Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

The gentlemen
Odlična, baš mi je legla. Nisam ni video da je Guy Richie, baš odiše njegovim stilom. Sada moram pogledati i film. Svidja mi se što je lagana, nema negativnih posledica za glavne aktere 😁
Pogledao i film,
Film je još bolji.
Jeste jos bolji - hvala za podsetnik. Odlican je 8.5/10 🙂

Nikad, ali nikad me ni jedna epizoda nije o'ladila kao 50. min 7. epizode (s05) Stranger Things. Potpuno sam se razocarao.

Od svih silnih epizoda u kojima se to ovih dana forsira sada mi je to ubedljivo najmanje zasmetalo - u stvari čak ni nije uopšte ni zasmetalo jer
nije bilo veštački gurano i forsirano kao neka normalnost već je bilo relativno diskretno kao neka različitost koje je Will svestan ali se ne usuđuje da kaže jer se boji reakcije prijatelja i mogućeg odbacivanja.

Sa druge strane u većini serija mi to strašno smeta jer je potpuno van konteksta i veštački forsirano - primer toga je Last of us.

Jel gledao neko Viteza Sedam Kraljevstva? Utisci?

Pristojna i simpatična prva epizoda.

Ser Dankan jedna dobra i naivna duša, možda malo i zatupast - u toj meri da mi je došlo da se zabrinem da će završiti kao glava kuće Stark iz GoT (i u bukvalnom smislu)...

Da, solidna prva epizoda samo smara ovo čekanje od nedelju dana za narednu 🙁
Tako da bolje sačekati 23. februar i kraj šeste epizode pa pogledati celu sezonu.

Stranger Things S01

Ne znam šta je presudilo da krenem sa ovom serijom, da li komentari starijih članova, da li hajp sa mreža – ali na kraju sam podlegao tom fenomenu i pomislio da vredi pokušati iz radoznalosti i izgleda da je to bilo to.

Shvatio sam da će ST igrati na kartu nostalgije kod mene i tu je napravljena prva greška. Serija, zapravo, nije o osamdesetima kako sam ja zamišljao, već o fantaziji upakovanoj u estetiku osamdesetih. Ne mogu da kažem da ta estetika nije ostavila utisak na mene. recimo - uvodna muzička tema u čistom Carpenterovom maniru, kao ni klinci koji su mi bili izuzetno simpatični. Vibe tih godina je generalno vrlo dobro uhvaćen, do te mere da mogu reći da se u suštini nije mnogo razlikovao ni od atmosfere kod nas, bez interneta, bez kablovske. Zapravo, veći mi je fenomen kako su ti uticaji bili tako snažni, kada su nam tada bili dostupni gotovo isključivo bioskopski filmovi.

Možda sam taj ST momenat doživeo kroz ET-ja dok se davao u bioskopima, ali ni tada, kao ni sada, nisam bio zaluđen američkom mitologijom super pover moćima i čudovištima. Čak ni Ridlijev Alien nikada nisam gledao sa uživanjem, ili u celosti.

I upravo tu leži razlog zašto bih sa ovom serijom najverovatnije stao posle prve sezone, iako sam već pripremio i drugu. Da li je to puka radoznalost zbog coming-of-age elementa i te njihove transforacije, ili je to Vinonica koja vuče za rukav da nastavim, iako imam utisak da je prva sezona dostigla pik.

Ako ćemo realno, za mene je Dark u ovom domenu potpuni masterpiece, čak i ako se (i ona) do kraja pogubila sama od sebe.

Ma svaka čast Netflix produkciji na razvodnjenom gej liku koji ne trigeruje najgoru homofobiju, nego "pohvale" jer je diskretno i ne forsirano kao normalnost, ma šta to značilo.
Eto, sad svi možemo da uživamo u mediokritetu. 😍

Stranger Things S01

Ne znam šta je presudilo da krenem sa ovom serijom, da li komentari starijih članova, da li hajp sa mreža – ali na kraju sam podlegao tom fenomenu i pomislio da vredi pokušati iz radoznalosti i izgleda da je to bilo to.

Shvatio sam da će ST igrati na kartu nostalgije kod mene i tu je napravljena prva greška. Serija, zapravo, nije o osamdesetima kako sam ja zamišljao, već o fantaziji upakovanoj u estetiku osamdesetih. Ne mogu da kažem da ta estetika nije ostavila utisak na mene. recimo - uvodna muzička tema u čistom Carpenterovom maniru, kao ni klinci koji su mi bili izuzetno simpatični. Vibe tih godina je generalno vrlo dobro uhvaćen, do te mere da mogu reći da se u suštini nije mnogo razlikovao ni od atmosfere kod nas, bez interneta, bez kablovske. Zapravo, veći mi je fenomen kako su ti uticaji bili tako snažni, kada su nam tada bili dostupni gotovo isključivo bioskopski filmovi.

Možda sam taj ST momenat doživeo kroz ET-ja dok se davao u bioskopima, ali ni tada, kao ni sada, nisam bio zaluđen američkom mitologijom super pover moćima i čudovištima. Čak ni Ridlijev Alien nikada nisam gledao sa uživanjem, ili u celosti.

I upravo tu leži razlog zašto bih sa ovom serijom najverovatnije stao posle prve sezone, iako sam već pripremio i drugu. Da li je to puka radoznalost zbog coming-of-age elementa i te njihove transforacije, ili je to Vinonica koja vuče za rukav da nastavim, iako imam utisak da je prva sezona dostigla pik.

Ako ćemo realno, za mene je Dark u ovom domenu potpuni masterpiece, čak i ako se (i ona) do kraja pogubila sama od sebe.
ST definitivno nije dostigao pik u prvoj sezoni. Ja bih rekao da jeste u trecoj i da je cetvrta sezona vrlo dobra a peta nepotrebna

^^
Spaliti odmah na lomaču i one koji se usude da snime tako nešto a još pre one koji se usude da kažu da im i u toj jednoj od silnih serija sa tom tematikom to nije zasmetalo za razliku od drugih... Pepeo zatim rasuti na sve četiri strane sveta da slučajno ne bi takvom blasfemijom i takvim razmišljanjem zarazili ostale članove foruma!

Ma kakvi, nikoga ne spašavati spaljivanjem, ima mesta za sve da uživamo u ovom proseku na multimilionskom budžetu, dok takvi ne shvate da su i sami deo problema.

Prvo definiši koji "takvi" jer imam neki utisak da si nešto žešće pobrkao bar kada je u pitanju moj generalni stav prema takvom sadržaju u filmovima/serijama i uopšteno po tom pitanju što opet ne znači da sam tvrdokorni koji ne razlikuje nijanse. Btw imam čak i prijatelja koji je iz te grupacije i koji nikog ne dira, nikog ne ugrožava, ne propagira svoje opredeljenje, ne forsira svoju različitost zarad ostvarivanja svojih ciljeva i sve drži u svoja četiri zida i što se mene tiče ne postoji ni najmanji razlog da ga izopštim i prestanem da druženjem sa njim samo zbog tog njegovog opredeljenja i jer se po tom pitanju razlikuje od nas ostalih a sve zbog onih drugih koji su otišli u krajnju suprotnost po pitanju eskalacije isforsiranog ponašanja i traženja nekih prava i zbog kojih nam se čitava ta stvar na neki način i gadi. To je upravo isto ono što sam pomenuo u vezi ove sezone u poređenju sa recimo Last of us I zašto mi ovde nije zasmetalo a tamo jeste. Ako se razumemo.

Витез је пристојан ништа вау за сада, надам се да је само спорији увод. Landman добра сезона мада је прва била нешто боља. Оставили су материјала за трећу видјећемо какав ће произвид бити.

Takvi se odnosi na one koje si ironično hteo spailiti na lomači, samo sam nastavio.
Ovo je tema o serijama, i moj stav se odnosi isključivo na seriju gde se slažem sa čestom kritikom da je serija prosečna i ističem da je licemerno hvaliti jedan aspekt te prosečnosti. Takođe, moj stav je lično moj, i tako ga i izražavam, te ne pišem o sebi u množini, niti kao deo bilo kakve grupe. Nadam se da je sada jasnije.
Što se tiče lične situacije, to ne želim da komentarišem jer smatram da nije mesto tome u temi za serije. Mogu samo da podsetim da se Will u seriji nije opredelio ni za šta, i da je morao da bude to što jeste i van "svoja četiri zida" da bi dosegao svoj puni potencijal, sa čime se slažem, pored svih kritika na obradu te tematike koje sam izneo ranije.

A moj stav nije bio ličan? OK... O njegovoj slobodi izbora radije ne bih ovde kako ponovo ne bih bio pogrešno shvaćen...
O tome ako nekome možda nije dovoljno što je Will prikazan kao "razvodnjen" a ne kao eksplicitan i dominantan kao što je trenutno moderno i poželjno tek ne bih jer je to stvar lične percepcije koju sam ja izneo...

Poslednja izmena:
Stranger Things S05, odgledao samo zato jer je finalna, ubjedljivo najslabija sezona do sada, usudio bih se reći smeće neopjevano, snimljeno tek tako da nam svima skrati muke. Više rupa je imala ova sezona nego prethodne 4 zajedno, o woke elementima i da ne govorim.

Sve, sve ali Nancy fakin' RAMBO Wheeler, o čemu s radilo onamo, wtf ***?! Jim Hopper pobio 3/4 specijalnih jedinica US Army (četvrtinu je pobila pomenuta Rambo Wheeler) i batica se skrasio kao lokalni šerif. Pa ajde već kad su mu oprostili 50-ak ubistava, očekivala se neka elitnija pozicija? Ma tragikomedija, šta sam sve morao da istrpim da dođem do finala koje je jednako tragikomično ali sam barem znao da je to to, kraj, nema više mučenja. Da kažemo da mi je jedino sam kraj bio na nivou, tj. ona teorija da li je ili nije 11 preživjela, sve ostalo đubre.

Dovoljno je što su djeca glavni protagonisti i što spasavaju svijet, isto se mogla zadržati neka doza ozbiljnosti, makar i prividne kao u prethodnim sezonama. U ovoj sezoni su baš ono otkačili što se kaže...

All her fault za sada solidna 4/5 prvih 7 epizoda odlicno pogotovu 7. epizoda sto se tice teksta 🙂 Znam da ima svih 8 epizoda ali ne stizem sa boljom polovine da pogledamo vise od 1 u 7,8 dana pa pratimo na SkyShowtime kao i sto smo odgledali predhodnu jos bolju seriju od Krivice - Apple never falls koja zavsluzuje ozbiljnu 4 na skali do 5

Ko je odrastao 80-ih, uz Gunise, Indijanu, IT-ja, Doka i Martija, Gremline, Poltergajst, Fajerstarter ( iz nekog razloga distribuiran u YU bioskopima pod naslovom Kontrolori iako postoji i Kronenbergov film Scanners iz 1981. koji je kod nas isto preveden kao Kontrolori) ,Smogovce, stripove, zimski bioskop, ne može da bude ravnodušan (naročito na prvu sezonu) Stranger Things. Jednostavno su uboli tu atmosferu i zaigra ti srce. I osmeh.

Odlične su obe, i All her fault i Apple never falls.
Završio Younger sa suprugom juče, baš lagana serijica. Kratke epizode, nema dosade, samo razbibriga.

Ja sam odrastao uz Mucke, Alo, Alo, Sledz Hamera, Rej Luku, nocne programe, zimske bioskope, Zagora, Blek Stenu itd, itd, i za mene je Stranger Things najobicnija serija za decu do 12 god. Naravno, nemam nista protiv da seriju gleda ko god zeli i svidja mu se.... njegova stvar, ukus, ali za moj ukus ovo je isuvise, prosto, naivno i glupo, i iz pogleda deteta dao bih joj 8-micu, dok ako je gledam kao odrastao covek, ovo je 6-tica, mozda je i to mnogo posto ne mogu da svarim takve gluposti.

Nazad
Vrh Dno