Šta je novo?

Porez na kriptovalute

Ako cemo bas da gledamo po zakonu, trebalo bi voditi evidenciju o svakom trejdu i prijavljivati. Naravno to niko ne radi kod nas i ispali bi budale ako bi prijavljivali sve to. Inace meni su obracunali porez i na proviziju koju je uzeo ecd.
Zato bas ako neko kupuje preko ecd ili drugih menjacnica preko kartica najbolje da kupi usdt, posle proda usdt u istoj kolicini i to prikaze, a profit otc.
Pitanje je samo da li će ulaz/izlaz biti dovoljan ako nekad u narednim godinama krenu detaljnije da se pozabave kriptom. Mada ako sam dobro razumeo, kapitalnu dobit/gubitak bi trebalo prijavljivati dvaput godišnje čak iako se ništa ne povuče na račun, a tek to verujem da niko ne radi.
To sve naravno važi samo za menjačnice sa KYC.

Pitanje je samo da li će ulaz/izlaz biti dovoljan ako nekad u narednim godinama krenu detaljnije da se pozabave kriptom. Mada ako sam dobro razumeo, kapitalnu dobit/gubitak bi trebalo prijavljivati dvaput godišnje čak iako se ništa ne povuče na račun, a tek to verujem da niko ne radi.
To sve naravno važi samo za menjačnice sa KYC.
Nakon 5 godina poreska obaveza zastareva. Ko dize i dalje preko racuna svakako je pametno da cuva sve transakcije ako nekad zatreba.

Evo teme za rasmisljanje. Kupio si pre nekog vremena neki iznos u stable coinu recimo USDT za dinare na menjacnici. Nakon nekog vremena prodajes isti iznos u USDTu za isti iznos u dinarima. Matematika je jasna, nisi nista zaradio, niti izgubio. Sta cemo sada?

Nista

Da li postoji neka mogućnost online prijave kripto poreza, pošto na eporezi nema ponuđena digitalna imovina?

Zdravo. Da li moram da platim porez ako nisam prenosijo novac na redovan račun? Hvala.

Fundamentalno gresis.
Sto si blize event horizontu to vreme sporije tece a u crnoj rupi stvari "stoje" vecno
Fizika je fundamentalna nauka , a matematika njen primenjeni deo :)

Nazad
Vrh Dno