Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Samo da ne opravdavamo gluposti i totalne nelogicnosti u seriji jer je "fantazija". Slazem se da treba olabaviti, ali kad vidim da lik šutne demagorgona u naletu ko od šale, a pre toga taj isti dema zdrobio ne znam koliko pandura (ko od šale), kako da ne zakolutam očima. Nancy Rambo no comment, plus maksimalno iritantna.

Znaci, iako je fantazija, ne znaci da svi klinci mogu da dobiju krila, da im laseri cepaju iz očiju i cepaju atome pogledom.

Ja sam odrastao uz Mucke, Alo, Alo, Sledz Hamera, Rej Luku, nocne programe, zimske bioskope, Zagora, Blek Stenu itd, itd, i za mene je Stranger Things najobicnija serija za decu do 12 god. Naravno, nemam nista protiv da seriju gleda ko god zeli i svidja mu se.... njegova stvar, ukus, ali za moj ukus ovo je isuvise, prosto, naivno i glupo, i iz pogleda deteta dao bih joj 8-micu, dok ako je gledam kao odrastao covek, ovo je 6-tica, mozda je i to mnogo posto ne mogu da svarim takve gluposti.
Znači ni tada nisi imao afiniteta prema stvarima koje sam nabrojao ili...? Pošto sam ja, uz sve pomenuto, gledao i čitao sve što si i ti nabrojao? Ili si ipak malo stariji?

Ja sam odrastao 90-ih uz Marisol, Kasandru, Ljovisnu, Esmeraldu (pala s' konja i oslepela kad je počelo bombardovanje btw) itd itd. Možda mi se zapravo zbog toga ne sviđa Stranger things, ko će ga znati.
Šta ćeš, tako ti se zalomilo, nisi ti kriv.

Randu ciganin je mnogo mocniji od Dzima Hopera.
Nisam gledao od S3 ali sam pustio malo zadnju ep, video nekog mega monstera rokaju prackama...

Znači ni tada nisi imao afiniteta prema stvarima koje sam nabrojao ili...? Pošto sam ja, uz sve pomenuto, gledao i čitao sve što si i ti nabrojao? Ili si ipak malo stariji?

Naravno da sam voleo i gledao stvari kao i sva deca, Branka kockicu, Minju Subotu i tobogan, Vajtu u nedeljnom zabavniku, Tom i Dzerija, Profesor Baltazara, i jos mnogo toga i naravno mastao kao i sva deca. Igrao se na ulici, zmurke, partizani i nemci ili kako smo mi skraceno govorili, krr-krr, haha, kauboja i indijanaca, itd, itd.
U seriju ST, postoje momenti koji te na tren podsete na detinjstvo ali je vrlo malo takvih momenata. Da se ne lazemo, probao sam, nekako odvrteo prvu sezonu, zatim i drugu na preskoke, trecu preskakanje po epizodama i kako je bilo sve gore i gore, prestao jer je ono sve samo ne kvalitet. Mnogo, ali mnogo providno i smesno ali smesno na onaj glup nacin. Serija je definitivno nesto sto bih dao nekome ko je naucio lepo da cita i shvati to sto pise, dakle detetu, pa ako mu se svidi, neka gleda, ako ne, nista nije propustilo. Problem sa serijom ustvari ne postoji... ona je snimljena i sve OK, ali je problem toliko dizati u nebesa nesto sto je... zvucace surovo ali jeste, bljuvotina u kojoj svega ima ali nista nije izvedeno tako da valja, te zato i kazem, bljuvotina. Govoriti toliko o jednoj seriji i stavljati je po ocenama u rang sa nekim od najboljih serija svih vremena je malo glupo. Da je ovo neki deciji forum pa da shvatimo ali ovo je forum gde pisu ozbiljni ljudi, odrasle osobe, te ne razumem toliku buku oko toga.
Za kraj, ako neko zna gde se moze skinuti, obrazovna, dokumentarna serija iz moje mladosti, pa jos ako ima i naratora legendarnog Dejana Djurovica, bio bih zahvalan. Kako god, ukoliko mozete bacite pogled na istu.

Poslednja izmena:
@Rank
Kao da smo odrasli u istom okruženju. Gledao prvu ST sezonu i bila mi je solidna , drugu jedva pogurao na mišiće i posle kod treće odustao. Možda nastavim ali ko zna kad.

Landman druga sezona solidna. Stekao utisak da je prva sezona koja mi je bila smešna u poređenju sa drugom samo uvod u priču. Čeka se treća sezona i nadam se još po koja.

Landman... mislio sam da je nemoguce ali sam pogresio - druga sezona je jos gora od prve. Ne zna se ko je iritantniji, one dve sto glume glupave plavuse ili drvenasta Demi Mur. Sta li Tornton radi u toj seriji da mi je znati. Ocena 4.

Odgledao season 1 te turske pre nekoliko meseci. Debelo precenjena ocena, naravno. Serija za 7.5 plafon i to zbog produkcijskih vrednosti.
Funny je bilo koliko puta sam čuo u seriji razne turcizme koje mi u Srbiji koristimo 😂 npr čakija.

Odgledao season 1 te turske pre nekoliko meseci. Debelo precenjena ocena, naravno. Serija za 7.5 plafon i to zbog produkcijskih vrednosti.
Funny je bilo koliko puta sam čuo u seriji razne turcizme koje mi u Srbiji koristimo 😂 npr čakija.
Dobro, nije 8.9 definitivno.. ali za tursko govorno područje, i sa senilnim čilagerom u glavnoj ulozi -odlična.
ps sad nešto gledam godinu proizvodnje druge sezone, i kontam da je verovatno nisam ni gledao 😁 (pretpostavljam uprskali kao po običaju)

Poslednja izmena:
Jel se meni sve na TV zgadilo od neverovatno loše Stranger Things S5 ili je Knight of the seven kingdoms najveća glupost koju sam u životu gledao?
Kakva bolesna scena tipa treći minut, pa nije ovo South Park...

Krenuo i batalio. Nisam ni celu prvu epizodu odgledao.

Jel se meni sve na TV zgadilo od neverovatno loše Stranger Things S5 ili je Knight of the seven kingdoms najveća glupost koju sam u životu gledao?
Kakva bolesna scena tipa treći minut, pa nije ovo South Park...
Ili Tvrđava ili obnova gradiva sa Senkama pred treću sezonu, čija me atmosfera i muzika toliko relaksirajuu da je to neverovatno.. A kad smo već kod Senki, ne znam gde je zabola Vavilon Berlin serija? A i podseti me za "South Park", Rendi Marš -njuška broj 1 😎 možda ih večeras pustim posle dužeg vremena..

Sto se South Parka tice, Rendija su degradirali sa Tegridy Farms, smorise sa tim za sve pare.
A sam South Park smorio vise sa Trampom, vise od pola vremena poslednje (dve) sezone otislo na njega.

Sto se South Parka tice, Rendija su degradirali sa Tegridy Farms, smorise sa tim za sve pare.
A sam South Park smorio vise sa Trampom, vise od pola vremena poslednje (dve) sezone otislo na njega.
Ja ih nisam gledao ne pamtim.. a nekada ih redovno čekao da l' na Metropolisu ili kojoj televiziji već..

Landman... mislio sam da je nemoguce ali sam pogresio - druga sezona je jos gora od prve. Ne zna se ko je iritantniji, one dve sto glume glupave plavuse ili drvenasta Demi Mur. Sta li Tornton radi u toj seriji da mi je znati. Ocena 4.
Ukusi i očekivanja su svakako individualni. Meni se Landman svideo, valjda zato što nisam postavio visoka očekivanja, već je gledao kao popodnevnu zabavu, posle posla, ručka, uz pivo. I mene nerviraju žena i ćerka, nervirala me i ćerkina cimerka, ali sam to video kao neku karikaturu američkog društva. posebno tog segmenta koji živi i radi na nafti i od nafte. I ne verujem da su mnogo karikirali (nikad bio u Teksasu!).
Koncept serije je dobro doziran - prva sezona napravljena da proveri tržište, druga koristi uspeh (?) prve, nastaviće da muzu pare dok budu mogli. Savremena "Dinastija" ili "Dalas", ali više "hands on" od te dve.

Završih ST sinoć konačno. Isti osećaj kao posle zadnje sezone GOT.

Ukusi i očekivanja su svakako individualni. Meni se Landman svideo, valjda zato što nisam postavio visoka očekivanja, već je gledao kao popodnevnu zabavu, posle posla, ručka, uz pivo. I mene nerviraju žena i ćerka, nervirala me i ćerkina cimerka, ali sam to video kao neku karikaturu američkog društva. posebno tog segmenta koji živi i radi na nafti i od nafte. I ne verujem da su mnogo karikirali (nikad bio u Teksasu!).
Koncept serije je dobro doziran - prva sezona napravljena da proveri tržište, druga koristi uspeh (?) prve, nastaviće da muzu pare dok budu mogli. Savremena "Dinastija" ili "Dalas", ali više "hands on" od te dve.
Posle odgledane tri sezone Slow Horses, vidim isti obrazac - odlična ideja u S01 pristojno eksploatisana u S02 i već se u S03 (po meni) vidi pad kvaliteta i nedostatak mašte. Ne verujem da ću nastaviti sa narednim sezonama, ma koliko voleo matorog Oldmana i lik koji glumi.

Ili Tvrđava ili obnova gradiva sa Senkama pred treću sezonu, čija me atmosfera i muzika toliko relaksirajuu da je to neverovatno.. A kad smo već kod Senki, ne znam gde je zabola Vavilon Berlin serija? A i podseti me za "South Park", Rendi Marš -njuška broj 1 😎 možda ih večeras pustim posle dužeg vremena..
Tvrđava topla preporuka. Sjajna gluma glavnih protagonista, odlična priča (u suštini interpretacija događaja koji su se stvarno desili), koja malo odluta po sredini sezone ali se na kraju vraća i šalje jaku anti-ratnu poruku. Baš osvježenje što se tiče domaćeg sadržaja.

Na kojoj platformi ide Tvrdjava?

Verovatno ima na RTS planeta ili TS media.

Da je druga sezona dosta lošija od prve, jeste. Al ti ga brate pretera, serija je još uvek gledljiva, a Tornton i dalje uspeva da je održi, pogotovo što je dobio pojačanje od legende Sema Eliota. Ako prestanu da dalje feminiziraju seriju i opet se koncentrišu na Torntona, gledaće se ovo još dugo. Od mene 6 za ovu sezonu, prošla je bila 8.

^ Ma da, prva sezona je bila toliko dobra da su morali da ubace, bas tako - da ubace, neke zenske koje su sluzile samo da u svakoj epizodi setaju gologuze i da vrte tim istim guzicama sto vise, valjda su (ocigledno dobro) racunali da ce muski deo publike to da pozdravi. A sada, u drugoj sezoni, glavni lik u serijii je postala jedna od tih iritantnih plavusa, uz podrsku druge. Zapleti, to jest scenario, na nivou osnovne skole, nizih razreda. 🙂 I tako... Lose da losije ne moze biti.

^ Ma da, prva sezona je bila toliko dobra da su morali da ubace, bas tako - da ubace, neke zenske koje su sluzile samo da u svakoj epizodi setaju gologuze i da vrte tim istim guzicama sto vise, valjda su (ocigledno dobro) racunali da ce muski deo publike to da pozdravi. A sada, u drugoj sezoni, glavni lik u serijii je postala jedna od tih iritantnih plavusa, uz podrsku druge. Zapleti, to jest scenario, na nivou osnovne skole, nizih razreda. 🙂 I tako... Lose da losije ne moze biti.

Glupe plavuše su u prvoj sezoni služile da Torntonu (a usput i ostalim muškim likovima) nabijaju stres i to su radile odlično. Landman je bio baš serija pravljena za mušku publiku, u kojoj su sve žene bile stereotip, zgodne i iritantne. Kako danas ne smeš ništa više da praviš za mušku publiku, tako su u drugoj sezoni ti uzgredni ženski likovi morali da dobiju još prostora na ekranu, a kako scenaristi nisu mogli da im smisle ništa pametno da rade, kvalitet serije je opao dosta. U trećoj sezoni imaju šansu da se vrate na pravi put ili skliznu još gore.

Vidi, serija je u liniji Dinastije ili Dalasa iz '80-tih. Ako je tako gledaš, zabavićeš se. Ako su očekivanja prevelika, smoriš se.. 😅

Ja ne bih "Landman" toliko na nož. Ipak je jedna od boljih serija u ovom periodu.

Nazad
Vrh Dno