Šta je novo?

Porucite Ubuntu Linux besplatno na CD-u!

Meni stiglo pre par dana. Narucio sam 1 za x86, 1 za x64, i 1 za mac. Instalirao sam odma ovaj x64 i vec posle prvog restarta je zabagovao te nije hteo da pokrene ffox. I vidim nemaju podrsku za multijediju (mp3, dvd divx) vec treba da se skine sa neta. Sve u svemu, nisam odusevljen distro-om.

Problem je što striktno poštuju autorska prava, tako da su izbacili sve podrške za koje bi morali da plaćaju licence (npr. 17c za MP3). Potrebna je samo dobra konekcija i malo strpljenja i sve radi fenomenalno.

jel moze neko da se instalira modem na Live! verziji, prepozna ga u device manageru, podesim konekciju u pppconfig ali uopste ne proba da poziva kad probam da se konektujem

modem je Intel HamData

meni nikad da stigne... u Kikindi sam,a narucio sam jos 14.01... u cemu je fora?

Ne brini,stici ce ti uskoro.Ja sam svoj komplet chekao oko 35 dana,tako da....

Lucent modem i Ubuntu

Da li je neko uspeo da potera Lucent Win modem na Ubuntu 5.1. Odnosno, verujem da je neko vec uspeo, ali me interesuje koji drajver je koristio. Hvala unapred na odgovoru.

I ok, hoce li neko reci, da li se placa ili ne?

ma neplaca se.Pre 20 tak dana sam dobio komlet sa 5x2 cd-ova.potpisao kod postara i to je to.

ajd sacekacu... ako sve bude u redi,dosta mi je i taj broj CD-ova... ne zelim da budem alav (kao sto mogu),he,he.

Ja sam dobio prosle nedelje 30 diskova (15 kompleta) i delim ih sakom i kapom, ostavicu sebi po jedan primerak od svakog :)

Je8ote meni jos nije stiglo... Da li je moguce da je to neko u posti maznuo? Ne bi me cudilo. Ajde reko da vidim sta je i odem na shipit.ubuntu.com i samo vidim:

3 CDs requested in 2006-01-14. 3 CDs approved and sent to the shipping company in 2006-01-18. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.

U cemu je fora? Da narucim ponovo pa sta mi Bog da?

nemoj da naruchujesh opet.... treba dosta vremena da stigne... a stici ce sigurno!!!!

ok,hvala... znaci samo cekanje.

Imaš taj ki-forum, pitaj, možda neko iz Kikinde već ima verziju Ubuntu-a koju si naručio.

da ima... ali znas kako je-niko nece da pozajmi,a i meni je lakse da mi to stigne,tj. da sedim kuci,ladim jaja dok ne stigne.nema veze sacekacu...

Ja sam narucio 30 kom pre jedno 3 nedelje i nista jos uvek...

danas poruceno 2x 32bit ; 2x 64bit & 1x Mac
u objashnjenju sam napisao da ne zelim da porucim vishe nego shto mi treba!
Cisto da vratim Srbiji malo bolji status :) da nas ne bije toliko losh glas :)

jos ne...

narucio sam 3 paketa za PC samo. Dva za kompove kuci i jedan za matorog. Kapiram da nece biti problem...

evo i ja sam sad porucio onaj osnovni paket od svega po 1 kompet, videcemo dal ce i kada stici. Jel ima dosta drajvera osim modema koji mi je i pre zadavao muke dok ne proradi, kako stoji sa ostalim hardverom?

Slayer je napisao(la):
narucio sam 3 paketa za PC samo. Dva za kompove kuci i jedan za matorog. Kapiram da nece biti problem...

evo meni doslo malopre, pa izracunajte koliko je to dana ;)

12.03 naruceno (par postova iznad) i danas 30.03 stiglo dakle nije se puno cekalo.

Pozdrav :D

Dao mi ortak. Instalirao sam ga bez problema, podesio net, meil... E, sad. Skinuo sam bit torrenta u *.rpm.Kako isti da instaliram? Kada kliknem po njemu, napise mi da nema filea kojeg bi asocirao sa rpm-om? Takodje mi neradi Sb Live( nema zvuka, a driveri su instalirani).
Hvala.

mislim da je neko gore ostavio link za ubuntu forum pa probaj bolje tamo... Mislim, pre ces dobiti odgovor

Evo ukratko - Ubuntu `prima` .deb pakete (od Debiana), dok .rpm (RadHat Pacage Management) primaju RadHat, Fedora, Mandrake i slični.
Ne znam da li postoji neki programčić za pretvaranje rpm paketa u deb - mislim, sigurno postoji, samo treba naći isti. Mada ne bih ti preporučio da radiš ovo, može (a i ne mora) da zezne nešto.
Zato skini isti program u .deb varijanti. Ja bih ti preporučio da probaš (i koristiš) Azureus, kod mene na Gentoo-u radio je više od nedelju dana bez prestanka i nije se spucao. Za Azureus ti je potrebna i java, uostalom snaćićeš se i sam.

Za zvuk: overi link - http://www.gentoo.org/doc/en/alsa-guide.xml
To je howto za Gentoo, ali podjednako može da se primeni i na Ubuntu. Ubuntu nema komandu emerge, već koristi apt-get (pretraži ubuntu forume za sintaksu za apt-get, ili ukucaj u konzoli man apt-get; paketi koje je potrebno instalirati su isti i za G i za Ub).
Ako neku komandu sa onog linka neće da izvrši (prijavljuje grešku da nemaš ovlašćenje da to uradiš), pre komande dodaj sudo - primer sudo lspci.

Uvek je pametno otvoriti nov thread i tamo pitati, posebno ako su pitanja linux-orientated, da bi mogao dobiješ brže i konkretnije odgovore. A pre otvaranja novog threada, obavezno Google i search na nekoliko linux foruma.

Poz i srećno.

stigao i meni pre jedno nedelju dana... iako sam im porucio 3-32bit ; 2-64bit i 1-Mac oni su mi poslali 10-32bit ; 3-64bit i 2-Mac ... iznenadio sam se ... velikodushno nema shta! nego nisam skapirao, citajuci upustvo na samoj kutiji, pishe da ce instalacija izbrisati sve na hdd-u ... tj da je moguce da i ne obrishte ali moras biti advanced user ... pa da li da obratim paznju posebno na nesto? ili da jednostavno napravim malu particiju samo za linux ? naravno pri podizanju systema pishe da se izabere WinXP ili Linux ?

poz

Nazad
Vrh Dno