Čitam sve ovo i ne mogu da verujem. Možda se sad totalno skreće sa teme, možda će moj komentar nekoga iznervirati do te mere da čak budem i banovan, ali teško da će ikoga iznervirati kao što su mene neki komentari iznrvirali. U suštini ceo thread prerasta u politiku, ali izgleda
da je to kod nas uvek tako. Ne mogu da shvatim da ima toliko nezahvalnih, nerealnih ili možda čak glupih ljudi, kad mogu da napišu neke stvari. Znam ja da živimo u zemlji lezilebovića gde svako mora da se bori za sebe, gde ima gomila ljudi sa kupljenim diplomama, papirima bez pokrića, sa inžinjerima punim svega osim znanja, kao i onima koji su nabijeni znanjem ali nemaju papir, itd itd, ali da li je moguće da svi sanjate o nekom Švedskom životnom standardu ili šta!? Priče o poštenju
i sporoj pravdi (silver reče pravda je koncept - to je još i dobro)
su jako davno prerasle u bajke za laku noć retardiranoj deci.Onaj koji kaže da mu je 150E malo za takav posao U OVOJ ZEMLJI stvarno nije normalan! Kraj priče. Ako mu je malo, neka nađe bolje u svakom slučaju, ali taj svakako nije tovario ugalj za 2 obroka i dnevnicu kojom bi mogao da plaća hleb za dvoje dece. Taj nije čuvao tuđe krave i na kolenima pisao domaći zadatak jer drugačije nije moglo. Taj nije morao da pešači i po 20 kilometara jer nije imao za prevoz. Taj nije morao da beži, da se skriva, možda čak i da krade, pa da uči u mraku ili pod jednom svećom. Taj nije shvatio šta je iskorišćavanje radne snage, bez obzira da li je ta radna snaga bila i 15 puta pametnija i obrazovanija od nekog imbecila koji se snašao (odomaćen izraz za znate već šta) ili koji je imao ovakvu ili onakvu pomoć ili podršku nečiju i ceo život se bogatio i živeo na račun drugog. Blago vama kad vam je tako dobro!
Nsam expert, ali nisam ni totalni laik. Dajte mi posao sklapanja, rasklapnja računara i instaliranja operativnih sistema za 150E i ja ću BRE da pevam!
Ne, pogrešno ste me razumeli, ja uopšte ne živim loše, život me je mazio možda i previše, ali mi se život smuči kad vidim šta neki pišu. Mene mamica i tatica još uvek izdržavaju u moje 22 godine, ali mi se stomak obrne kad moram da im tražim pišljivih 300din da bih izveo devojku na jedno usrano piće. Radim k'o som u omladinskoj kad me pozovu, samo da bih imao nešto, ma koliko to bilo, samo da ne bih morao da zavisim od drugoga, a vama je za takav posao malo 150E!?!? Pa stvarno, onaj ko može sebi bolji da nađe - neka ga nađe, zašto se drugome proseravati i filozofirati!
Ja bih sve dao za takav posao!!! zormanic je napisao da je realna cena rada za sklapaca-servisera pocetnika oko 200E!?!? K'o mi nađe ovakav posao za te pare, eto u njegovu korist se odričem 50E zarade svakog meseca. Jeste, oglas je, pa nek me i banuju zbog toga ili bilo čega što sam sad ovde napisao!!!
pih