Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Night Court - uhhh, najzad nesto sto ce imati da se pogleda, a nisam ranije.
Inace, od pocetka ima neki Michael J. Fox vibe - kad ono, cameo u drugoj epizodi 🙂

Murphy Brown sam isto poceo, nije lose, ali ne drzi kao Night Court. Dobra komedija late 80s.

American Gods - ima li nameru da prati neko? I ovo vec neko vreme iscekujem (jer je knjiga odlicna).

Izasao u biblioteci 720p, nadam se sutra nekoj boljoj verziji.

Auuuu kakva prva epizoda Leftoversa iz treće sezone...

Imam neki utisak da će ovo biti najveći mindfuck do sada i da će serija imati fantastičan kraj....

Ja čekam da se završi sezona i onda cepam.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja samo prvu epizodu iz druge sezone odgledao i sada sam zauzet drugim serijama, taman da se ova završi sledećeg ponedeljka i onda ide bindzovanje ☺️

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ja odgledao prvu epizodu American Gods sinoć i zanimljivo za početak. ( :

Bacite se na knjigu, mozda vam bude jasno. 😉

(ja jos nisam procitao Anansie Boys od Gejmena, a tu je takodje mozda i njegovo najbolje delo i najveci trip u vidu stripova - Sandman)

American Gods znaci dodje nesto u DC cocmics univerzumima?

Ne, znaci dodje jedna od boljih knjiga sa pocetka 2000tih za koju sam imao privilegiju da procitam. Naravno ako se interesujes za mitologiju (sto je Gejmanova velika opsesija) ovo ce leci kao budali samar, posebno nacin na koji Gejman to radi.

Sandman je strip koji je radio i pritom je poprilicno nekonvecionalan, vrlo tripozan i tezak za objasniti - izuzetno ozbiljno stivo kratko receno... I nema veze sa ovim limunadicama iz Marvel/DC kuhinje. Cak je i bezobrazluk staviti u istu recenicu tj porediti ga sa istim...

Edit:

Cak sta vise, preskocite seriju i procitajte knjigu jer za preporuku. A seriju odgledajte "just for the lolz"...

Poslednja izmena:
Seriju je najviše što je bilo moguće radio i aminovao sam Gaiman, i apsolutno sve kritike su fantastične, tako da "book purists" mogu slobodno malo da o'lade.

Odgledao odjednom prve tri epizode BCS-a iz trece sezone i neverovatno je koliko mi je zanimljivije nego kada sam prve dve sezone pratio epizodu po epizodu.

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока

Ne, znaci dodje jedna od boljih knjiga sa pocetka 2000tih za koju sam imao privilegiju da procitam. Naravno ako se interesujes za mitologiju (sto je Gejmanova velika opsesija) ovo ce leci kao budali samar, posebno nacin na koji Gejman to radi.

Sandman je strip koji je radio i pritom je poprilicno nekonvecionalan, vrlo tripozan i tezak za objasniti - izuzetno ozbiljno stivo kratko receno... I nema veze sa ovim limunadicama iz Marvel/DC kuhinje. Cak je i bezobrazluk staviti u istu recenicu tj porediti ga sa istim...
Ako je to ovaj strip:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sandman_(Vertigo)
To je bas DC Comics, iz njega je valjda Lucifer nastao?
Ne pricam o tome kakva je knjiga, nego gledam da li su ti svetovi povezani uopste?

Cak sta vise, preskocite seriju i procitajte knjigu jer za preporuku. A seriju odgledajte "just for the lolz"...
Vrlo rado, ali vid mi ne dozvoljava da citam nesto ozbiljnije 🙁 Zato sam jako zahvalan kada obrade dobre knjige, makar i lose.

Za audiobook nemam vec zivaca nekako, ADHD mozda 😉

Seriju je najviše što je bilo moguće radio i aminovao sam Gaiman, i apsolutno sve kritike su fantastične, tako da "book purists" mogu slobodno malo da o'lade.

Ipak se ništa ne može porediti sa čitanjem knjige 😉

Pa i ne treba?

I ne treba... Posebno ako se radi o ovakvom klasiku.

@alfauntis
Jeste izdat pod okriljem DC-a ali je svoj univerzum i da taj Lucifer se pojavljuje u Sandmanu.

Ali tematika te serije (pošto pričamo o serijama) se ne može porediti sa ovom (samo ako ne namazu motku) odnosno ako bude dostojna adaptacija. Posebno je ne treba porediti sa ovim DC/Marvel serijama koje se trenutno vrte,ovo je totalno druga "životinja"...

Ako si ikako u mogućnosti pokušaj da pomučiš i pročitaj knjigu... It will take you for a ride. Mislim da laguna izbacuje novu verziju originalne knjige. Ja imam staru na engleskom kao i Anansie Boys (koju nisam stigao da pročitam) ali razmišljam da došlepam naš prevod iz Srbije

Ja se ne bih slozio za American Gods gore-napisano iskljucivo iz razloga sto je serija STARZ, a iz iskustva se moze reci da se oni ne drze previse izvornog materijala. Sudeci po review-ima prve epizode serija je pokupila sve pohvale i bice ovo odlicno za gledanje

Ako je to ovaj strip:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sandman_(Vertigo)
To je bas DC Comics, iz njega je valjda Lucifer nastao?
Ne pricam o tome kakva je knjiga, nego gledam da li su ti svetovi povezani uopste?

Vrlo rado, ali vid mi ne dozvoljava da citam nesto ozbiljnije 🙁 Zato sam jako zahvalan kada obrade dobre knjige, makar i lose.

Za audiobook nemam vec zivaca nekako, ADHD mozda 😉
Jesi probao kindle sa nekim veeelikim fontom? Ako mozes da čitaš forum, morao bi da možeš i to...

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Sto se tice serije American Gods.

Na seriji radi Fuller (koji je ovde poznat i kao reziser mnogima omiljene serije Hannibal sa M.Mikelsenom), tako da moze se reci da obecava. 😉

Odgledao sam sinoc prvu epizodu i mogu reci da sam zadovoljan (ah blagosti serija je dostupna i na Amazonu za one koje imaju "prime" usluge, tako da necu morati da se cimam sa skidanjem po "bibliotekama").

Na zalost bilo je odstupanja sto se tice nekih likova i desavanja iz knjige ali sa istim ishodom (barem onoliko koliko mogu da se setim jer sam davno procitao). Cini mi se da sam naleteo da je i Gejmen protestvovao zbog nekih promena i da su ih pak odbacili i odlucili se da ostanu verodostojni knjizi (nadam se da ce tako i da ostane i da nece previse pustiti masti na volju).

Inace serija je vec dobila potvrdu da ce biti i druge sezone. (sama knjiga ima 4 poglavlja, tako da se nadam ce Fuler zavrsiti projekat do kraja).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno