži pažnju. Očekivao sam malo kvalitetnijeg humora.

Ql, 2. sezona (polovina) i 3. cela Gomore mi stoji duze na listi da zavrsim. Drago mi je da nije opao kvalitet.

Slazem se, verujem da Future Man nije po svacijem ukusu ovde, ali i pored toga je odlicna voznja i nesto najblize R-rated nastavku Back to the Future koji cemo ikada videti. Cekam 2. sezonu sa nestrpljenjem

I meni stoji The Leftovers u queue-u, premotavao sam i deluje mi da vuce vise na dramu. (baci utiske kada zavrsis).

Dodaj Deadwood (ako vec nisi), trenutno gledam i vrhunska je serija.

Btw. avatar je genijalan, nisam ni sumnjao da ces tu sliku da "metnes"
Uf ja sam na misice gomoru 2 sezonu odgledao ali vredi, 3 mi je ipak bolja.

Deadwood i Justified su isto na listi. Samo sto sam Justified kad se emitovala odgledao 1 sezonu. Ali pre njih Unabomber, Manhunter ako se ne varam oko naziva, 2 sezona Mr. Robota skraceno nesto sa YT posto je losa i 3 sezona Mr. Robota koju bije opasan hipi.

Gomorra 3. sezona je bas dobra, posle bas mlakog starta uspeli su da vrate atmosferu koja je krasila prve dve sezone... mozda je za nijansu sporija nego sto bi trebalo sa dosta nepotrebnih kadrova koje kvare ritam a mogli su se iskoristiti za razvoj likova...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno