Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Au koliko treba da budeš dokon da pohvatas ovaj Constellation..
 
Zena i ja smo odgledali "Kljun" ili kako su ga na HBO Max prekrstili "Awake".


Sto se mene tice ima neku 7/10.

Na momente je gluma krindz losa, na momente je fenomenalno. Skoro svi glumci su manje vise anonimusi tako da im ne zameram nista.

Sto se tice price, ocekivao sam klasicnu misteriju/teoriju zavere, ali prica ide malo dublje uz nezaobilazno spominjanje predjasnih ratova.

kad dodje do paranormalnog dela serije, vidi se da im je kao inspiracija posluzila 11 iz Stranger Things. Ne zbog moci, vec ceo taj setup laboratorija, eksperimenata i ostalog.

Sve u svemu gledao sam i bolje serije, ali ne mogu da kazem da je ovo bacanje vremena.
 
Kljun nije losa serija, rezija je zatajila po meni, a sad bas gledam ima ih troje
 
A dobro, sto se kaze kol'ko para tol'ko muzike :D
 
Nit je film toliko sjajan nit je serija baaaš toliko loša. Film jeste bolji...
Sve je to stvar očekivanja i raspoloženja u momentu gledanja.
Slažem se za drugu rečenicu. Film mi je odličan, dostojan naslednik njegovih kultnih ostvarenja, gde čak i sporedni likovi imaju karakter i profil. Ovde mi je sve neuverljivo, sa već viđenim recikliranim momentima, pogotovo iz Sneča. Opet, stvar lične percepcije.
 
Slažem se sa poslednjom rečenicom :)
Meni je filma dobar / "ok spram đubreta koje je stancao od Revolver na dalje" = tu negde nivo RocknRolla i prvi Sherlock Holmes. +- nijansa tamo-vamo.
Slažem se i za reciklažu.
 


Nula, ništica, zilch, nada...

Odrastao sam na ekranizacijama Poovih dela u tumačenju Vinsenta Prajsa, sećam se da je Pink te filmove puštao tamo 90tih posle ponoći, plus više puta sam čitao i Poova dela i ne mogu da kažem da mi se svidela ova ekranizacija.

Ne ide mi Po u paketu sa ovim modernim trendovima što su nagurali u seriju plus što su Poova dela smeštena u onaj viktorijanski stari London koji daje šmek njegovim delima.

Ovde nema nikakvog šmeka, više mi liči serija na izopačenu verziju Dinastije gde je Roderick Usher dark verzija Blejka Karingtona otprilike.

I ono što je najgore je što je Flanagan uzeo da radi i Dark Tower seriju po Kingovim knjigama 🤦‍♂️

BIće katastrofa što rekoše u Podzemlju, majmun ušao u tenak tj Flanagan ušao u tenak
 
Nisam gledao "Pad kuće Ašer" i ako sam procitao sve sto je Poe napisao. Ali mislim da je (i ako tvrde suprotno) "The Fall of the House of Usher" nastavak "Haunting" serijala. Znaci ide

The Haunting of Hill House
The Haunting of Bly Manor
The Fall of the House of Usher

Preporuka za "The Haunting of Hill House" ali ostalo nisam gledao.


Kao fan Sebastian Maniscalco-a pogledam Bookie. Serija je ok. Epizode su kratke, brzo idu. Ne umaraju mnogo. Humor je ok, gluma je ok. Kvalitet serije sto se "video" aspekta tice je super. Nemam sta dodati. Klasika HBO dobra produkcija. Ali je "audio" katastrofa. Kao da gledam demo snimak. Ne zavrsen post-processing i editing. Zbog svega toga ostavlja onako, mehh, dry dojam. Tesko reci sta fali.

Recimo lik ulazi u "pub" pun ljudi, "svira" muzika galama ali.. nista se ne cuje. Tu i tamo ambient nose i kako glavni lik zove ime kolege. To je sve. Kontam da li je do mog izvucenja ali audio output je stereo. 2.0. Ili scena ispred puba, ide utakmica, ljudi piju, zabavljau se dok je zvuk gotovo mrtva tisina. Dijalozi idu, tu i tamo opet neki background noise i to je to. U samoj seriji ne postoji muzika. Neki "theme". Pogotovo sto se radi o komediji. Ima par "akcionih scena ali je audio minimalan. Samo "kontakt" zvukovi bez efekata. Muzike da prati akcione scene naravno nema. Jedino kada se glevnik lik nalazi u autu, svira "njegova" muzika koja je, bez zezanja, na 1% glasnoce samog "audija" serije. Cak i kad gladvni lik ulazi u radnju svoje zene i kad kaze: "I like this music". Zivota mi moga nista ne svira. U pocetku sam kontao da je to skec. Dio humora.

Da li su izgubili materijal ili fataju krivine, who knows. Ali sasvim slucajno na netflixu gledam: "Emily the Criminal" i identican problem. Toliko je film "tup", prigusen da sam ga na pola ugasio. Aubrey Plaza je dobra, svidja mi se radnja, ali audio produkcija je ravna Glenn Danzigovim filmovima.

Ironicno, Sebastian Maniscalco, koji nije glumac, je najbolji lik. Dok je ni manje ni vise, Charlie Sheen, najgori lik. Kao da u zivotu nije 5 minuta glumio. Sporedni likovi su sasvim solidni.

Bilo mi je drago sto su se pojavili pojedini "Seinfeld" likovi. Od mene moze preporuka za ubit 20 minuta po epizodi ako se nema sta pametnije gledati. Kakava ce biti u narednim epizodama, who knows ali ja vidim otkazivanje nakon S2.



Jako neobicna serija sa zanimljivom premisom: "Izmisljena evropska zemlja sa cartoony politicarima koji imaju kancelarku ravnu diktatoru, Kate Winslet".

Komplet serija baca na Wes Andersonov stil. Potrudili su se za tematiku. Dinamika je konzistentna iz minute u minutu. Medjitim, sve to zajedno nema neke poente. Nema cilja. Humirosticka serija bez komedije. Komicnih scena. Nema nista da ponudi osim sto je simpaticna. Ovo vidim kao tanka kopija Veep. Zenski diktator sa traljavom ekipom. Serije s kojom ne mogu ni u istu klasu.

Nisam je sagledoa, dat cu joj šansu ali su imali jako dobru ideju koju bas i nisu realizirali. Zali Boze sto su ulupali pare na ovo a otkazali Mare of Easttown.

P.S. Kate Winslet ima kriva usta dok prica 1712434635934.png
 

Invincible druga sezona…7/10

Nekako je prva sezona efektivnija, dok je ova sezona vise priprema za neke naredne sezone…ne mogu da kazem da je losa, ali mislim da ce tek naredne biti brutalne :D
Pojavili su se neki likovi koji ce biti bitni, koliko sam video, neki jutjuberi su bili sokirani pojavom odredjenih likova, tako da, bice svasta…ja nisam citao strip, mada, mozda pokusam :D
 
Postavljeni prevodi za šestu i sedmu epizodu serije "Šogun", tako da od sutra ide prevod regularno.

Shogun.jpg
 
Poslednja izmena:
Počeo sam OVO. Islandska krimi serija koja nije za decu. Svi pušu i drogiraju se. A ima i golotinje. Za sada sam pogledao 6 epizoda prve sezone i sviđa mi se. Klasična skandinavska.
 
True Detective S4

Previse feminizma za moj ukus. Muskarci su jednako prikazani kao muskarci u "Ghostbusters 2016". Glupi, mutavi, ne znaju da se ponasaju ni kad je sex u pitanju. Lik policajac ne zna kafu na stol spustitti itd. Znam da su detektivi fantazija ali daj malo logike brate. Zadnjih pola sata E06 je krindj level.

Drzala je donekle paznju, tu nisu manuli. S2 ipak ostaje najgora. Ali ko nije pogledao, neka lagano zaobidje. Mambo djambo puno rupa i nula logike. 3/10.
 
Poslednja izmena od urednika:
Valja li cemu Fargo S05? Prva epizoda je bila frustrirajuce losa. Da nastavim dalje? Nadam sa da ima neki odgovor. Jedino mi ima logike ako je Yorgos Lanthimos bio režiser.

Hvala.
 
Pa onako, imao sam veca ocekivanja, stao sam negde na pola sezone i zaboravio sta sam uopste i gledao :)
 
Savrsen odgovor. Preskacem. Bila mi je svaka sezona super. Mislim da je Ewan McGregor uzeo nekoliko nagrada za S3. Ali S5E01 nema nikakve logike. Onaj crnjo kada stoji ispred radnje ili zenska sa "home alone" idejama. Wtf? Mozda me jos drzi gorak okus od Detektiva pa nemam strpljenja za Three Stooges budalaštine. Epizoda izgleda kao san pa pitam da li ima neki odgovor.

Thx, naci cu nesto drugo.
 
Valja li cemu Fargo S05? Prva epizoda je bila frustrirajuce losa. Da nastavim dalje? Nadam sa da ima neki odgovor. Jedino mi ima logike ako je Yorgos Lanthimos bio režiser.

Hvala.
moze se pogledati, ali nista spec...
meni je npr. S04 bila bolja...
 
Savrsen odgovor. Preskacem. Bila mi je svaka sezona super. Mislim da je Ewan McGregor uzeo nekoliko nagrada za S3. Ali S5E01 nema nikakve logike. Onaj crnjo kada stoji ispred radnje ili zenska sa "home alone" idejama. Wtf? Mozda me jos drzi gorak okus od Detektiva pa nemam strpljenja za Three Stooges budalaštine. Epizoda izgleda kao san pa pitam da li ima neki odgovor.

Thx, naci cu nesto drugo.
Nema razloga da ne odgledaš petu ako si već uspeo da odgledaš i četvrtu. Ne odstupaju mnogo od filozofije prethodnih. Možda neće postići neki "wow" efekat ali svakako gledljiva. Meni je u rangu sa drugom sezonom, prva i treća su mi za nijansu bolje.. ali naravno, o ukusima ne vredi raspravljati :)
 
Pala i prva sezona Faude, a teško da ću imati motiva za dalje.

U principu, ovako ja zamišljam realizaciju domaće serije, sa lošijim glumcima, ali premda da nemamo ovakvu vrstu konflikta kod nas (hvala bogu), može tema biti sukob - sprega raznih narko kartela u sadejstvu sa biom, ciom, udbom...
Prva sezona je toliko razvučena u odnosu na postavku priče pri čemu primarni koncept nije mogao biti prostiji, a nekim operativnim radom u stvarnosti, ovakve pretnje bi se eliminisale za par dana. Kapiram da je igrana serija, ali moglo je to biti malo kompleksnije. Previše kontradiktornosti u obaveštajnom radu, tako i na terenu u određenim situacijama.
Ceo model se svodi na vrbovanje i kolaboraciju Palestinaca, uz neku ucenu od strane Izraelske službe radi dobijanja informacija o Abu Ahmedu, koje su uvek neuspešne i razotkrivanje tih kolaboracionista od strane Abu-a i co. koje se završavaju kako se završavaju. I tako svih 12 epizoda uz po neki upliv uspešno-neuspešnih sporednih dešavanja. Pa onda Rambo stajl pristup i slobode u ponašanju, banuti na svadbu, ubiti nekoga i dalje nakon toga kretati se ležerno u oblastima sa palestinskim življem. Tolika sofisticiranost u tehnici, gde u nekim momentima dolazi do punog izražaja, a negde, bez ikakvog razloga je nema. Sve se prati, sve se snima iz dronova, ali da se prati kombi iz bolnice nema. Poslednja epizoda kada se saznalo ko je potencijalni bombaš samoubica, mislim, smešno. A ima još takvih momenata.
Jeste tenzična i tera na bindž, sreća te su epizode po pola sata, ali cela sezona bi bila puno bolja da je ovo sabijeno na 6ep.
Videću za dalje, za sada je stavljam na pauzu.
 
Sto se Farga tice, koncepcijski mi je S05 bolja od S04 jer se donekle vratila na originalni put serije koji se potpuno izgubio u S04, ali mi S05 nikako nije u rangu ni jedne sezone od 01-03.
Jedan od razloga je i taj sto sezona pati od klasicnih stvari koje se javljaju u novim serijama/sezonama, mada nije toliko strasno kako bi moglo da bude. Takodje, S05 ima malo previse nerealnih situacija/desavanja nego sto mi je ok za ovakav tip serije.
 
Nazad
Vrh Dno