Šta je novo?

PoP i Lotr

Poenta

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2006
Poena
304
Da li neko zna da li ce izaci novi PoP(Prince of persia) za pc i kad posto je igrica izgleda odlicna bar po traileru.

Da li je neko igrao lotr online posto me zanimaju utisci i zanima me cena?

PoP je zamisljen kao trilogija,tako da ne verujem da ce biti jos delova.barem nije nista jos najavljeno.

To znam ali sam nasao nesto sto se zove rival sword pa me zanima o cemu se radi.

Hoce li mozda izaci nesto slicno?

rival sword ti je za PsP i Wii i manje vise je isti kao i two thrones.odnosno,samo predstavlja malko obradjeno izdanje TTa za druge platforme.

Sto se tice LOTR igrao sam ga par meseci tokom bete i mogu da kazem da nije nista posebno. Meni kao velikom fanu Tolkina je bio jedino zbog toga interesantan, da nije toga Middle Earth verovatno ga ne bih ni pogledao. Sve se svodi na misije tipa "idi ubi 15 kostura tamo" pa kad se vratis po nagradu onda ti daju da ubijes jos 25 kostura i tako se smenjuju vuci, svinjcici, banditi, goblini i to je otprilike to.

Takav je i WoW, pa ga igraju milioni ovaca, pardon igrača :)
Realno, jedan mmorpg se i ne može drugačije izvesti. Da bi imao smislene kvestove, moraš da imaš priču. A u priči ne može da učestvuje hiljade igrača. Tj. može samo ne znam ko je spreman da mesecima glumi prodavca u nekom selu :)

Poslednja izmena:
Pa recimo da moze, Guild Wars ima pricu tj imaju je sva tri dela. Igrao sam i WOW i D&D Online i LOTR i GW je bar meni daleko bolji. Imam druga koji sa navuko na WOW. Recimo da ima srecu pa ne mora da radi i sedeo je mesecima uz WOW, super se "provodio", igrao po 16h dnevno i zavrsio sa 30kg vise nego pre wow-a, kad je video Lotr probao na par minuta, rekao da je isto ko WOW i batalio da se ne navuce. Sad je otkazao WOW da bi povratio zivot. Sto se tice cene LOTR pa verovatno ce biti oko 50eu + mesena pretplata sve te igre toliko kostaju.

Poslednja izmena:
@ killbane - ti ko da o meni pricas - doduse ja sam se ratosiljao WoWa ali sam se (pomalo) navukao na LOTRO

Meni se bas zbog Tolkien sveta svidja igrica. Da je revolucionarna medju mmorpg-ovima nije ali ima znatno bolji feel i auru od Wowa (posebno sada posle ekspanzije).

Pravo da vam kazem ja sam podigao LOTRO fan site na www.lotrolife.com i sa nekim drugarima startovao web comic - mislim se pravi je trenutak a vidim da se igra dosta kupuje. Bas bi me interesovalo sta vi igraci mozete da mi kazete o ovoj ideji jer sam postovao tamo na web aplikacijama i niko da se javi sa nekim misljenjem.

Svidja mi se ideja sa obzirom da sam veliki Tolkinov fan. Ali moguce da ne fanovima bas i nece.

pa dobro,Skote kad vec igras zasto nisi nasao za shodno da nam odgovoris na silna postavljena pitanja.Nego samo cutis i mulis.

Pa reko da su sva pitanja vec odgovorena, ali evo i mog pogleda na celu stvar. Mehanika iganja LOTRO-a je ista kao i za WoW. Turbine je pokusao da pokupi sve ono najbolje iz mehanike WoWa i uspesno implementira u LOTRO. Ono sto ga odvaja jeste mnogo opusteniji ritam igranja. Fantasticna prica (za razliku od WoW-a u kom sam prestao da citam questove tamo negde oko 15 nivoa) ovde je svaki quest interesantan za pracenje. Puno je malih pricica. Posebno kad su hobiti u pitanju. E sad, za jednog Tolkien fanatika kao sto sam ja to je jos izrazenije nego za nekoga kome ta tema nije toliko poznata, ali oni koji vole knjige 100% ce uzivati u LOTRO-u.

Od stvari koje mi se jos svidjaju tu je Music System uz pomoc kojeg mozete sami da svirate svoje melodije na svom instrumentu i svi igraci u vasoj okolini mogu da cuju vasu kreaciju. Svira se preko tastature i ima 2 oktave + 1 poluoktava.
PvP je veoma interesantno resen. Na 10 nivou mozete da kreirate svoj Monster karakter (warg, spider, Uruk i goblin) i tad se nadjete u delu zemlje koji je samo za PVP - to je jedna ogromna mapa sa gomilom PvP ciljeva u koju mogu da udju i lvl 45+ igraci (dakle ne-monster igraci). Za one koji su igrali WoW - nesto kao Alterac Valley samo jedno 5 puta vece (i bolje po mom skromnom misljenju). Imate par ljudskih/elf/hobit utvrdjenja na mapi sa elite guard-ovima koje samo radi monster playera moze da savlada pa se cesto desava da random raid grupe napadaju razlicita utvrdjenja. Sa druge strane igraci lvl 45+ mogu da napadaju goblinska/uruk/trol utvrdjenja i skupljaju Destiny poene.

Ono sto je Turbnie mnogo dobro uradi jeste da je preneo Tolkienov svet u najboljoj moguicoj meri tako da jednom kada pocnete da igrate osecate se kao da ste u dobro znanom i voljenom okruzenju od samog pocetka. Za fanove pravo zadovoljstvo, a za ljude koji nisu citali knjige odlican preview bogatstva sveta koji je Tolkienb stvorio.

Za sada je u igri otprilike sve ono sto su Frodo i druzina prosli u prvoj polovini prve knjige. Prva mini ekspanzija ce biti vec u Junu.

eh da - community je mnogo bolji nego u WoW-u (po mom misljenju). Na nekim poll-ovima na zvanicnim forumima prosek je 19+. Sta da vam kazem kad i moja zena igra sa mnom (prvi put u nasoj istoriji).

za kraj samo da pomenem da mi se grafika jako svidja. Problem je sto da bi ste sve igrali na high (kada je sve stvarno prosto fantasticno) potrebno 2GB memorije - gladna je igra za memorijom nemoguce. Pokusacu da okacim i neke screenove - ali moze i na sajtu nasem da se vidi iz ovih casual comics kakva je grafika jer njih pravimo uz pomoc screenshotova. A i header je sav napravljen od screenshotova (dobro - da smo ih sredili - modifikovali - sekli i prekrajali - jesmo ali to je u sustini to).

Koliki su serveri? Mislim koliko igraca podrzavaju i kolika brzina interneta je potrebna za neko normalno igranje?

Skote stvarno si je lepo opisao svaka cast.

Po mom misljenju jeste daleko bolja od WOW-a i ima neku pricu i quest-ove koji je prate. Ali i dalje previse lici na WOW sto po mom misljenju je mana. Ima previse grindovanja, spodobe se respawn-uju prebrzo, taman ocistis jedan deo i stanes malo da danes dusom kad eto ti ih opet iza ledja a taman si ih pobio. Dobra stvar je sto vecinu questova mozes da odradis solo. Sporedni questovi brzo postaju dosadni jer se sve svodi na isto - pobiti odredjeni broj karakondzula svih vrsta i od njih pokupiti nesto ili ih samo pobiti. Ja sam je igrao oko dva meseca i sada vise nikad ne bih mogao da je pogledam a kaomoli igram. Sto se tice igraca tokom bete testa igraci su uvek stariji i ekipe su ok, ali kad se igra ovako prodaje kvalitet igraca ce sigurno drasticno opasti. Pretpostavljam da ce veliki broj igraca WOW-a preci na ovo. Kao sto sam rekao jedina svetla tacka igre jeste Tolkinov svet, da njega nema bila bi ispod prosecna igra. E sad za Tolkinove fanove igra ce biti veoma zanimljiva u pocetku ali verujem da ce vremenom biti sve dosadnija (barem je tako bilo sa par mojih drugova koji su igrali i samnom). A ako je nekom samo do igranja nekog novog mmorpg-a neka saceka Age Of Conan po onome sto najavljuju mogli bi da ubace par novina koji bi mogli da promene i osveze princip igranja mmorpg-ova.
Sto se tice servera tokom beta testa bilo ih je dva i onaj na kome sam ja bio radio je dosta dobro, lagova je bilo ali ne previse mada je i igraca bilo manje. Sve u svemu sa te tehnicke strana su odradili ok isto kao i kod njihove prethodne igre Dungeons & Dragons Online.
Sto se tice brzine interneta ja sam ga igrao na dial up-u u pocetki i tu je bilo ok a kasnije sam preso na adsl sa 256kb i bilo je bolje.

Poslednja izmena:
Za broj podrzanih igraca nema pravih podataka. Evropski community manager Satine je pominjala nesto o nabavci novih servera koji kostaju nesto strasno mnogo (pominjala je cene tipa koliko ona zaradi za svog zivota - pa ako zaradjuje 5k funti mesecno *12 meseci * 40 godina vi racunajte) tako da se predpostavlja da serveri podrzavaju jako veliki broj igraca. Iz mog iskustva u igri nikad nigde nije prazno. Bree je konstantno pun (sto znaci da ce hard mnogo da drlja dok ucita sve igrace) ali nisam bas isao od igraca do igraca i brojao koliko ih ima na serveru :). Sto se tice brzine potrebne za igranje tu stvarno ne mogu da pomognem. Video sam u opcijama negde da nude da izaberes svoju konekciju i da je najvise sto nude 128k (dakle ISDN) sto pretpostavljam je ono sto oni smatraju da je maksimum potreban za igranje (igra inace ima ugradjen vlastiti voice chat sistem) - ja sam na 768 ADLS-u zbog posla i nas dvoje kad igramo nikad nemamo lag zbog konekcije.

Pazi kilbane ja sam siguran da je lotr napravljen za tolkin fanove i da ce oni sa wowa preci na njega a Age of Conan nisam siguran ali nece skoro.

Ako oni stvarno misle da je 128k dovoljno ja sam zadovoljan sto imam svojih 512.

Legenda si Skote,koliko god to zvucalo cudno,moj si idol.Ti vec uveliko polivas igru,a ja je nisam ni narucio.Ali cu uskoro pa cemo se videti u Elrondu.lol.Hvala na detaljnom objasnjenju,samo jos reci,ako ti nije tesko,na kom serveru igras i koji je je najbolji.

Vrh Dno