Šta je novo?

Popravih 6600GT

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Za sve nesrecne vlasnike "mrtvih" 6600GT-a ima nade za vas!!!!

meni je pre jedno mesec crkla moja Club3D 6600GT AGP, standardan kvar, hiroglifi i u 2d i u 3d modu, nije pomoglo fleshovanje biosa i druge fore

odneo sam karticu kod ortaka koji ima duvalicu, i preduvao memoriju,(samsung 2 ns), preduvao GPU i preduvao HIS naravno pre svega toga sam naneo fluks ispod cipova, posle svega sam je izribao etilalkoholom i oprao u kadici
radi kao i sto je radila 540/1200

evo ovo upravo kucam sa 6600GT-jem u kompu

😀 😀 😀 😀 😀

a crecan sam 🙂

Svaka cas` 🙂 bas mi je drago da si je vrnuo iz mrtvih 😀 Sad ovako povampirena ima jos bolje da radi 😉

Shta znachi "preduvao" za nas sa jeftinijim ulaznicama? Grejanje toplim vazduhom? Aj opishi malo postupak.

Poz

preduvati - duvati vreo vazduh oko 400-420c(temperatura na kojoj se topi kalaj) preko cipova

fluks - to je nesto kao kolofolijum ili tinol pasta koja se koristi prilikom lemljenja, da bi se kalaj bolje uhvatio na zicu ili na povrsinu na koju treba da se uhvati

Jeste, ali to ne pomaze uvek. Probali smo to sa jos nekim karticama koje su posle toga jos gore radile :d

Jel' moze neki skrin za vrednost oc memorije od 1200???

deka je napisao(la):

Shta je tu specijalno? Ja sam moju drzao par puta i na 1215 (prilikom vrtenja 3dmark-ova).

cekaj stani, cek cek cek malko !!!!
kazes:
preduvati - duvati vreo vazduh oko 400-420c(temperatura na kojoj se topi kalaj) preko cipova
zar se nece tako "odlemiti" cipovi (mem, gpu, his) ?!?!? i oni su na neki nacin "zalemljeni" za stampanu plocu :trust:

kazes:
... pre svega toga sam naneo fluks ispod cipova,...
kako bre ispod ... ispod cipa i stampane ploce ?!?!?!?

Poslednja izmena:
Pa PCB ima dve strane 🙂 mozda je covek mislio sa druge strane PCB-a na mestu gde je chip.

deka je napisao(la):
evo ti monitoring rive, posle jednog kruga 3d mark-a 05
i pre sam je za svaki dan drzao na 540/1200 a nekad i 560/1200
preko 1200 nece ni za MHz

ToxiC je napisao(la):
zar se nece tako "odlemiti" cipovi (mem, gpu, his) ?!?!? i oni su na neki nacin "zalemljeni" za stampanu plocu
nece ako ih ti sam ne odvojis

ToxiC je napisao(la):
kako bre ispod ... ispod cipa i stampane ploce ?!?!?!?
pogresno sam se izrazio, ne ispod, nego okolo elementa koje duvas, mada moze da se i zavuce izmedju elementa i PCB-a, ima prostora manje od milimetar ali dovoljno da se fluks(koji grejanjem postaje tecan) zavuce izmedju elementa i
PCB-a.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa PCB ima dve strane mozda je covek mislio sa druge strane PCB-a na mestu gde je chip.
ne nisam na to mislio 😛 😀

Prilozi

Poslednja izmena:
@Kibla's

offtopic
sta bi sa 680GT?

Falcon je napisao(la):
@Kibla's

offtopic
sta bi sa 680GT?

nista hvala Bogu radi profi Zalman VF700cu na njoj
svaki dan 425/1180
milina, sad trenutno bleju tu pored jer jos se igram sa ovom 6600GT

Poslednja izmena:
deka je napisao(la):

1200mhz (memorija) na 6600GT je uobicajena vrednost, evo i kod mene NX6600GT radi na 560/1200 evridej 😉

@Kibla's
cekaj jos nesto da razjasnimo... znaci prilikom tog procesa cipovi su ostali na PCB-u i nisu se odlemili ?!

ToxiC je napisao(la):
@Kibla's
cekaj jos nesto da razjasnimo... znaci prilikom tog procesa cipovi su ostali na PCB-u i nisu se odlemili ?!
da, nisu se odlemili, koliko god duvao u njih nece se sami odlemiti, dok ih ti ne odvojih pincetom
i da su se odlemili mozes ponovo da ih vratis treba da ih nakuglas ponovo, samo ti trebaju odgovarajuci limici

Bogami... nimalo laka operacija!

Svaka cast!

Kad neko zna, onda zna... Meni crkao Leadtek 6600 128 AGP iz cista mira, prosto ne daje sliku niti bilo sta u bilo kom modu. Bio je neko vreme flesovan sa Sparkle bios-om sa visim voltazama i teran je na 550/670 MHz. Sta je tu cvrknulo?

nickwood je napisao(la):
Kad neko zna, onda zna... Meni crkao Leadtek 6600 128 AGP iz cista mira, prosto ne daje sliku niti bilo sta u bilo kom modu. Bio je neko vreme flesovan sa Sparkle bios-om sa visim voltazama i teran je na 550/670 MHz. Sta je tu cvrknulo?
koje voltaze su bile?
ova moja u 3d 1.4 a u 2d 1.2 ili 1.1 v

popravljen jos jedan 6600GT u sparkle izvedbi, ista metoda

nazalost jednom 9800pro radisi nisam uspeo pomoci, mozda zato sto ga je neko pre mene vec krvnicki cackao

Poslednja izmena:
jel bi moglo to na memoriske module da se primeni ?

moglo bi
"princip je isti, sve su ostalo nijanse" 🙂

@Kibla's
Pomazi! I meni umire moja 9600xt, samo polako. Nece memorija da radi (default 600) sem na 300. Izbacuje crtice i artefakte i u 2d

Poslednja izmena:
@Kibla's
Znaci postao si majstor za 6600gt. Svaka cast CARE!!!

ExR je napisao(la):
@Kibla's
Znaci postao si majstor za 6600gt. Svaka cast CARE!!!
Hvala, 6600GT sam apsolvirao :d

KIBLI ljudi svaka cast. Sparkle koji je sredio je moj primerak. Isti taj Sparkle je negde u martu trazio pomoc ovde na forumu i nije bilo izgleda da se uradi nesto. Da ne bi Kible...

KIBLA`s je napisao(la):

fluks - to je nesto kao kolofolijum ili tinol pasta koja se koristi prilikom lemljenja, da bi se kalaj bolje uhvatio na zicu ili na povrsinu na koju treba da se uhvati

Ovo je za nepoverovati. Ma ajte molim vas znate li vi koliko je to 400 c. :d
Ima li nekih vidnih promena na stampanoj ploci posle "feniranja" na 400 stepeni, npr. da je ploca kao nagorela i sl. da li ima posledica (losih) po druge komponente na gk. Zna li se i koliki je radni vek takvim karticama.

na ploci nema nikakvih vidljivih ostecenja, istim principom se koristim i kod
popravke mobilnih telefona, stim sto tu i zamenim deo, a za gk. jos uvek nemam delova
posledica po druge komponente nema
radni vek, videcemo :d

Poslednja izmena:
Sta se bre cudite!!!

pedjape je napisao(la):
Ovo je za nepoverovati. Ma ajte molim vas znate li vi koliko je to 400 c. :d
Ima li nekih vidnih promena na stampanoj ploci posle "feniranja" na 400 stepeni, npr. da je ploca kao nagorela i sl. da li ima posledica (losih) po druge komponente na gk. Zna li se i koliki je radni vek takvim karticama.
To je sasvim noramlna procedura prilikom menjanja integrisanih kola na racunarskim komponentama. Ako se taj proces malo pedantnije uradi ti kao kupac sa lupom neces primetiti da je nesto cackano. U nekom servisu ti cak mogu uvaliti i polovnu popravljenu komponentu a da ti i nisi svestan toga.

Nazad
Vrh Dno