Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ST: D pitanje, posto nisam bas posebno pratio ST sem DS9 🙂
Kakav sada spore drive? Nesto sto dodje bolje od warp drive-a, a mislim da je samo warp koriscen u svim drugim serijalima?
ST: D je u istom kontinuumu kao i ostale serije, tj. sem ovih Chris Pine filmova?

Da, gledao sam vecinu ST serija/filmova, ali samo DS9 sam stvarno bas gledao, a ne usput samo, pa tehnologije i price sam skroz ignorisao.

Spore drive je po svemu sudeci eksperimentalni i neodrzivi propulsion sistem koji se ne pojavljuje ni u jednoj dosadasnjoj ST seriji/filmu.
Mislim da ce u narednih par epizoda odustati od njega jer im jedino Ripper pruza mogucnost da iskoriste novi vid transporta, a kreatura ne deluje srecna zbog toga 😉

Xaxa, "ne deluje srecna zbog toga" - to say the least 🙂

Designated Survivor prva sezona razbila. Druga sezona je malo laganije krenula.
Sta Kiefer uradi od svog lica ono je strašno.

Sent from my D6603 using Tapatalk

STD e4 vrlo dobra.

Steta sto nisu izbacili sve epizode odjednom, posto izgleda da sve epizode prve sezone biti povezane i kao takva prva sezona je dusu dala za bindzovanje.

A sto se tice tajmlajna i price:

Kao sto rekose 10 godina pred originalni tajmlajn i izgleda da je rec o Sekciji 31 -> Starfleet black ops, tako da imaju mesta za dosta manervisanja (no pun intended) u prici. Takodje na netu kruzi teorija da je rec o paralelnom "evil univers-u"- ali se iskreno nadam da nije jer mi je posle Abramsovih poduhvata dosta tog bs-a.

+edit

ono sto mi se ne svidja je sto glavni karakter i dalje vuce nerezonske poteze i sto su morali da ubace gay lika u seriju, jer je ocigledno to postao trend.

Poslednja izmena:
Ja sam razočaran ovim novim STom 🙁 mislim gledaću, ali ovo nije trebalo da nazovu ST.
Posle DS9 Klingonaca, pa i onih u ENT koji su vremenski pre STD, dobijamo ovo... o dizajnu brodova i kako je sve modernije nego u TNG/DS9/VOY ni da ne počinjem. Bolje da je neki alternativni univerzum ako nema drugog objašnjenja 🙂

Da sam ovaj post gore kolegi da procita on kaze opet vasa hakerska ******.
Sa strane kako si napisao tesko ko moze od normalnih da nas razume

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

@DusaN

Rekao sam to posle prve epizode. Ali gledacu "for what it is", nije kompletan thrash, a neki presek ide na kraju prve sezone. U svakom slucaju blize je ovo Abramsovom ST-u, sa blagim koketiranjem sa starim serijalom (odnosno vise je to easter egg). Meni se makar deluje da popravljaju kvalitet sa svakom epizodom ali da i dalje ima poprilicnih rupa u prici i definisanju glavnog lika. Ocigledno je da neke stvari (sto se tice ponasanja likova) rade cisto da budu tu "kad im zatreba".

Za mene je ovo za sada oko 6,5-7/10, ne gadi mi se ali dovoljno gledljivo taman do nove sezone The Expanse-a. 🙂

A za tehnologije/napredni dizajn moramo da se pomirimo/progutamo sa time da je rec
o "black ops" diviziji i da imaju eksperimentalne/napredne tehnologije ispred tajmlajna u koji je smesten
.
A verujem da u skladu sa sadasnjim vremenom nisu mogli da idu skroz u duhu starih serija pa cak i TNG-a iz 90tih. Sto se tice brodova meni su skroz ok.

Samo me interesuje:

Ka'ce Borzi?! bang.gif
ST bez Borga kao predigra bez sexa...
I dalje se najezim kada se setim Alice Krige (Borg queen) iz ST: First Contact

Poslednja izmena:
Riverside je nista posebno ja ne znam sto ima ovoliku ocenu

ST: D pitanje, posto nisam bas posebno pratio ST sem DS9 🙂
Kakav sada spore drive? Nesto sto dodje bolje od warp drive-a, a mislim da je samo warp koriscen u svim drugim serijalima?
mene podseca na Dune guild navigatora

Vec drugi put pokusavam da odgledam seriju toliko hvaljenu ovde Wire i ne uspevamm. Ne lezi mi nikako,i ja je ne mogu porediti sa BB,Dexterom,Narcosom. Wire mi nema taj smek koji imaju serije. Previse glumaca,koje ponekad i ne razlikujem,stigao sam do 6ep.i dalje prosto ne ide..

I meni je bila mlaka na početku, pogotovo sto je nisam gledao kada je bila aktuelna ali posle nekoliko epizoda postaje sve bolja i bolja. Po meni čak bolja od Narcos-a, BB.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Effige, effige 🙂

Mene Gomora pocela talo da zvace na sredini prve. Isforsirao do kraja celu sezonu i krenui drugu, nisam zazalio predobra je. Isto je i sa Wire treba prvu zgaziti u nekoliko dana.

Meni nije legla gluma u seriji prica je super ali sama gluma pojedinih likova mi je smesna kao i prica o prodaji sa onim stekovima

Kolko god smesno delovalo, realnost je takva. 2004 ih je Armija hapsila po blokovima. Meni je gluma dobra, samo mi je malo trebalo da se naviknem na "talijane".

“Often the crimes that are committed are the result of the battle for control of a single street, even a single alleyway that might be strategically important for controlling an entire area. There is great fragmentation of the clans, which leads to almost continuous war.”

I meni je bila mlaka na početku, pogotovo sto je nisam gledao kada je bila aktuelna ali posle nekoliko epizoda postaje sve bolja i bolja. Po meni čak bolja od Narcos-a, BB.

Prva sezona meni najbolja, kasnije malo opadne kvalitet ali i dalje jako dobra. I meni bolja od Narcos-a, BB.

Odgledao The Sinner, na momente dosadno i nekako neuverljivo ali se može odgledati. 6/10

Krenuh da gledam lucifera.Sta znam deluje kao klasicna pandurska serija.Ima tu forica ali nesto mi ne deluje bas previse obecavajuce.U zadnje vreme mislim da sam odgledao 10 serija po par epizoda i stao

Фора са Луцифером је у самом лику и његовом односу са осталим ликовима серије. Ако ти се тај дио серије не допада моја препорука да баталиш. Мене сам лик Луцифера држи да гледам серију, радња мање више.
Ако будеш гледао као пандурску серију онда ти се неће свидјети нешто посебно, акценат уопште није на томе.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zbog njega i odgledah par epizoda.Nego me podsetilo na seriju limitless koja je imala veliki potencijal i pretvorila se u obicnu pandursku seriju pa sam se "uplasio" da nije to slucaj i sa luciferom.Mene recimo nisu ni igre prestola preterano odusevile na pocetku tj prva epizoda me kupila i sve do neke 8 ili 9 epizode nisam bio kupljen 100%.Ostalo je istorija

Odgledao Sillicon Valley... prve dve sezone su mi ok, Thomas Middleditch je odlicno odradio posao u ulozi nerda, bilo je par situacija gde sam se slatko ismejao... 3. i 4. sezona se pretvorila u cistu komercijalu, oduglovacenje, ponavljanje istih "fora" s'pocetka ...
za sada ocena 6/10

Krenuh da gledam lucifera.Sta znam deluje kao klasicna pandurska serija.Ima tu forica ali nesto mi ne deluje bas previse obecavajuce.U zadnje vreme mislim da sam odgledao 10 serija po par epizoda i stao
Vec godinama su serije samo da se trubi o njima (sto vise ljudi prica o njima kao o onoj haljini to bolje 😀), a ne da stvanro nesto vrede 🙁
Lucifer su pogresili sto su stavili u standardnu sezonu (septembar-jun), ovo je bas limunada serija za leto. Koliko sam citao, Lucifer comics su bili mnogo bolji ali i drugaciji dosta, ovo je maltene pravljeno u "humanized" stilu (ne humanizovano u smislu da se napravi obican covek od Lucifera, vec maltene previse gledano kroz ljudske moci, ne znam kako da objasnim 🙂)

Kad vec pominjemo Lucifera, posto mi se nekako Constantine vrti u glavi - Justice League Dark, u kome je Constatnine glavni lik, je bas OK uradjena. Mislim da ce u serija (animirana) biti dobra, steta sto ce biti kratke epizode.

A jel može da se gleda ST ako nisam pratio predhodne delove?

Zapravo jesam, ali kao klinac i to ne redovno i već odavno zaboravljeno.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Moze, naravno. Prica je smestena pre The Original Series koje su prve po timeline-u.

Star Trek: Enterprise (koji je meni i najbolji ST) je prvi hronološki, ali može ST: D i bez bilo čega od ranije da se gleda.

The Bad Place, ako niste gledali, predstavlja super laganu i smesnu seriju. Same epizode su kratke pa ne oduzimaju mnogo vremena. Trenutno je aktuelna druga sezona, mislim da je u pitanju Netflix produkcija.

Dobar je Lucifer skroz, bas je sad krenuo treci serijal. Sam lik Lucifera i njegove borbe sa samim sobom je zanimljiv. Videcemo kakva ce biti sezona 3.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno