Šta je novo?

Pomozite slepcu

Sympathy Chan

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2011
Poena
240
Ćao, uzeo bih neki komp, ali uopšte nisam pratio ništa što se tiče komponenata jer sam uglavnom igrao CS i indie igre na laptopu, pa bih sad na neki mali upgrade. Elem, ja bih uzeo ovaj http://emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-suprimo-storia.11.html?productId=48386 sa ovom http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-geforce-gtx960-msi-t-oc-4gb-ddr5.11.html?productId=54402 grafičkom umesto date jer vidim da je cena jako slična, a ova mi deluje bolje jer 4 > 2, jelte. E sad, ja bih dao par hiljada dinara više, ako mislite da bi trebalo uzeti neku jaču grafičku ili procesor ili šta god.
Inaće, ne kupujem ni monitor, ni zvučnike, ništa, sve već imam, samo kućište mi treba, igrao bih se u 1080p i nisam FPSwhore i neću plakati ako mi padne na 55 FPSa na ultramegagiga high detaljima. Meni ovo deluje sasvim okej sa današnje igre i mislim da će raditi i u skorijoj budućnosti sasvim fino.

Daklem... predložite. :)

Evo nesto ovako:

konfa.jpg

Kuciste i HDD izaberi po sopstvenoj zelji za ostatak novca. Mozes da napravis znacajnu ustedu ako ovaj processor uzmes od 'madjara' sa KP oglasa, tamo je 160e.

Hvala za predlog. Samo jedno pitanje... Šta fali tim gotovim konfiguracijama? Ja bih ionako rekao da hoću to i to, samo da promene procesor ili grafičku, nebitno. Jer razlike u ceni nema, računao sam.

Pa ti lepo opljunu nalepnicu na kuciste...belog dana da ti komponete ne vide 2-3 godine?
Da ne mogu da odvalim stranicu svog placenog kucista i da nesto otplesem na njoj?
Inace odlicno sastavljeno od strane @deksi10

Poslednja izmena:
Ako ti nesto rikne,saljes ceo komp... Ovako imas garanciju na sve posebno i mozes da prodajes/menjas/reklamiras/cistis/dodajes kako hoces i kad hoces. Plus imas svaku kutiju posebno.
Ako ti je problem da sklopis, sklapaju oni besplatno, mada iskreno, bolje sam da sklopis lepo (sredis kablove itd), nauci sa youtube ako nikada nisi to radio...

deksijev predlog je top, nemoj da gledas dalje.
uzmi samo lepo kuciste i tihe ventilatore

Poslednja izmena:
Poslednji put sam zavirio u kućište kad mi je stigla HD2400 PRO :d Nego ste me dobro podsetili, ja mogu od mađara da uzmem sve komponente i on neka lepo sklopi i ćaopoz. Što se kućišta tiče, neka potrpaju sve u kantu za đubre i daju mi kanap, pa ću paliti komp ko frezu, nije problem. Sad ću da pogledam koliko bi me izašlo kad bih dodao kućište, HDD, DVD RW, hladnjak. Nešto preko 86000 to bude. Ode dosta na napajanje i hladnjak.

EDIT: Da, trenutno bez SSD, dodaću i to jednog dana.

EDIT2: I da li je R9 380x 4GB dosta bolja od 960 4GB? Vidim razliku u ceni od oko 5 hiljada između njih dve. Ono što sam ispratio ovde na forumu je da mnogi plaču na Radeon kartice, kažu kako ne Nvidia radi sve dosta bolje.

Poslednja izmena:
80.000 bez SSD-a konfiguracija?
Mora SSD ako hoćeš da ti sve radi lepo kako i treba za te pare.

Nije bas da mora :) Ja sam 2 godine igrao na ajde da kazem "high end" pc-u bez ssd-a, nisam imao problema pogotovo sa AAA igrama. Black Ops 3 je pravio shit, ostalo su bile survival igre tipa dayz/rust, mozda bf4 za brzi loading screen. To sam se bar uverio, ali ako ima kesa ssd znaci, generalno uzitak, ali opet zavisi sta ce da se radi na kompu.

SSD od 120GB ima na akcijama za nekih 5000, a razlika u svakodnevnom radu je drastična. Ako imaš i za veći, OK, ali mnogo znači i da su samo WIN i osnovni programi i tih par igara koje nisu po 50-60GB na SSD, a ostalo smestiš na HDD.

Naručio:
R9 380x 4GB Nitro
i5 4460
8GB RAM
SSD 120GB
+ dodatni kuler, napajanje, budžet matična oko 50e i to me sve izlazi 675 eura. Gud or nou gud?

EDIT: Je l' ok cena za SSD 50 eura? Mislim da se nabavlja od Mađara, ne znam tačan model. Možda je preciznije pitanje: Da li štedeti na SSD-u ili je to manje-više isto?

Poslednja izmena:
Dobar izbor. E sad sto se tice SSD-a ne znam koji si model imao, ali si imao npr u domacoj radnji Patriot Blast 120gb za 5400din koji je OK izbor. U principu btino samo da nisi Kingston V300 uzeo :)

Evo je kompletnija lista:
Sapphire R9 380x 4GB Nitro
Intel i5-4460
Kingston HyperX 8GB 1600mhz
GIGABYTE GA-H81M-S2V
wD 1tb SATA3 blue
LcPower 600w
Ms Voyager
Kuler - CoolerMaster TX3

Nije specificirano koji je SSD, ali je neki Kingston :d Ovo je samo dogovoreno da uzimam, nije još kupljeno, pa još uvek mogu da menjam.

Vrh Dno