Šta je novo?

posaljes hdd na reklamaciju i dobijes bombu

saskons

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
309
Kupih wd hard od 1terabajta radio 3 meseca pojave se losi blokovi reklamiram ga, jer je u garanciji i posle mesec dana cekanja dobijeh drugi i to samsung baracudu green 1tera.Bas je slicno :)
Naravno uzeh njega da testiram opicim format pokrenem sentinel: Performance 100, Health 100 nema bad blockova.Smart ok
Pokrenem hdd reg ,pa victoriu itd i oni svi pronadju DELAY sectore.Sta raditi u ovakvom slucaju.Da li opet da im reklamiram ,sta im reci i da li ce ovo uskoro da pravi problem?

Prilozi

• JOS JEDAN TEST 2.jpg
    JOS JEDAN TEST 2.jpg
    122 KB · Pregleda: 306
  • Noname6.jpg
    Noname6.jpg
    119.2 KB · Pregleda: 313
Dok nemas narandzaste, pa na dalje ne opterecuj se, bolje proveri zbog cega su ti se pojavili na proslom, labavi kontakti/staro napajanje?

Narandzasti 6 crveni 8 ,pogle 2. sliku :) Nova masina ,dobro napajanje,cvrsti kontakti :)

182 pregleda ...:) jedan odg.Imal neko neki savet iskustvo....

reklamiraj ponovo

sta im reci,da odstampam te testove ? i sta da im obrazlozim ?

Upisi nule na njega, pa pusti ponovo test, ako je ista situacija onda RMA.

Eh taj potop wdove fabrike..cudi me da je 1 od 10 hdda ispravan koliko ima fuseva kod nas!

Koja firma je u pitanju? Jesu li ti dali nov hard u zamenu? I kako niko da ne pita koji je to Samsung Baracuda Green model, jel to pise negde ili si permutovao?

Ja bi ga nosio odmah natrag.

Zato ja i nisam pokušavao da se cimam sa reklamaciom mog već sam se pomirio sa sudbinom i koristim samo zdrave delove diska. Tačno sam znao da tako rade, uvale drugi disk koji je isto jednom nogom u grobu pa ako prođe prođe, pilićari...

Tako su meni poslali za laptop koriscen hard.Na jednom sentinelu na hiren boot CD-u pise da je radio 40 dana a kod mene na win-u pise kao da je nov.Al iskreno radi disk i nisam imao snage da se prepirem i cimam.Ja kapiram da tamo u servisu imaju neke diskove koji su "malo" korisceni pa to podmecu i idu devizom app.Ja da sam na mestu pokretaca teme vratio bi disk bez razmisljanja.Ako je disk u garanciji misljenja sam da ga ne treba popravljati ni sa hdd regeneratorom niti raditi full format.To jedino ako nemas garanciju pa cisto da probas.

Inace ja sam uspeo vise puta da popravim ljudima hardove sa bed sectorima i delays ali uvek sam se ogradjivao od toga.U fazonu popravio sam ti i moze da ti radi ali moze i da se pojave bed sektori za 2 dana i da za par dana nemas ni 1 mb podataka.U sustini delays nisu isto kao i bed sektori ali mogu da naprave problem.Da ne bi puno pametovao evo sta kazu strucnjaci o tome:

HDD Regenerator's Delays Detected
If you see delays under Windows, it is recommended to rescan the drive from a bootable regenerating CD or flash.
If your hard drive is external, it is recommended that you connect it as an internal drive.
Generally, 1-2 delays are not a problem.
Permanent delays mean that the hard drive has sectors with long access time. A drive with permanent delays is actually a failing drive and may cause data losses. You can try to regenerate such sectors using the "Regenerate all sectors in a range" option. Also, the delays can be regenerated in the “scan and repair” mode, if the following both conditions are met:

The hard drive has been completely scanned at least 1 time.
The hard drive does not contain bad sectors.
Important notes
Since the program does not change the logical structure of a hard drive, the file system may still show some sectors marked earlier as "bad", and other disk utilities such as Microsoft's chkdsk will detect logical bad sectors even though the disk has been successfully regenerated and is no longer damaged by physical bad sectors. If you want to remove these marks, repartition the hard disk drive.

Znaci savet je da menjas disk.Zdrav disk je po meni bez 1 bed sectora i delays.

@c-p-r
Dobijen vec iz reklamacije iz telix-a NS mesto WD -a i nije nov(POTURILI sta se ima)A stojao je kod njih mesec i po dana.Sav srecan da cu konacno da prebacim podatke sa pozajmljenog diska reko ajde prvo testiranje.Imao sam sta videti disk radi nema BAD ali ima delay i svakih 20 min zakrci,radi normalno bez problema sentinel 100/100 .Kada sam razgovarao sam reklamacijom rekli su da to nije njihov disk i da bi ga morali slati u bg i sve zavisi sta ce oni tamo da zakljuce ali da ja moram da posaljem objasnjenje (sta se desava u toku rada) i odstampane testove.To sam i uradio prosli put detaljno i pored toga su mi poslli BOMBU. Kada sam im zapretio inspekcijom odgovor je glasio Kada se kupi nesto iz veleprodaje i plati preko racuna mogu da te karaju kako oce i vremenski i da ti salju svakaki krs ako nemaju takav org.,a kada kupis u maloprodaji neke prodavnice i dobijes fiskalni mozes daim karas kevu. Sto se diska tice nisam permutavo postoje takvi ,jedan slican http://www.geeks.com/details.asp?invtid=ST1000DL004-R...........

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno