Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas to.. Kraj sezone je bezveze, mada ja se ne secam da je to iko dobro uradio u seriji i filmu osim Seven-a. Uvek me iznervira kako to rese i ko bude ubica na kraju, i generalno to 'mm a ko bi mogao da bude' zna opasno da me smara.
I Bron/Broen ce me verovatno iznervirati s tim al za sad je hit 🙂

Poslednja izmena:
I meni je kraj prve sezone TD bezveze. Suviše je holivudski. Što reče Boris da je kraj povukao npr. na film Seven, TD bi ostao još upamćeniji.
BB jeste prehype-ovan ali iza toga se krije odlična serija što je retkost.

Po meni (visoka) vrednost True Detectiva leži isključivo na glumi Metjua Mekonahija. Vudi Harelson je za koplje ispod a scenario je prosečan. Ako Mekonahi malo popusti, serija bi mogla da postane dosadna. Nisam ni znao da se snima dalje.

Snima se, ali bice druga glumacka postava.

Po meni (visoka) vrednost True Detectiva leži isključivo na glumi Metjua Mekonahija. Vudi Harelson je za koplje ispod a scenario je prosečan. Ako Mekonahi malo popusti, serija bi mogla da postane dosadna. Nisam ni znao da se snima dalje.
Drugi glumci.

Mr. Dolar i met. Za jenkije je bilo koja serija u kojoj se ta dva otrova pojavljuju u ogromnim kolicinama, hit. Mekonahi i Harleson su bolji glumci od cele postave BB a da ne pominjem Spejsija koji je sam boji i od svih zajedno.

Woody uopšte nije neki poseban glumac. Uvek igra na istu foru svakog lika. Spacey je odličan, ali je House of Cards kao celinu *****ao drugu sezonu. Dok je prva bila uverljiva, druga je postala previše naduvana.

Kolko sam skapirao na vase reakcije na moj post da uopste ne razumete umetnost, bez ljutnje ... gomila glupposti izrecena.

Prvo - Woody je neki poseban glumac i to jedan od najboljih na svetu. Odgledaj Defendor ako do sad nisi skapirao zasto je genijalan lik.

Drugo, uopste NIJE potrebno da serija ide godinama da bi bila kvalitetna. Po toj logici onda BB ne valja nista jer su dobre samo 7 scena od 450 idiiotski dosadnih scena. Ja sam napisao da je TD najbolji u poslednjih 15 godina zato sto ga konkretno poredim sa Twin Peaks koji je veoma zasluzeno kultna serija - jer je genijalna. sa ukupno 30 epizoda. Sve duze serije obavezno moraju da imaju filler-e sto je po meni uzasno glupo, i JEDINA serija koja je planirana da bude 22-24 epizode format, bez filler-a koju sam ikad gledao je Prison Break sezona 1. Odakle uopste to misljenje da je potrebna kolicina da bi nesto valjalo ? Viktor Peljevin, pisac, natrpa u 100 strana 16 puta vece mudrosti nego 90% modernih pisaca koji dan danas pisu u stilu realizma i drve jedno te isto na 7 hiljada strana. Serija ne postaje "TOP SERIJA" ako ide dugo, to je buudalastina.

Trece - kraj los, klise limunada ? vi onda definitivno niste skapirali kraj, niste ni blizu da ga skapirate. Verovatno vam je Cole i zanimljiv jer ga ne razumete. Bez uvrede, kraj je najbolja stvar u seriji i ako tako ne vidite, onda ne kapirate seriju

Cetvrto - Borise, uopste nije reseno nista na kraju. Na kraju 8 epizode mi samo shvatamo da je Errol Childress ubica, ali samo pijun Kulta ciji su clanovi duboko sakriveni po celoj americi, od kojih je jedan ocigledno Tuttle, i ljudi povezani sa njim. Mi nismo dobili ubicu, mi smo dobili najmanji deo ideje koja je Kult, odnosno The Yellow king (koji realno moze da bude SVAKO u seriji).

Neki od vas bi morali da pogledaju seriju ponovo, cini mi se. jos jednom bez ljutnje, al stvari koje ste napisali su krajnje .. pa kako da kazem, amaterski shvacene, sto kroz pogled 7/8 umetnosti sto kroz kapiranje serije.

Igore, smanji dozivljaj, kada je umestnost u pitanju svako ima razlicite zelje, koje zavise i od trenutka.
Kao da si tvorac TD-a, pa ti je toliko krivo 😉 (kao da je Emmy nesto posebno pa 🙂)

Ma ovaj Emmy je smejurija, upravo se svi ozbiljni kriticki sajtovi i pitaju sta se desilo sa TD nagradama. Verovatno je "para vrti" princip zatvorio put koji je obrnuo Breaking Bad svojim zavrsetkom. Videh da je Sherlock dobio 3-4 nagrade i to sve dodeljene za "His Last Bow" a "The Sign of Three" je mnogo, ali mnogo bolja epizoda i po glumi likova, i po reziji i ostalim kriterijumima koji su osvojili nagrade.

Ja nisam pogrešno shvatio TD. Cole-a razumem perfektno. I serija je dobra. Kraj je užasan, odnosno ona krajnja borba, je smejurija. Koja je trebalo da bude i simbolična, ali je ispala kompletno ******. Kao i ostatak epizode posle toga. Istog trenutka mi je pokvarilo seriju. Napravilo flashback na očajnog Dexter-a (finale) i BB gde je onaj mitraljez bio glupost, a ne odraz intelekta. I gde ga ovaj nije upucao, a trebao je. Samo da bi se zadržalo kao prijateljstvo i sve je oprošteno... Takve stvari se dešavaju kada nemaju muda da odrade kraj kako treba. Ili im ne daju. Kao u slučaju Dexter-a.

Kakva sramota, bas ih je*o Breaking Bad, znaci serija jeste dobra, al prvo sto nije ni medju 5 najboljih svih vremena, a drugo sto nema ni 1/4 kvalitet True Detective-a. TD je bukvalno u poslednjih 15 god najbolja serija koja se pojavila na TV-u, sramota je da uopste poredis bilo sta sa tom serijom kamoli da TD ne osvoji sva prva moguca mesta.

Ne bacam hejt na BB, samo smatram da je u pitanju bio flick trenutka, kao sto je bio i Lost. Breaking Bad ce za mene da uvek bude serija koju gledam 90% vremena u teskom smoru, cekajuci one zaista dobre trenutke, a kao takva nije "cela", ako me kapirate.
Slazem se. BB je bio relativno zanimljiv prve 4 sezone,krenuo da gledam 5tu odgledao dve ep i batalio seriju.
U toj seriji mi se prevashodno ne svidja sto se DEA predstavlja kao andjeo na planeti ,satro hvataju narko bosove koji drze pola amerike a u stvarnosti DEA i sama posluje sa njima.

Edit:druga stvar koja mi se ne svidja su smaracke scene izmedju waltera i njegove zene,u sustini hoce #aki nece #aki. Da nema tih scena to jest da su ih bolje odradili serija bi stala u 3 sezone 🙂

Po meni je TD ozbiljna serija za BB,to jest ne mogu da se stave u isti kos uopste.

Poslednja izmena:
Iz ovoga ispada da niko nije shvatio poentu BB iako je nacrtana bukvalno.

Mozda nisam jer nisam odgledao do kraja. Ali mrzim serije i filmove koji krive sliku ljudi i uglavnom sluze za propagandu. To je moje misljenje,mozda i pogresno..

Da me ne shvatite pogresno.
BB je dobar za odgledati jer lepo kombinuje moralna pitanja,porodicnu dramu i akciju. Od mene 7.5/10 iako nisam odgledao poslednjih 15ak epizoda

Poslednja izmena:
Legends, krš serija, tipično epizodno ******, sa zaverom kao glavnom temom kroz tok serije. Traćenje Sean Bean-a, koji je nešto kao Bauer/Bourne. Uzeo sam da je gledam zbog njega i reklame od producenta 24 i Homeland. Ova serija nema nikakav potencijal. Niti će se popraviti. Od početka je očigledno. A i televizija za koju je rađeno govori sve TNT.
Sean je izgleda i radio neke operacije u međuvremenu, pa izgleda dodatno izveštačeno. Glumi poprilično očajno, nije da se traži više od njega... Doduše sam došao do zaključka, da bi ladno mogao da igra Sam Fisher-a. Baš mi je izgledao kao on u par navrata. Akcija je da kažemo prosečna, scenario bedan. Ostatak glumačke ekipe isto takav. Bila je akcija Don't kill Sean Bean za ovu seriju. Ali nakon gledanja ovoga, definitivno treba što pre da ga ubiju. Da može čovek da igra u nečemu dostojanstvenom. Ovo je ponižavajuće.

Ma meni te nagrade i nisu neko posebno merilo sta se meni svidja. A sto se tice BB i zadnje sezone, ona je meni ubedljivo najbolja sezona 🙂
Recimo SFU je retko dobra serija, kraj je odlican, (verovatno najbolji ikad neke serije) ali ona nije izhajpovana kao BB, TD, GoT, Arrow 😀

Na kraju 8 epizode mi samo shvatamo da je Errol Childress ubica, ali samo pijun Kulta ciji su clanovi duboko sakriveni po celoj americi, od kojih je jedan ocigledno Tuttle, i ljudi povezani sa njim. Mi nismo dobili ubicu.

Ja mislim da je Tuttle samo obican vojnik kultista, a da su Erol i njegovi preci na mnogo visoj lestvici od njega... Ali slazem se da nismo dobili ubicu, i mislim da obicna ubistva nisu ono od cega bi ovde trebalo da strahujemo.

Jedva cekam 8 oktobar i pocetak 3 sezone Arrow-a 🙂

A The Flash 7. oktobra?
FLASH_Poster_Premiere-720x1081.jpg

I kad vidim ovakav emo komentar, zaista vredi :d. Postoji nesto sto se zove sarkazam, uci se tek u visim razredima osnovne skole, polako. Uzgred, dobar ti je avatar. Aj sad test: koje od ovih recenica su sarkasticne, a koje ne? (protip: sarkasticna recenica moze sadrzati smajlije, a ne mora)
Izvinjavam se ako sam loše protumačio tvoj post 😉

Poslednja izmena:
Bron/Broen kraj prve sezone..

Ah, znao sam da mi kraj nece ispuniti ocekivanja, glup mi je razlog zasto je ovaj sve to radio odnosno nista bolji nego u nekom prosecnom filmu.. Mislio sam da ce malo 'skuplji' razlog biti.

koju utopiju ste preporucivali?
ovu?

Jel gledao neko "the power" gledajuca serija skroz barem prve dve epizode, za ostale nema prevoda.. ?

Poslednja izmena:
Pa da, ako imdb ne laze.

Za serije je prilicno netacan, nekad nedelju/dva ranije, nekad kasnije izlista epizode, ali bas cesto to vidjam i poludim ako nema epizode koje vec 2 nedelje ima jer je "not yet released" 😉

Extant - crap. Slobodno zaobici 🙂

Extant - crap. Slobodno zaobici 🙂

Slazem se. A polagao sam velike nade u tu seriju. Koga zanima moze da pogleda prvu epizodu i tu stane. Nema potrebe dalje gledati.
Ja ipak zelim da zavrsim sezonu.
Inace kao mnogi pa i ja svake sezone najtoplije preporuke za Continuum. Ja sam krenuo trecu sezonu skorije i odlicna je kao prve dve.
Steta sto nema vise takvih serija.

Jel neko spominjao "Legends" cini mi se? Kakva je serija?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno