Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
250 miliona dolara je Amazon platio naslednicima JRR Tolkiena, samo za prava...
A svi redom su niko i nista, mozda gresim, mozda je neki od njih bankar koji je prao novac od kokaina iz juzne Amerike...
Mozda... ali realnije je da im je zinulo dupe na pare, a sta ce da ispadne na kraju, nisu mnogo marili, jer 250M je 250M, pa neka raja rezhe vene
a pokojnog dedu.. ko ljubi!!!

Ali mislim da nijedna serija nije više odstupila od dešavanja iz knjige nego što je " Legend of the Seeker" odstupila od Goodkindovih knjiga "Sword of truth" i to već od prve prvcijate scene u seriji.

250 miliona dolara je Amazon platio naslednicima JRR Tolkiena, samo za prava...
A svi redom su niko i nista, mozda gresim, mozda je neki od njih bankar koji je prao novac od kokaina iz juzne Amerike...
Mozda... ali realnije je da im je zinulo dupe na pare, a sta ce da ispadne na kraju, nisu mnogo marili, jer 250M je 250M, pa neka raja rezhe vene
a pokojnog dedu.. ko ljubi!!!
Kristofer Tolkin je jedini pazio na dela svog oca i nije dozvoljavao skoro nikakva odstupanja od izvornog materijala. Mislim da je bio nezadovoljan i Piterovom trilogijom. Posle njegove smrti izgleda da više niko nije vodio računa o verodostojnosti, samo su gledali na pare.
Ja pogledao ove tri epizode i realno samo scenografiju, kostime, specijalne efekte i muziku mogu da cenim, sve u vezi same priče je jako slabog kvaliteta.

Najgore je biti nezadovoljni sin uspesnog oca.

Generacije ispod toga gledaju samo komfor, bole ih uvo... i otuda dobismo ovu bizarnu pricu o pstenovima.
Toliko bizarnu da na kraju dobijamo lose pisce, nikakve producente, nepoznate glumce i zaborav...

EDIT:
Ova druga sezona i Snezana i 7 patuljaka trejler.. iskreno ne znam sta je zesci krindzeraj.

Poslednja izmena:
I svaki put kad krene nova sezona ponovo me duša zaboli zašto ima samo 6 epizoda po sezoni 😭 Da je bar 8 ako im je 10 skupo...

(iako sam ja pročitao svih 8 knjiga [9 ako računamo i "The Secret Hours" koja je prequel sa Lamb-om u Berlinu])
Jako mi je čudno dok ovo čitam, jel realno da Shaman hvali neku seriju? 😄

Serija mi je odlična (mada ima i gluposti), gospodin Oldman ISKIDAO ulogu, ali bez obzira na sve i dalje mi je čudno nekako 😄

Nisi pratio na času, među prvima sam hvalio tu seriju. I uvek je navodim kao retkost među AppleTV+ serijama jer obično štancaju gledljivi mediokritet ( koji posle masa zbog skupe produkcije naziva odličnim serijama) a Slow Horses ima svoj poseban šmek.

Baš gledam poslednju sezonu.
Dobri glumci, ok radnja... pristojno to fercera osim histerisanje ćerki, i taj neki telenovelasti momenat između nje i sveštenika.

To su detalji, sve u svemu, solidna serija. ;)

Pogledah i ep4 Gospodara i ovo je fenomenalno 10/10
Mora ovako ali jos ludje u sledecoj sezoni samo da gazi i jos 2 milijarde Bezos da se otvori.
pored crnih elfova imamo i azijate i dzindzere ali nema latinosa sto se bas primecuje i rastuzuje gledatelje. Da ubace neke chulose istetoviranih lica, furaju lowride kocija i krljaju dual wield samostrele.
Zenski Ent bilo bi lepo da 1 epizodu odvoje kako se sminka, ukrasava krosnju cvecem i pticicama i sa muzem seta drzeci se za ruke i gaje dete, malo crnce koje treba da podje u prvi razred skole.
I u klupi sedi sa malim orkom kome je cale otisao sa Arkanom na ratiste.
Jos 2 sezone Ilsidur od Dzakarte muva malu iz Kalkute (do tada ce joj jos ojacati vilica)
Crnkinje su sve full geto sto je super ali pored afro frizura fale kikice, sminka i vise nakita.
Vila Gladijola sve neprijatelje treba da solira, samo sve kida a saputnici blenu i aplaudiraju. Treba i da se smuva na kratko sa Sauronom i da je nauci da izgovori "R".
Gandalf i Tom mentoli stari samo da nastave tako i kupaju se u kadi.
Kostimi, sminka a i glumci bas izgledaju jadno, bas je falilo jos 1 milijarda da se otvore da ne izgledaju kao neki kosplejeri iz Doboja.
Durinova zenetina je nesto najstrasnije sto sam video u zivotu (a bio sam u Crnoj Gori)

Zasto trošiti vreme gledajući to djubre? Zar prva sezona nije bila dovoljna za kompletan jelte ugodjaj. Ili je poJenta u skupljanju outrage lajkova ingenioznim izlivima edukovane kritike koja vrca originalnošću retko vidjenu na internetu

Kako djubre od milijardu ? Mnoge serije batalim posle par ep ili prve sezone jer se vidi da to ne vodi nikud.
Gospodari bas vode, u velicanstvenu propast i to zabavlja. Svidja mi se ta sizofrena mesana salata gluposti i izmisljenih stvari, taj trud da se sve unisti a pritom ni to ne umeju. Presmesno.

OK. Posle 4 epizode The Rings of Power, moram reci da je cela serija trebala biti u slicnom tonu i strukturi.
Ne previse akcije, ali dosta otkrivanja celog "Tolkien lore", koje je lepo izvedeno. Akcije taman toliko da se na pravi nacin dozivi njegov svet fantazije, a opet ne previse, da svaka sledeca epizoda bude mlaka.

Posle jako blede 3. epizode, mogu samo da se nadam da ce nastaviti u ovom ritmu. Jer ovo je prva epizoda gde smo dobili bas ono sto smo i ocekivali...

Pogledao Kaos.
Mega je "liberalna", ali nije losa. Znaci, transformersi, chmigoslavi, arap-u-akbar, kinezo-japanci, hali gali, bahanalije u Grckoj.
Muzika je odlicna, kamera je super, gluma je zapravo ok. Kod nekih odlicna, kod ostalih prosecna.
I pored ociglednih woke gluposti dosta dopadljiva.
Shmek mi ima malo kao Preacher sa manje krvi.

Skroz ok. 7/10

P.S.: Trejler uopste ne odaje kakav je serija fazon.

Pogledao Mr Inbetween (2018). Pomesani utisci, sveukupno 7/10.
Prva sezona, prva polovina druge kao i finale druge sezone - 8.5/10.
Druga polovina druge sezone - 7/10.
Treca sezona - 5/10.
Vredi pogledati ali nije greh zaustaviti se na prvoj, eventualno drugoj sezoni. Treca moze da se preskoci komotno.

Odgledao i Mindhunter.4/10 Mislio sam da ce se nesto promeniti na bolje u drugoj sezoni a ono dosada samo takva. .
Dijalog sa Kamperom jedino vredan,ostatak nije vredan gledanja.Holden u 2 sezoni nevidljiv.Ljubavna prica Holdena i Debbie bez ikakvog smisla i bez nastavka.Ona detektivka na nerve mi isla sa hladnom i masinskom ulogom.Ništa nismo dobili, ostala priča nedovrsena.
Reneira i zmajevi odlicni. 9/10

Upravo zavrsio prvu sezonu The Terror 2018,legla mi kao budali samar. Vidim po trejlerima da je druga sezona totalno drugacija od prve,vredi li cemu?

Ne

Što je i logično, jer prva sezona prati odličnu knjigu Dena Simonsa.

Nećemo sad o tome ali ne slažem se. 😋

Devs
g8Xxb7MfqtsL8FHLVblbsSpHbbS.jpg
Serija koja definitivno jos uvek nije nasla svoju publiku. Veoma kompleksna serija koja u sebi ima primese SF, misterije, trilera, drame...filozofije. Da filozofije determinizma. Serija nije za svakoga. Nekome je pretenciozna, nekome je genijalna. Svidja mi se sto je spora. Mozda treba istrpeti prve dve epizode. Sama prica te nekako tera da razmisljas. Odlicna gluma. Narocito Nicka Offermana. Veoma kvalitetno pisanje. Vizuelno savrseno. Svaki kadar kamere je...prelep. Odlican soundtrack.
Ne znam po meni je ovo najbolje delo Alexa Garlanda. Apsolutna preporuka. Steta sto je ovo samo mini serija od 8 epizoda.
Ocena 9/10.
"The sense you that you were actually participating in life was only ever an illusion"
"Life is something we only watch unfold"

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno