Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Pingvin odličan. Highly recommended.

Jel pingvin ende ili to ide u 2, 3 ...sezone. krenuo sam 1ep kad aje izasla.ali onaj mali me mnogo nervirao pa sam ugasio. Nego rekoh da vidim kakav će generalni sud da bude dal vredi gledanja.
Gledaj obavezno! Jedna od jačih serija. Lik je totalni anti-heroj. Nije pozitivan lik. Sigurno će ti se svideti, pogotovo ako si fan Betmenovog univerzuma. Produkcija na ekstremno visokom nivou. Likovi, priča, gluma, sve... Baš mi je bilo krivo što nema bar još dve epizode (jer želim još da gledam) ali i ovako je masterpiece!
Inače, pingvin kao lik će biti i u nastavku filma Betmen koji je potvrđen za 2026. godinu. E sad, ko će biti glavni negativac ostaje za videti...

Gledaj obavezno! Jedna od jačih serija. Lik je totalni anti-heroj. Nije pozitivan lik. Sigurno će ti se svideti, pogotovo ako si fan Betmenovog univerzuma. Produkcija na ekstremno visokom nivou. Likovi, priča, gluma, sve... Baš mi je bilo krivo što nema bar još dve epizode (jer želim još da gledam) ali i ovako je masterpiece!
Inače, pingvin kao lik će biti i u nastavku filma Betmen koji je potvrđen za 2026. godinu. E sad, ko će biti glavni negativac ostaje za videti...
Evo ja ću podeliti svoje negativno mišljenje o seriji koja je po meni čist prosek.
Osetan pad kvaliteta serije nakon prve epizode, samo u prvoj epizodi je koliko toliko verno prikazana atmosfera Gotham-a. Od epizoda bih izdvojio još 4. ili 5. gde je cela epizoda prikazivala psihijatriju tj ludnicu. Najveći minus je ubedljivo klinac koji je totalno nepotreban, jednostavno ne uklapa se u samu seriju. Zatim kraj serije gde ubija klinca potpuno bezveze i nelogično. Šta ga je onda vukao celo vreme uz sebe i pokzivao mu "posao". Smešna scena gde se sakrio iza kola, iskače pred političara i govori mu da uključi struju i ovaj vidi stvarno sutradan uključuje struju. Zatim ona drama kada su vezani na stolici on i mama. Pa ga mama ubode i na kraju ipak nekako uspeju da pobegnu pored Sofije dok ima pištolj. Ta scena mi je najgora u seriji. Očekivao akciju a dobio ljubavnu dramu između mame i sina. Epizoda gde se ubijaju svi mafijaški šefovi je prekopirana iz kuma(barem mi se tako čini).
Eto moji neki utisci o seriji, ovako iz glave šta mi je padalo na pamet. I da, ne razumem poentu kostima kod Farela. Dakle sve veštački od stomaka do glave. Lažni nos, uši, kosa itd.. Šta je onda poenta glume kada ne prepoznajemo glavnog glumca, može biti bilo ko drugi mi i dalje nećemo znati. Svakako ukusi su različiti i ne treba raspravljati o istim. Mene je serija ozbiljno razočarala.

To za kostim je donekle tačno, ima glumaca koji i bez kostima budu totalno druge osobe. Ali Kolin glumi i bez kostima za 10ku.

Evo i ja da se složim da je Pingvin meh, obaška odlična gluma i šminka. Po mom skromnom mišljenju, ne treba mešati fantaziju i realizam, dakle ili idi skroz u tu superherojsku fantaziju ili se drži sveta kakav je. Ovako na pola puta, Betmen bez Betmena, ne valja nikako. Već si fantazijskim okruženjem isprobijao četvrti zid, likovi ti se ne ponašaju iole realno kako što bi se pravi kriminalci ponašali, ali ti i dalje pokušavaš da zadržiš masku neke ozbiljnosti kroz razvoj likova i emotivnu investiciju u njih. To često funkcioniše u stripu, ali nije za ekran.

Taj kostim mu je napravljen u filmu 2022. Ovde su morali da nastave s tim kostimom.

Inače, ja sam očekivao dosta mračniju seriju. Dobili smo limunadu ali s obzirom šta se sve snima ovo je ispalo OK.

rekoh vec jednom,a zanima me misljenje drugih,...pingvin je lagano mogla da bude nezavisna mafijaska serija sa farelom u glavnoj ulozi...bez potrebe za kostimom i sl

Jesam li ja jedini kome je ova Dina smrtno dosadna? Kao neki House of Dragon, samo sa drugim skinom, snimljen za još manje para, sa još više žena u glavnim ulogama. Uz obilato korišćenje nedozvoljenih psiboaktivnih supstanci, kao i barem jedna scena polnog opštenja po epizodi, u najboljoj HBO tradiciji. Ne znam šta bi me nateralo da pogledam još jednu epizodu.

Ovaj From posle prve sezone se pretvorio u Walking dead one najgore sezone kad uzgajaju kukuruz i svinje
Pojma nemam sta se dešava, ne mogu da zamislim kakav je trip glumcima da izvode ove nebulozne zamisli scenarista.
Kako je moguće da tako loši glumci postoje, stvarno ne kapiram zašto to sebi radim i gledam ove nove glupave horor serije, bolje svake godine ogledati X files.
2/10 samo zbog prve sezone i donekle zanimljivih jump scares.
Odgledao sam sve epizode i mogu reći da je daleko bolji From od Walking Dead. Trebao si nastaviti, prestao si baš kada je serija bila na svojoj najnižoj tački.

Walking Dead se u jednom trenutku pretvorio u tešku iritantnu dramu i više se nije videla priča niti smisao niti ideja koja je originalno pokrenula seriju.
From je ipak ostao dosledan toj nekoj miseriji, upreplitanim događajima koji te teraju da paziš i na najmanje detalje kako bi razumeo o čemu se radi. Ali opet isto tako ne otkriva previše ni u jednom trenutku. Budući da su isti pisci serije Lost, verovatno će sve otkriti u poslednjih par epizoda, a do tada možemo samo da uključimo vijuge (i malo mašte) kako bismo pokušali da razumemo - u čemu je i draž serije.

Priznajem da je From mogao lako da sklizne u tu iritantnu dramu kao i Walking Dead, ali su se iščupali u trećoj sezoni. Verujem da će biti samo još bolji.
Likovi jesu iritantni i vidi se loša gluma, ali nije ni negledivo. Priča ipak vadi sve to lepo.

Tako da, Walking Dead je deset liga ispod ove (ako bismo uopšte i mogli da ih poredimo s obzirom na to da ih jedno povezuju neki monstrumi (čak ni isti po prirodi).)

Sablja
Totalno razocarenje.
Serija je o jednoj novinarki, 2 inspektora i 2 mafijasa i u jednom trenutku se dogodi ubistvo premijera tako da serija prikaze malo i tu situaciju al to nije bitno, bitni su ovi izmisljeni likovi i idemo dalje.
Ima prostora za jos 5-6 sezona.

Ali opet isto tako ne otkriva previše ni u jednom trenutku. Budući da su isti pisci serije Lost, verovatno će sve otkriti u poslednjih par epizoda, a do tada možemo samo da uključimo vijuge (i malo mašte) kako bismo pokušali da razumemo - u čemu je i draž serije.
Savrsen recept za razvlacenje desavanja do besvesti, sa po kasicicu, dve relevantnih momenata na svakih nekoliko epizoda, kako bi se sama serija razvukla na 300 sezona.
Onda, kao sto kazes, u poslednjih par epizoda obelodane sve, pa si kao "srecan" sto je sve leglo na mesto, a to sto su ti masirali mozak (ne na dobar nacin) prethodnih milion epizoda, to nema veze 😅 I to je kao onda opravdano, jer si dobio neko objasnjenje na kraju, how yes no.

Ne bih previse da osudjujem trenutno, jer jos nisam stigao da pogledam trecu sezonu, ali na osnovu prve dve je vise nego jasno da se trpa brdo smarackog sadrzaja samo da bi pricu razvukli sto vise i nasnimali sto vise sezona. Slazem se da je potrebno razviti likove kako treba, a ne samo da ih sve znamo po imenu, ali ovo sto rade i kako rade je ubi me do zore.

Trenutno na Insajder TV, serija Crna svadba, velika preporuka.
Prva sezona gotova.

Sledeceg meseca ce biti na RTS premijerno druga sezona.

Jesam li ja jedini kome je ova Dina smrtno dosadna? Kao neki House of Dragon, samo sa drugim skinom, snimljen za još manje para, sa još više žena u glavnim ulogama. Uz obilato korišćenje nedozvoljenih psiboaktivnih supstanci, kao i barem jedna scena polnog opštenja po epizodi, u najboljoj HBO tradiciji.
I meni isto tako deluje.
Genericka serija na temu Dine sa par dobrih/dopadljivih glumaca/ica, a ostali su svi samo lepi NPC-jevi.

Evo ja ću podeliti svoje negativno mišljenje o seriji koja je po meni čist prosek.
Ja bih cak rekao i ispod proseka. Prica, scenario, ideja... ocaj zivi. Gluma nikakva. Nego su ljudi vise nego odusevljeni Farelom, te i ne obracaju paznju na ostalo. Da se izbaci Farel iz jednacine, da se ubaci neki bezlicni lik kao Pingvin, tek tada bi se videla prava vrednost ove serije a to je 4/10.

Savrsen recept za razvlacenje desavanja do besvesti, sa po kasicicu, dve relevantnih momenata na svakih nekoliko epizoda, kako bi se sama serija razvukla na 300 sezona.
Onda, kao sto kazes, u poslednjih par epizoda obelodane sve, pa si kao "srecan" sto je sve leglo na mesto, a to sto su ti masirali mozak (ne na dobar nacin) prethodnih milion epizoda, to nema veze 😅 I to je kao onda opravdano, jer si dobio neko objasnjenje na kraju, how yes no.
Ne vidim šta je problem u tom pristupu? Ja recimo samo i gledam serije/filmove gde moram sve vreme da mozgam do samog kraja, u suprotnom mi je dosadno i ne gledam. Najlakše je napraviti dramu i ubaciti par zombija da bi ljudi pogledali pilot, a posle ti izumru moždane ćelije od dosadne radnje gde znaš svaku liniju teksta unapred.

A broj sezona ne bi trebao da smeta onome ko se odlučio da gleda seriju, to je i poenta serije, kao i sporo ispijanje kafe - uživaš u svakom detalju i želiš da traje što duže :)

Ukusi su različiti, i poenta mog posta je da ohrabrim ljude, koji vole ovakav žanr, da pogledaju seriju jer se neće "opeći" kao sa Walking Dead :)

Problem je, bar meni, kad vecina tih detalja apsolutno nista ne znaci, tj nece mi doprineti mozganju, vec iscekivanju kada ce nesto konkretno da se desi, a ne da me setaju i dave 90% vremena. Naravno, ne smatram da sve treba da se zavrsi u jednoj sezoni, realno cela radnja moze da se zavrsi u jednom filmu, ali ovde je previse razvuceno. Davi te ko zmija zabu.

U prevedenom, u velikoj vecini desavanja uopste nisam angazovan desavanjima koje bi me podsticale da "mozgam" vec sam u fazonu "oce li se nesto desiti".

Svakako, nekome ovaj stil pisanja/snimanja odgovara, meni iskreno ne. Zato ce treca sezona krenuti na FF i tako do kraja osim ako se nesto kardinalno ne promeni, sto verujem da nece biti slucaj.

From S02:
0

Silo S02E01
-||-

Poslednja izmena:
Odgledao sam sve epizode i mogu reći da je daleko bolji From od Walking Dead. Trebao si nastaviti, prestao si baš kada je serija bila na svojoj najnižoj tački.

Walking Dead se u jednom trenutku pretvorio u tešku iritantnu dramu i više se nije videla priča niti smisao niti ideja koja je originalno pokrenula seriju.
From je ipak ostao dosledan toj nekoj miseriji, upreplitanim događajima koji te teraju da paziš i na najmanje detalje kako bi razumeo o čemu se radi. Ali opet isto tako ne otkriva previše ni u jednom trenutku. Budući da su isti pisci serije Lost, verovatno će sve otkriti u poslednjih par epizoda, a do tada možemo samo da uključimo vijuge (i malo mašte) kako bismo pokušali da razumemo - u čemu je i draž serije.

Priznajem da je From mogao lako da sklizne u tu iritantnu dramu kao i Walking Dead, ali su se iščupali u trećoj sezoni. Verujem da će biti samo još bolji.
Likovi jesu iritantni i vidi se loša gluma, ali nije ni negledivo. Priča ipak vadi sve to lepo.

Tako da, Walking Dead je deset liga ispod ove (ako bismo uopšte i mogli da ih poredimo s obzirom na to da ih jedno povezuju neki monstrumi (čak ni isti po prirodi).)
Pa i Walking Dead je prve 3 (uslovno receno i 4) sezone sabio, From nikada nije ni bio na tom levelu... Posle je WD otisao u melodramu i katastrofu

Jesam li ja jedini kome je ova Dina smrtno dosadna? Kao neki House of Dragon, samo sa drugim skinom, snimljen za još manje para, sa još više žena u glavnim ulogama. Uz obilato korišćenje nedozvoljenih psiboaktivnih supstanci, kao i barem jedna scena polnog opštenja po epizodi, u najboljoj HBO tradiciji. Ne znam šta bi me nateralo da pogledam još jednu epizodu.
Pa delimicno tacno, ali ne mozes suditi od samo 2 epizode, jako su retke serije koja imaju na startu sve kockice, jos redje koje ne propadnu nakon prvog serijala .... a i kad si gledao tonu serija onda ce te uvek neki detalji i podsecat na druge serije
Ocekujem rasplet da bude od 3-4+ pa cemo onda suditi u kakvom pravcu idu

A to da su zene glavne pa to je i bilo ocekivano, a i sam naslav kaze oko koga se prica vrti, nista cudno ne znam sta je tu cudno uopste i lose, naravno treba naci neku epyc glumicu koja ce i po prici i glumi biti nesto specijalno (malo teze uraditi)

Detective/mistery, sa quirky humorom.

Uživancija, osam na devet. 😊

Hahaha, imao bih osecaj kao da gledam Inspektor Blazu u seriji 😄

Odgledao Mr Robot, preporuka.
Sada sam u zbunu da li se uopste desilo ono hakerisanje, ili je cela serija i svi dogadjaji u njegovom umu?
I naravno borba sa zamisljenim likovima i odricanje od istih.

Kvalitetan početak za Landman, još jedno Šeridanovo ''čedo''. Divlje, surovo, BB Tornton poslovično dobar. Taman da ''nastave'' gde će Jelouston stati.

Odgledao Mr Robot, preporuka.
Sada sam u zbunu da li se uopste desilo ono hakerisanje, ili je cela serija i svi dogadjaji u njegovom umu?
I naravno borba sa zamisljenim likovima i odricanje od istih.
Sta preporucujes seriju koju smo svi gledali i koja se zavrsila pre 5 godina? 😂 Aj da je nesto novije ili nesto nepoznato pa da razumem
Evo jedne preporuke od mene
X-Files, preporuka 😂 😂 😂

Možda je tek sad odgledao i preporučuje je zbog toga - evo ja je nisam gledao pošto mi je stradao hard na kom sam skinuo sve sezone i potpuno sam zaboravio na nju i lepo što me je podsetio.

Taman kad pomislim da sam sve pročitao na forumu/temi, eto sad izgleda ne smeju da se preporučuju serije koje su se završile pre više od 2, plafon 3 godine 😄

Svojevremeno sam pogledao samo prvu sezonu, svakako je na listi da se odgleda cela, ali od početka.

Nazad
Vrh Dno