Šta je novo?

Poredjenje i3, i5, i7

Rachunar moje zhene je sa i3-2100 na 1920x1200 60Hz rezolucija. Radi sve te stvari koje si nabrojio bez ikakav problem, takodje nema problem za prikaz na Full HD sadrzine. Integrisane HD2000 na i3-2100 je sasvim dovojna za sve stvari osim za gaming.

Hvala na odgovoru.
A josh me interesuje kako se uklapa i3-3220 sa GT 630 ili nesto u tom rangu ako bi radio kasnije upgrade?
Da li ima uskih grla u gamingu sa ovom kombinacijom?

Nema.

Koliko je realan prelazak sa 2500k na 2700k ?

A za 50-70e?

A za šta bi ga koristio? Nema puno opcija gdje ti treba HT, prednost je jedino 2Mb keša više u odnosu na I5, sem ako se ne baviš video obradom.

Hvala na odgovoru, jos uvek video obrada nije opcija tako da sam dobio odgovor.

Ja mislim da veca OC margina opravdava doplatu.

Nije veca OC margina, moooozda sa high end sistemima hladjenja. A i to je pitanje

A zasto od 2500K na 2700K, a ne na 3770K?
3770K sa kloka fantasticno sa mediokritetni kuler od 30-40 eura i mediokritetna (P67 pro, Z68, H77 ili Z77) maticna ploca, jer potroshnje energije i termalne disipacije su mu 20% manji nego li 2700K.

Da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja.
Da li na i3-3220 bez PCIe grafike, koristeci samo integrisanu intel HD2500 i sa 4GB DDR3 mogu da se igraju sledece igre:
GTA serijal (GTA3, GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA IV), Mafia2, Counter Strike 1.6, Wolfenstein i jos poneki stariji naslovi (stariji od 4 godine)?
Ne mora da bude nesto na max, samo da moze lepo da se igra bez seckanja
Inace monitor na kome se igra je stari samsung LCD 17" (4:3) ako nesto znachi podatak

zaboravi GTA IV zbog 2 jezgra mafia II ce ti biti usporena... :-D Ostalo bi trebalo da radi od navedenih na 1024x768

Ja sam se pre šest meseci odlučio za kombinaciju I3 + Nvidia GeForce GT 440, za sada nemam problema sa novim igricama u single play-u, ali koliko vidim uskoro bi to moglo da se promeni, npr. izlaskom Crysis 3. :D

Ja sam odgovorio na pitanje da li ce moci da se igraju igre na toj (integrisanoj) grafici. Nisam poredio nista ni sa cim. Na linku koji sam postavio jasno se vidi da ono sto sam rekao ima tezinu, i niska rezolucija obezbedjuje da sve igre sem par koje traze quad rade ok. Ipak je to 1024x768 na kojoj ce da igra, sto je oko 35% manja rezolucija od testirane HD. A igara koje podrzavaju quad sem GTA IV i jos par je malo. Tako da ce framerate biti nizi samo u gta i mafiji

Ja sam odgovorio na pitanje da li ce moci da se igraju igre na toj (integrisanoj) grafici. Nisam poredio nista ni sa cim. Na linku koji sam postavio jasno se vidi da ono sto sam rekao ima tezinu, i niska rezolucija obezbedjuje da sve igre sem par koje traze quad rade ok. Ipak je to 1024x768 na kojoj ce da igra, sto je oko 35% manja rezolucija od testirane HD. A igara koje podrzavaju quad sem GTA IV i jos par je malo. Tako da ce framerate biti nizi samo u gta i mafiji

sto nas dovodi do onoga sto sam i rekao gore :-D Ostalo sto je napisao je ipak starijeg datuma. PS kako nema igara za quad (Metro,BF3, THe run. Njima je GPU manje bitna od broja jezgara) sa istom gpu na dual i quad stabilan frame rate na quad (60) dok dual 15-34 u vrh glave.. samo mi ne ide u glavu zasto su zakucane na 60 FPS ali dobro :-D

Ima ih ali mnogo manje nego igara koje koriste 2 jezgra. A za takve igre u principu treba grafika koja kosta kao i taj procesor, tako da ne idu u istoj recenici sa integrisanom grafikom.
Ali probaj da uzmes neki i5 sa HD4000 ako ikako mozes, to je super grafika s obzirom da je integrisana

i3 je ok za igre ali ne podržava PCIe 3.0, tako da ako hoćete nabudženu grafiku onda se izbacite za i5 jer će i3 biti usko grlo.

Što se tiče integrisane grafike, ne nadajte se previše čak i sa HD4000. Intel integruše su dosta lošije od AMD-ovih.

Ima ih ali mnogo manje nego igara koje koriste 2 jezgra. A za takve igre u principu treba grafika koja kosta kao i taj procesor, tako da ne idu u istoj recenici sa integrisanom grafikom.
Ali probaj da uzmes neki i5 sa HD4000 ako ikako mozes, to je super grafika s obzirom da je integrisana

Pa ja imam 3570k bas sa tom integrusom ali ne koristim je :-D

Ali ipak ima razlika iako su trenutno vrlo male. Mislim da će biti više osetne sa sledećom generacijom grafičkih karti.

Izvini druze, ali nemoj da bajezgaris.

E jos da pitam za taj i3-3220 (ili 3210) kako bih igrao GTA IV i AC3?
Ne trebaju neka ultra podeshavanja, monitor je analogni 17". Rezolucija bi bila 4:3, i samo da ne secka. A i video sam ove klipove na youtube i ne izgleda mi uopshte loshe: ovaj i ovaj
Pa da chujem vasha mishljenja.
I koju jeftiniju maticnu biste mi preporucili za ovaj procesor, nece se klokovati i zezati, samo da sljaka lepo sa integrisanom HD2500? Bitno je da podrzava integrisanu grafu (h61 ili B75 chipset) Nekog budzeta od oko 6.000 RSD (naravno da moze i jeftinije) :)

Ako ne planiras da kupujes graficku karticu, a ipak zelis da odigras poneku igru na nizim rezolucijama, AMD A10-5800k je najbolje resenje, procesor je jedva nesto slabiji od I3 ali je zato grafika neuporedivo bolja, a i jeftiniji je... Proguglaj, pogledaj na ju tjubu, pogledaj cene pa vidi sta ti odgovara...

Nazad
Vrh Dno