Meni je uvek prednost kada program ne pise nista u registry tako da ne moram da razmisljam da li sam backupovao podesavanja za taj program pri promeni ili reinstalaciji OS-a.Da li je mana ili prednost to što se ništa ne piše u registru?
Mnogo Firewall-ova ima onaj dodatak koji štiti od raznih pisanja (kao Defense+ u Comodu). Tu možemo da vidimo da li piše samo tamo gde treba ili da prekidamo instalaciju. Da li je to dovoljno?dodushe, ja koristim portable apps krekovanih programa, te ne bih da ulazim u dublje detalje - jer nije dozvoljeno 🙂
1. bude manja pa da stane na flash
2. bude jedan .exe fajl, i sve u njemu, umesto da neke fajlove gura u sistem
Ova dva uopste ne moraju da budu tacna 😉
ako bih koristio fire fox , portable , da li bih u njega mogao da instaliram add-ons-e koje inace koristim u normalnom instaliranom fire foxu ?
ako bih koristio fire fox , portable , da li bih u njega mogao da instaliram add-ons-e koje inace koristim u normalnom instaliranom fire foxu ?
Jel mislis portabilni app se startuje sporije od ne portabilnog ili obrnuto?ovo je sve u idealnom svetu, znaj neki appovi se duze dosta startuju, neke funkcije krljaju itd...
no principijelno, to jeste pravilan nacin deploya applikacija...
Portabilna aplikacija ni pod kakvim uslovima ne moze da bude manja od instalirane. Ako se cini da jeste, to samo znaci da nije ista verzija, nego drasticno osakacena...al u glavnom jesu 😉Ova dva uopste ne moraju da budu tacna 😉portable aplikacija se pravi da bi mogla da:
1. bude manja pa da stane na flash
2. bude jedan .exe fajl, i sve u njemu, umesto da neke fajlove gura u sistem
Portabilna aplikacija ni pod kakvim uslovima ne moze da bude manja od instalirane. Ako se cini da jeste, to samo znaci da nije ista verzija, nego drasticno osakacena...
ako bih hteo sam da napravim od nekog programa portable app. kako bih to mogao da uradim ?
da li i igrice mogu isto da se naprave da budu portable ?
A otkud` vam ideja nebulozna da ove aplikacije nazivate "portabilnim" ?!?
Idu preko nekog porta, wtf? Kakva glupost.
A otkud` vam ideja nebulozna da ove aplikacije nazivate "portabilnim" ?!?
Idu preko nekog porta, wtf? Kakva glupost.
ovo vec sad moze da se nominuje za najvecu glupost 2010, izgovorenu na forumu 🙂
sedi 1.
Neću nikome, osim ako slabije kapira, ili ne razume sarkazam u ovome. Naravno da ne mislim da ima veze sa portovima, nisam men*ol. Baš zato i pitam, otkud "portabilni", alo!Kome li ces pre da uletis u potpis, pitam se. :d
–adjective
1. capable of being transported or conveyed: a portable stage.
2. easily carried or conveyed by hand: a portable typewriter.
3. Computers. (of data sets, software, etc.) capable of being used on different computer systems.
4. Obsolete. endurable.
–noun
5. something that is portable, esp. as distinguished from a nonportable counterpart: Of their three television sets, one is a portable.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari