Šta je novo?

Port Forwarding

perry021

Cenjen
Učlanjen(a)
27.01.2012
Poena
154
Pozdrav, pokusavam da dignem svoj TeamSpeak3 server, i sve sam uradio kao sto su mi rekli, medjutim ne mogu da se konektujem na njega preko IP adrese samo preko localhost. I gledao sam kako da otvorim ta 3 porta PFRaty2.png , i otvorio sam ih 1azQMeQ.png i kada preko CMD pokusam da se konektujem na TS izbaci mi "Connect Failed". Probao sam preko njihovog "PFPortChecker" da proverim, tu je problem jer recimo port 9987 je UDP, i kada otkacim da proveri za UDP, izbaci "Could not test port 9987 because some other application has that port locked. Please close any applications that may be using this port and try again." 4BfNlHh.png ali, kada otkacim da ga proveri za TCP izbaci da je otvoren port i external IP, i izbaci da ne moze da pinguje moj ruter NRKpx9j.png , pretpostavljam da je tu problem, jer je isto i za druga dva porta, kad stavim TCP izbaci error, a kad stavim UDP izbaci isto sto i gore navedeno. Moj modem je Huawei HG532e, i sve sto pise na 'portforward.com' mi nije pomoglo. Iskljucivao sam Firewall i u kompu i u modemu, nije do njega, nesto drugo je u pitanju, i ne znam sta je. Ako neko moze da mi objasni ili kaze do cega je, zamolio bih da mi pomogne. Hvala

Isto, valjda sam pogodio deo foruma.

Pozdrav.

forvardovao si portove na ruteru i otvorio si ih u win firewallu?
koliko sam razumeo iz tvog teksta ti si samo otvorio portove u firewallu a nigde ne spominjes da si podesio forward na ruteru na koji lokalni ip da gadja?

Ako si mislio na nesto drugo, onda jel mi mozes reci gde to da ubacim jer na tutorialima se nista vise ne spominje :)

izvinjavam se nisam video sliku, to je to, podesio si portove kako treba.
inace ne mozes da pingujes samo neki port na ruteru ako ti ni jedan servis trenutno taj port ne koristi (nece biti odgovora).
posto ti je izbacivalo ono za zauzece porta mozes da probas da prelistas ovu temu
http://stackoverflow.com/questions/105418/what-port-is-a-given-program-using

ako ti nista ne zauzima portove, a i dalje nece da radi, preostaje jos da probas da stavis dd wrt na ruter

inace sa ovim proveri da li mozes da gadjas port sa eksterne adrese
http://ping.eu/port-chk/

Poslednja izmena:
Ja kada ugasim ts3 server pokaze da su portovi otvoreni i sve oke, ali ne moze da pinguje ruter. Recimo juce sam kod devojke na TP-Link modemu napravio sve isto kao na mom i digao server bez problema i radio je kako treba, zato mi nije jasno zasto ne mom modemu nece da radi..

Ako se razumes i ako ti se cima samnom oko toga, mozemo se naci na nekom tim spiku pa da mi pomognes ako hoces :D

Nazad
Vrh Dno