Šta je novo?

Poredjenje i3, i5, i7

LM81 je odgovorio, i3 jeste dosta jači u CPU delu, ali je AMD znatno jači u GPU delu i bolje je izbalansiran za ono što njemu treba.
Office i net će isto raditi i na i3 i na A10, ali će igre, bilo novije bilo starije, sigurno osetno bolje raditi na AMD-u.

Momci, ovo nije tema SDK, ona je na dnu foruma :D
Ne kvarite lepu intel temu sa tim amd-om koji bi vas smorio cim kroci u sobu :)

Ne vidim ni po čemu je i3 baš toliko dosta jači u CPU delu. Jeste kada se porede pojedinačna jezgra, ali aplikacije koje u današnje vreme nisu sposobne da iskoriste više od jednog ili dva jezgra, to jest HT kod i3, zatim i5, i7, AMD FX modele, X4 Athlon, Phenom..... Obično su takve jer jednostavno nisu zahtevne da bi se i osetila neka razlika pri korišćenju svih jezgara.

Ja kupujem novi komp do kraja god, NISAM IGRAC, ali otvaram jako puno raznih browser tab-ova. Navedeni A10 ili i3 Haswell? Ili neki polovni Intel sa Bench oglasa? Ne treba mi diskretna grafa. Sta ce se pokazati bolje? Voleo bih future-proof.

Usput, znam da ima ploca koje imaju integrisan WiFi (woo hoo!), ima li ih i sa bluetooth-om? ;) Hvala veliko!

Bluetooth USB adapter imaš već za 450din, ne moraš juriti ploču sa njim (mada i WiFi adaptera takođe ima koliko hoćeš i nisu skupi).

CPU uzmi koji ti je volja, A10 ili i3, nećeš pogrešiti. Možeš čak i razmotriti A8-6500, košta 75€, CPU deo je praktično kao kod A10, samo je nešto slabija grafika, mada mislim da je i dalje bolja od one kod i3. Za puno tab-ova uzmi 2x4GB RAM-a i miran si.

Future-proof ploče za buduću nadogradnju su ti sa 1150 i FM2+ socketom. Ne znam za Intelove planove, ali AMD planira da koristi FM2+ i za APU Kaveri u 2014. i za APU Carrizo u 2015. godini.

Sa i3 4330 koji je vec pominjan nema ni najmanje greske, imam ih u firmi na 4 racunara, multitasking, fotosop i ostali programi slicne namene lete na njemu podjednako kao na i5 za kojim najvise provodim vremena.

mali off...uzeti polovan 2500k za 150e ili neki novije serije...ima li uopste bitnije razlike ..za gaming mi treba, klokovao bih ga....

Nema velike razlike. Jednocifreni procenti su u pitanju.

Ali posto planiras overclock, isplati se itekako.
Ako je izasao iz garancije, vidi da ti spusti cenu za bar 10e.

Poslednja izmena:
mali off...uzeti polovan 2500k za 150e ili neki novije serije...ima li uopste bitnije razlike ..za gaming mi treba, klokovao bih ga....

Najezim se kad vidim da ljudi cene 2-3 god stare komponente za 70-80% cene koliko kosta nova, bolja, brza. i pre svega, komponenta na koju dobijes 3 godine garancije! Ne znam dal vec posedujes plocu pa si prinudjen, ali ja to ni u ludilu ne bih kupovao.

Sta reci onda za Core 2 Quad procesore?! :D

Za tih 40e vise koliko kosta novi Haswell K model, pre bih uzeo jos 4GB rama ili kvalitetniju plocu posto je overclock u opticaju. Moje misljenje.

Najezim se kad vidim da ljudi cene 2-3 god stare komponente za 70-80% cene koliko kosta nova, bolja, brza. i pre svega, komponenta na koju dobijes 3 godine garancije! Ne znam dal vec posedujes plocu pa si prinudjen, ali ja to ni u ludilu ne bih kupovao.

Sindrom Golfa 2...glup smo narod do bola...

Glup i finansijski siromasan narod.

Pa pazi, recimo ako ima jos godinu dana garancije, super je kupovina uzimajuci u obzir da je procesor (tesko kvarljiva komponenta) u pitanju.

Gde super kupovina ??? 150e > 17.000din Haswell K model skuplji za max 50e i to "NOV" full garancija. Ne zaboravite da je bilo Sendija koji su pustili dušu, 150e je glupost davati za to. A za 775 Quadove, to tek nemam reči... skoro sretoh lika hvali se kupio na limunu Q9650 cirka 100e i sav sretan ima skoro najači Quad... ja mu stisno ruku reko bravo majstore :S:

Lol za Q9650 :D

Super samo ako je jos u garanciji. Nije Haswell bas toliki napredak, koliko bi se odrazio na cenu (cpu+mobo).
Uostalom, covek nije nista detaljno izneo - da li ima plocu ili je kupuje polovnu ili novu. A mozda mu i nije problem oko para, pa ni Haswell nije problem nego samo pita za isplativost po ponudjenoj ceni.

Dzabe pricamo. :)

nemam plocu...imam konfu iz potpisa i vec je usko grlo za najnovije igre narocito ako je jos svasta podignuto u pozadini...pa reko promenim plocu proc i memaru, ostalo bi zadrzao...ploca u ponudi asrock z77m stara 6 meseci, 8 gb 1600 crucial memare isto od letos i taj pricesor ima jos nesto malo grancije...sve za 280...

DA NE??? :-o

Mislim da ploca nije bas vrhunska za overclock, ali ce posluziti. Valjda neces terati procesor do limita.
Dobra je ponuda, najvise zbog toga sto dobijas i ram. Ja bih uzeo bez razmisljanja.

S druge strane, novi Haswell cpu+mobo bi te izaslo 50-100e skuplje i to bez rama.

Kako hoces, tvoj dzep... :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno