Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

A Knight of the Seven Kingdoms

Bogami dobra.

Sheridan je sigurica, jedino sam preskocio Mayor of Kingstown.

Sheridan je napravio problem i sad smisljaju svasta. Kupio je ranc 6666 za 200 milki i odlozio snimanje Yellowstone-a, sto se nije uklapalo u raniji raspored Costner-a za njegovu sagu. Sad ce da muzu mrtvu kravu ali on zna kako se to radi.

Sheridan je sigurica, jedino sam preskocio Mayor of Kingstown.
Dobar je i Mayor of Kingstown, malo jeste tmuran, ali uvuče te serija, daj joj šansu. Generalno meni su sve njegove serije slikovite, živopisne, i imaju puno sporih kadrova prostora, lokacije vezane za temu, koji te lagano uvlače. To je posebno izraženo u Yellowstone-u, sa oniom kadrovima prirode. Poželiš da si tamo. Isti recept je koristio obilato i u Landmanu i u Mayor of Kingstown, i jednostavno te ti kadrovi uvuku u prostor i priču...

Kolko volim Drops of God, secam se tokom prve sezone sam krenuo da gledam cenovnike vina po internetu sta da kupim iako ne volim vino 😂
Gledao sa mojom gospodjom...Dopalo nam se. Nesto novo i originalno.
Prosle godine posetili jednu vinariju u Vrscu🍷.

Sheridan je odlican samo za prvu sezonu,posle krece slabija prica+isti sablon I patetika pa retko koja moze da se odgleda do kraja.Tulsa king bila dobra u startu dok je stalone cutao I tukao narod sada prica I zaposlio pola familije I ne moze vise da se gleda, Yellowstone bio odlican ali nema Costnera I previse patetike tako da moze slobodno da se preskoci ta sezona.Mayor pored toga sto ima super moci da svako mora da ga slusa iz nekog razloga svaka epizoda ima istu pricu-on im kaze uradite to oni ga ne slusaju on ih pita sto me ne slusate I kraj epizode kad ga poslusaju

Meni je ok, možda i očekujem te neke filer epizoda pa me ne smaraju, jer je takva kompletna "serijska industrija". Odgovara mi takođe ovo što je naveo @despot77, da mi kroz prikaz okoline, pejzaze, kadrove, naraciju, oslikava i radnju , taj "spori" momenat mi ne smeta, naročito u 1883.

Stoji to ali samo kažem malo je ista mustra zamorna ali kao "poseban" žanr gledam na njegova dela i sa vremena na vreme gledam ali da redjam jedno za drugim teško.

Zavrsio danas "Welcome to Derry" , jos jedna overrated 6/10 serija sa izlizanom i predvidivom pricom.
Odabir dece je kriminalan, ne znam ko mi je bio vise iritantan ali ozbiljna konkurencija. I uopste glumacka ekipa, osim Skarsgarda i Chalka, ostali su ispod proseka.

Yellowjackets

Ne znam šta da mislim o seriji.

Na trenutke je toliko glupa, onda na trenutke maestralna, pa opet glupost, pa opet maestralnost i tako u krug.

Baš onako rolerkoster od serije.

Ne mogu da kažem da je krš jer nije ali nije ni nešto woow.

Mislim da je ocena 7.5 sasvim odgovarajuća.

Dosta jaka glumačka postava kroz sve sezone.

Nisam ni provalio do kraja treće sezone da je Christina Ricci jedan od glavnih likova 🤣 (ujedno i najbolji lik)

Nisam došao do pete, prekinuo na pola treće i nisam ni nastavljao mada ću da se nateram da završim sezonu... Nekad... Nekako...

Kolko volim Drops of God, secam se tokom prve sezone sam krenuo da gledam cenovnike vina po internetu sta da kupim iako ne volim vino 😂
Sacekacu da zavrsi druga sezona, pa da krenem sve od prve. Retko dobra serija van klisea.
BTW nisam znao da je serija bazirana na manga seriji "Kami no Shizuku"

True detective
Za tu seriju sam negde usput cuo i prvo odgledao 4 sezonu , znam, znam, napravio sam gresku, ali, 4 sezona krece skroz ok i onda krece down, mada nije dreš kakvih ima, ali nakon ove odgledah prvu sezonu i stvarno je vrhunska serija. Ako ne bi gledao u sitna crevca, moze opusteno maksimalna ocena za prvu sezonu, a ako gledam u sitna crevca onda 9/10 od mene.
Dakle, prvo odgledajte 4 sezonu i nakin nje, tesko da preostale tri mogu biti lose 🙂

Poslednja izmena:
Auto Dara GIF

Bože sačuvaj odmah da ispraviš to

P.S. tvrda priča inače

E sad, ovaj komentar se možda nekima i ne svidi, apropo one "novogodišnje anarhije"... ali moram iznjeti svoje utiske, jer ih je serija ostavila na mene...
TVRĐAVA

Prvo sam izbjegavao da je počnem gledati, jer se tiče rata 90-ih koje sam i sam osjetio na svojoj koži, i kada čovjek hoće da se opusti u slobodno vrijeme onda izbjegava ovakve teme koje bude sjećanje na teška vremena. Zbog toga još nisam pogledao ni Daru iz Jasenovca, jer su mi još scene u glavi iz priče pokojne babe koja je preživjela Jasenovac. A povrh svega toga očekivao sam da će biti dosta stvari koje su izmjenjene u odnosu na istinu (znam, svako ima svoju istinu, ovdje percipiram na istinu Srba sa ove strane Drine), jer to se već dešavalo. Na kraju ipak popustih kad su me nagovorili...
Zaista je realno prikazano to vrijeme, taj narod, njihov karakter, i ljubav i mržnja koja je vladala... i što je najbolje, prikazane su i sve greške koje smo pravili, svi, nebitno gdje je ko bio tada, sve zablude, kojih su se neki ranije otarasili, a neki kasnije... prikazani su i zlotvori koji su se bogatili na ljudskoj nesreći...najteže mi je bilo gledati scene "Petrovačke ceste" i tih zbjegova, jer sam ih i u živo gledao te 95-e ovdje u Banjaluci...gotovo mi je bilo nestvarno da je RTS snimio ovakvu seriju, sa ovoliko detalja koji su karakteristični za ovo područije ... i onda vidim ko je režirao seriju, banjalučanin Sale Hajduković (radio banjalučku trilogiju Koža, Meso, Kosti)... odmah sve jasno zašto je tako... Da, možda i ima nekih grešaka, u detaljima, uniforme na početku rata na primer, ali to je sve nebitno, bitna je priča. Zadnje dvije epizode sam gledao sa knedlom u grlu, nisam emotivac, ali... Drago mi je što je kraj ipak optimističniji...Puno je danas poznatih lica u Srbiji koja su bila u ovim kolonama, golman Milan Borjan, košarkaš Aleks Marić, Miloš Degenek...,
Kasting je po meni bio odličan, Jovo Maksić i Nikola Pejaković vrhunski odradili. Takođe dobro su oslikane 90-e i kroz muziku koja je dobro pratila radnju...

P.S. i u mojoj porodici svi navijaju za Crvenu Zvezdu 😀

Yellowjackets

Ne znam šta da mislim o seriji.

Na trenutke je toliko glupa, onda na trenutke maestralna, pa opet glupost, pa opet maestralnost i tako u krug.

Baš onako rolerkoster od serije.

Ne mogu da kažem da je krš jer nije ali nije ni nešto woow.

Mislim da je ocena 7.5 sasvim odgovarajuća.

Ta serija ne ono klasično zavlačenje, odugovlačenje i prodavanje magle gledaocima. Tim tempom mogu da naštancaju i 10 sezona a da se ne maknu odatle i ne daju odgovore na šta se desilo i kako su se vratili u civilizaciju.

Ja sam je batalio na kraju druge sezone a realno je trebalo to da uradim na kraju prve sezone. Nego eto kao nije bilo ništa pametnije za gledanje pa ajd i sledeću sezonu.
Serija je imala ok soundtrack tipa sećam se da sam tamo čuo Tori Amos 🙂

Nadam se da ću ostati karakter i da ni Fallout S02 neću završavati u budućnosti nakon što sam posle pogledane S02E01 rešio da je gubljenje vremena. Mada eto rekao sam da neću više gledati Industry pa sam pogledao 2 epizode ove season 4 😅

Nazad
Vrh Dno