Pa reko da su sva pitanja vec odgovorena, ali evo i mog pogleda na celu stvar. Mehanika iganja LOTRO-a je ista kao i za WoW. Turbine je pokusao da pokupi sve ono najbolje iz mehanike WoWa i uspesno implementira u LOTRO. Ono sto ga odvaja jeste mnogo opusteniji ritam igranja. Fantasticna prica (za razliku od WoW-a u kom sam prestao da citam questove tamo negde oko 15 nivoa) ovde je svaki quest interesantan za pracenje. Puno je malih pricica. Posebno kad su hobiti u pitanju. E sad, za jednog Tolkien fanatika kao sto sam ja to je jos izrazenije nego za nekoga kome ta tema nije toliko poznata, ali oni koji vole knjige 100% ce uzivati u LOTRO-u.
Od stvari koje mi se jos svidjaju tu je Music System uz pomoc kojeg mozete sami da svirate svoje melodije na svom instrumentu i svi igraci u vasoj okolini mogu da cuju vasu kreaciju. Svira se preko tastature i ima 2 oktave + 1 poluoktava.
PvP je veoma interesantno resen. Na 10 nivou mozete da kreirate svoj Monster karakter (warg, spider, Uruk i goblin) i tad se nadjete u delu zemlje koji je samo za PVP - to je jedna ogromna mapa sa gomilom PvP ciljeva u koju mogu da udju i lvl 45+ igraci (dakle ne-monster igraci). Za one koji su igrali WoW - nesto kao Alterac Valley samo jedno 5 puta vece (i bolje po mom skromnom misljenju). Imate par ljudskih/elf/hobit utvrdjenja na mapi sa elite guard-ovima koje samo radi monster playera moze da savlada pa se cesto desava da random raid grupe napadaju razlicita utvrdjenja. Sa druge strane igraci lvl 45+ mogu da napadaju goblinska/uruk/trol utvrdjenja i skupljaju Destiny poene.
Ono sto je Turbnie mnogo dobro uradi jeste da je preneo Tolkienov svet u najboljoj moguicoj meri tako da jednom kada pocnete da igrate osecate se kao da ste u dobro znanom i voljenom okruzenju od samog pocetka. Za fanove pravo zadovoljstvo, a za ljude koji nisu citali knjige odlican preview bogatstva sveta koji je Tolkienb stvorio.
Za sada je u igri otprilike sve ono sto su Frodo i druzina prosli u prvoj polovini prve knjige. Prva mini ekspanzija ce biti vec u Junu.
eh da - community je mnogo bolji nego u WoW-u (po mom misljenju). Na nekim poll-ovima na zvanicnim forumima prosek je 19+. Sta da vam kazem kad i moja zena igra sa mnom (prvi put u nasoj istoriji).
za kraj samo da pomenem da mi se grafika jako svidja. Problem je sto da bi ste sve igrali na high (kada je sve stvarno prosto fantasticno) potrebno 2GB memorije - gladna je igra za memorijom nemoguce. Pokusacu da okacim i neke screenove - ali moze i na sajtu nasem da se vidi iz ovih casual comics kakva je grafika jer njih pravimo uz pomoc screenshotova. A i header je sav napravljen od screenshotova (dobro - da smo ih sredili - modifikovali - sekli i prekrajali - jesmo ali to je u sustini to).