Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
3. je po meni najlošija ali sa 4. su se posle povadili. 1. je definitivno najbolja.
4 - та је одлична, Ђуричко по мом мишљењу, одлична споредна рола у тој сезони.

Трејлер парк бојс је твин пикс за све поменуто.

Krš jedno (Warrior) kao da i drugo (Banshee) i treće ( Black Sails), četvrto (Spartacus)...

Sve se uklapa u opis jeftina zabava i "sise, dupeta i akcione scene kao začin".
Crna jedra sam prestao gledati nakon 2 epizode, Banshee nakon 2 sezone protraćenog vremena, Spartakus samo 1. sezona, ali griješiš dušu za Wariora. Šta se sve danas snima ovo je remek djelo. Ima nekoliko fenomenalnih epizoda u prve dve sezone. Istina 3. sezona je prilično podbacila. Jedna od najboljih kung-fu serija ikad, prve dve sezone.

ali griješiš dušu za Wariora.
Odgledao sam kompletnu prvu sezonu te serije. I tu sam stao.
Takođe 1 sezonu Black Sails.
Banshee sam batalio posle nekoliko epizoda a Spartacus je jasno da je krš i tačno koliko je krš i da pogledaš samo trailer 😂 i naravno da nisam nikad ni počinjao da je gledam (iako sam jedno vreme na TV kanalima non stop naletao na nju).

p. s. Ne ložim se na kung-fu niti na Bruce Lee-a.

Odgledao sam kompletnu prvu sezonu te serije. I tu sam stao.
Takođe 1 sezonu Black Sails.
Banshee sam batalio posle nekoliko epizoda a Spartacus je jasno da je krš i tačno koliko je krš i da pogledaš samo trailer 😂 i naravno da nisam nikad ni počinjao da je gledam (iako sam jedno vreme na TV kanalima non stop naletao na nju).

p. s. Ne ložim se na kung-fu niti na Bruce Lee-a.
To mi stariji koji smo odrasli uz Brus Lijeve filmove volimo.

To ko se na šta , i na koga loži, to ostavite za privatnu prepisku 😉
Ako neki ne vole "borilačke" kung fu ,mma, itd filmove, jel to znači da po difoltu treba da ih ocrni?

Black Sails je super nemoj da slušate šamana. Očekivao ko zna šta 😁, hebiga ne može.

Sve zavisi kako se gleda. Black Sails se ni meni ne dopada, ali to je decija serija i treba se tako gledati te je za taj neki uzrast OK. Ista prica ovde hvaljeni Stranger Things. Serija za decu, gde su i glavni likovi deca. Meni se recimo ni ona ne dopada jer ne volim takve price ali ako je gledamo iz te neke perspektive onda je i ona OK. Od ozbiljnijih recimo hvaljeni The Diplomat. Vidim svi je nesto hvale, a ona je nesto u fazonu rambo, Roki, tj ameri vole tako da naglasavaju sebe i svoju naciju sto se narocito vidi u tim nekum ratnim filmovima gde jedan amer ide sam protiv svih i sve ih slozi samo tako. The Diplomat je na tu foru, kao neka njihova diplomatkinja radi skoro sta hoce u tudjoj zemlji, ide kod premijera, ministra ko kod baba Rade na kafu. Alo bre, gde ces, pa i kod komsije se moras najaviti pa ako ti kaze dodji, ti dodjes.
Jednostavno receno, ukusi su razliciti te ce tako ono sto je meni krs, nekome biti odlicni i obrnuto.

Shaman ocenjuje seriju prema trejleru/odgledanih par epizoda i onda ocekuje da ga neko uzme za ozbiljno 😀

Pitanje za vas koji ste gledali sve sezone Stranger Things da li 3 sezonu preskociti posto je kako napisaste najslabija ili i nju gledati ako je povezana sa ostalim?
Inace juce u cugu odgledah 6 epizoda 2 sezone. Ok mi je ali je 1 bolja.

Nema potrebe da se bilo sta preskace, sve je povezano.

Hvala vam na savetu. Pogledacu sve sezone.

Stranger Things је по мени одлична серија, наравно да има успона и падова у ових 5 сезона али серија треба да се прихвати таква каква јесте или не треба да се гледа. Обожавам осамдесете и филмове из тог времена јер је то период мог одрастања и лепог детињства. Серија је у неку руку омаж филмовима као што су E.T., The Goonies и остали хитови из тог раздобља.
Иако на први поглед делује да је дечија серија по мени није из следећих разлога:
Пуно гину битни ликови, који су још и деца, такође има доста елемената хорора који није баш карактеристичан за дечије серије...

+1
I da dodam, napraviti 5 sezona a da jedna bude malo lošija je uspeh, kad pogledamo ostale serije sa više sezona.
Pa i ta treća je bolja nego neke druge serije sveukupno.

Dobro dobro nastaviću 3 sezonu ubedili ste me ionako nemam šta da gledam

Shaman ocenjuje seriju prema trejleru/odgledanih par epizoda i onda ocekuje da ga neko uzme za ozbiljno 😀
Apsolutno netačno. Prvo ne ocenjujem ja ništa (= nisam pisao brojčane ocene ni ovde ni na IMDB ni na Trakt), ja samo procenjujem za sebe i zbog sebe da li je nešto vredno mog vremena. Em nisam balavi klinac em sam pogledao više serija nego pola učesnika ove teme zajedno.
Dovoljno iskustva imam da brzo procenim koju vrstu publike gađa neka serija i da znam jesam li ili nisam ja u toj grupi. Čak i samo podatak na kom američkom TV kanalu se emituje serija je nekom sa mojom količinom iskustva dovoljno da uz pročitan opis 80% uspešno proceni i pretpostavi (ne)kvalitet i tip serije.

Budi bez brige gledam i ja često loše serije ali ne dolazim na forum da ih preporučim kao dobre, odlične, fantastične kad to nisu nego su prosto kategorije "jedva gledljivo" ili sve češće u streaming eri su "skupo ali glupo".
Za razliku od mnogih ja razlikujem zabavne od dobrih serija i skupu produkciju od dobre serije.
Kome je ukus da gleda zabavne nek se zabavlja nemam ništa protiv. Samo ću naravno da komentarišem kad neko takvoj seriji da ocenu tipa 9/10 ili 8.5/10 da nije u pravu.

p.s. Zamisli ima serija koje sam odlučio da ne gledam / ne počinjem bez i da sam pogledao trailer 😂😂😂 Sram me bilo kako bre nisam gledao Radio Mileva...

Dobre su i ove 4 epizode 5 sezone Stranger Things, produkcijski još jedan korak iznad 4 sezone. Nastavak u decembru i finale 31.12. koliko vidim, u Americi i Kanadi biće i u bioskopima finale emitovano.

Iskreno, dosta loše.
Mnogo su više akcenat stavili na akciju i akcione sekvence.
Očekivao sam da budu koliko toliko blizu igre jer me je taj stealth element u SC igrama najviše i kupio.
Mogao sam da pređem celu igru bez ispaljenog metka i da me niko ne vidi pa sam tako očekivao i ovde ali je sve suprotno od toga.

Naravno morali su i ovde da uguraju "jake" ženske likove🙄

Prosek i čak ispod toga

4/10

@shamanNS opušteno kolega vidim pogodio sam u živac što mi nije bila namera. I ja znam da pljucnem po smenu i svačemu. Evo recimo Landman pratim i dalje drugu sezonu i nešto me i dalje vuče jer vidim ima potencijala a prvu sezonu sam više video kao tešku telenovelu u kojoj je Thornton zalutao na snimanju pa odlučio da ipak ostane i zeza se sa društvom. Trend se nastavlja i u drugoj sezoni ali se ipak udubljuje priča/poenta po čemu je serija i poznata. Bar mi stariji ne treba da ponavljamo onu staru da se o ukusima...

Eto ja Landman nisam ni počeo da gledam. I nemam želju ni planove. Dosta mi je Sheridan-ovih serija.
Tu seriju ne komentarišem ovde jer je nisam ni gledao.
Ali zato Mayor of Kingstown jesam ogledao 2 sezone što mi daje za pravo da tvrdim da je precenjena serija i prilično besmislena i da kad neko napiše 9/10 ili 10/10 da se smejem i javim ovde sa mojim mišljenjem.
Isto kao kad si ti pisao oduševljeno za MobLand (gledao sam) ili Peacemaker (koju naravno da nisam gledao [pa je nisam ni komentarisao, samo sam se nasmejao na komentar] jer mi jasno kao što mi bilo jasno i za Reacher npr da to nisu serije za mene).

Uglavnom se slažem sa tobom ali opet mi je bez veze da se smejem bilo čijem mišljenju ili oceni pa makar moje mišljenje bilo dijametralno suprotno od njegovog (a često zna da bude tako i da nečemu što je neko ocenio da 10 ja ne bih dao ni 2) - jednostavno preskočim to i ostavim takve da uživaju u tim remek delima jer je to njihova lična stvar i subjektivno mišljenje.

Stranger Things је по мени одлична серија, наравно да има успона и падова у ових 5 сезона али серија треба да се прихвати таква каква јесте или не треба да се гледа. Обожавам осамдесете и филмове из тог времена јер је то период мог одрастања и лепог детињства. Серија је у неку руку омаж филмовима као што су E.T., The Goonies и остали хитови из тог раздобља.
Иако на први поглед делује да је дечија серија по мени није из следећих разлога:
Пуно гину битни ликови, који су још и деца, такође има доста елемената хорора који није баш карактеристичан за дечије серије...
I meni je taj vibe iz osamdeset legao "kao budali samar". Jer sam i ja odrastao tada (tinejdz doba). Nastavljam gledanje,veceras pocinje 3 sezona.
@old_bookmaker Ju vidi stvarno. Mali sa pumpicom iz The Goonies.

ali opet mi je bez veze da se smejem bilo čijem mišljenju
Mislio sam pre svega na nasmejem se kad pročitam (glupost) dok gledam u telefon. Jer sve i da hoću da lupim 😂 reakciju ova tema to nema već duže vremena... a češće me mrzi da citiram komentar pa samo kao reply da stavim “😂😂😂" ili da je to nešto za max 6/10 nego što ću to da uradim kad god mi se nečiji komentar lepo namesti.

Inače, počeo sam da gledam Animal Kingdom (US) i pored toga što tematika + TNT kanal su signalizirali da baš i nema smisla počinjati.
Očekivao sam nešto na nivou loših poslednjih sezona Snowfall ali opet izgleda da nisam dovoljno spustio očekivanja i da ću teško da se silom da završim prvu sezonu (beše 10 epizoda, samo).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno