Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
navlaci na to a biće poster za predsednicku kampanju av 😅

I ja isto.
Ali sam poceo da gledam seriju Stranger Things. Od pocetka naravno.

Stranger Things - одличне прве 4 епизоде пете сезоне.

Dobro da je pomenuste, ja u potpunosti zaboravio na to da su 26.11. bile planirane za izlazak prve četiri epizode.

Javi baš utiske za početak, planiram da je pogledam. Mislim da sam kretao već pre koju godinu ali iz nekog razloga početak mi se nije svideo.
Meni se dopao pocetak. Pa sam 3 epizode u cugu pogledao. Mozda je rano za utiske ali mislim da cu nastaviti sa gledanjem. Ne znam kakve su sledece sezone ali ova je sasvim ok. Bar za sada.

Stranger things pitanje

jel na kraju 2 sezone se pojavljuje ono ogromno čudovište puakoliko? Mislim da saM to poslednje odgledao.

Da

Inace, pre početka 5. sezone sam pogledao recap od "man of recaps", pa predlažem kao ok opciju pre nego što počnete novu sezonu.
Jedino ga zaobidjite ako niste najbolji sa engleskim, pošto dosta brzo priča.

Jesu li 3 i 4 na nivou 2 sezone? Jel mi je tu bio pad u odnosu na odlicnu prvu. Da znam dal uopste da se upustam u gledanje.

Svaka vama cast ako secate sta je bilo pre 5-6 godina.

Za vikend ponovo odgledah prvu sezonu Stranger Things, kao ajde da se podsetim nakon toliko godina. Odgledao sam i prve dve epizode druge sezone i prva sezona mi je mnogo pitkija nego druga. Bojim se da se ne zaglavim na drugoj sezoni i opet odustanem od gledanja

Jesu li 3 i 4 na nivou 2 sezone? Jel mi je tu bio pad u odnosu na odlicnu prvu. Da znam dal uopste da se upustam u gledanje.
Meni je treća sezona lošija od prve dve. Pogledao sam prve 4 sezone ponovo da se podsetim pre pete sezone, moja ocena po sezonama:
1sezona 9/10
2 sezona 8/10
3 sezona 7.5/10
4 sezona 8.5/10
Četvrta sezona možda zaslužuje i veću ocenu pošto ima neke epizode koje su verovatno najbolje u celom serijalu i vidi se da je tu budžet bio osetno veći nego u prethodnim sezonama.

Ova treća sezona mi je možda i najneujednačenija dosad, kako zbog određenih mana, ali isto tako i zbog najintezivnijih momenata. Odgledao u par dana, iako više volim da dobre serije razvlačim kao žvaku, sugeriše na neki poseban odnos koji imam sa ovom serijom. Verovatno zbog uvek aktuelnih i nama nedostižnih svetskih globalnih informacija iza zatvorenih vrata.
Serija je svakako pojednostavljena i stilizovana fikcija, ali smatram da je prikazani odnos između SAD i UK vrlo veran, pa i ta rivalstva između WH i državnih sekretara, kao i sam tempo rada u ambasadi.

E tu dolazimo do Kejt koja iako nosilac serije, ima tu glavnu ulogu pa bila ona i druga dama u rešavanju kriza i taj superherojski nivo uticaja, aj možda i zbog Hala i tog neočekivaog tvista na pola sezoen Ali u isto vreme (kako dolazi sezona za sezonom), Kejt postaje sve impulsivnija u emotivnim i intimnim izborima i to pokazuje njen approach–avoidance konflikt i tu mi serija malo beži u sapunjastu bračnu dramu, mada očekivano.

I dalje je to sjajna i jaka glumačka postava sa nekim novim-starim likovima, a veliko mi iznenađenje bio "prva dama", odnosno Todd Penn za koga sam očekivao da će ta zaboravno epizodna uloga od jednog kadra biti sve od njega, ipak sam se prevario. Toliko je dao u poslednje dve epizode u tom nekom crno-humornom i ciničnom kontekstu, da očekujem da će biti dominantna figura, posebno iz razloga kako se završila sezona.

Nisam razmišljao u pravcu "seče ocene"(zbog treće sezone) i dalje mi to pliva na nivou 8/10

Koji je hit Stranger Things bila kada se pojavila, bas pravo osvezenje.
Trecu sezonu batalio posle par epizoda, obzirom da hvalite cetvrtu a sada i petu, videcu da pogledam.

Stranger Things 5. sezona odlicna, ceka se dalje.......

7891.pngKo je gledao i voleo Banshee ovo je must watch!Isti tvorac Trooper koji stoji iza Banshee. Znači Banshee fazon smešten u 19tom veku obojen kinezima i borilačkim veštinama . 10/10 sve tri sezone, na žalost kraj je ostao otvoren jer je bio planiran nastavak u četvrtoj sezoni koja se nikad nije desila jer je MAX jajara. Odavno nisam ovako uživao u uličnim kung fu tučama, glavni lik maestralno skida Bruce Lee-ove pokrete.

Krš jedno (Warrior) kao da i drugo (Banshee) i treće ( Black Sails), četvrto (Spartacus)...

Sve se uklapa u opis jeftina zabava i "sise, dupeta i akcione scene kao začin".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno