Šta je novo?

Pomozite mi... koju graficku da kupim?

joca989

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2010
Poena
309
Ja imam 70e... hocu da kupim novu graficku, trenutno imam GeForce 8400GS... proces mi je AMD Athlon X2 Dual Core Processor 4000+ 2.11GHz... imam RAM memoriju od 3 GB valjda je DDR 2 na 800MHz... i ne znam sta jos treba... imam neki asus monitor VW221... widescreen... ne znam sta jos treba da kazem... napajanje ne znam od koliko mi je... :(
I eto, hocu da kupim neku dobru hraficku do 70e... ako ima... najvise zbog GTA 4... znam da je mnogo zahtevna igrica, ali eto, voleo bih da je igram... i igram PES 2010... uglavnom to... pes mi lepo radi, ali na maloj rezoluciji, a gta 4 nikako... stalno mi secka, desi se nekad da ne secka, ali to traje mnogo kratko... molim vas... pomognite me... :(
Znaci neku do 70e, ne mogu da dodam vise, nemojte neke od 100e da mi pisete, molim vas... :) ... hvala unapred...
Ja sam teo da kupim neku GeForce EN9600GT... ne znam da li je ona dobra...?

70-80 eura bi trebala biti polovna 4850

+1

Mozes da potrazis i polovnu 8800gt 512mb ~60e

Ako ne nadjes imas novu 4670 512mb za te pare :wave:

Procesor ti je slab jer gta bas voli quad i nije bas najbolje optimizovana igra... vidi da skines patcheve.

4850 polovna moze ako imas pristojno napajanje (isto vazi za 9600GT/8800GT...), mada nesto sumnjam, ako ne, onda kupi 4670.
Otvori levu stranicu kucista i pogledaj, ali nemoj samo da vidis da li je "400W" ili "500W", nego nadji koje je marke.

Ja imam 70e... hocu da kupim novu graficku, trenutno imam GeForce 8400GS... proces mi je AMD Athlon X2 Dual Core Processor 4000+ 2.11GHz... imam RAM memoriju od 3 GB valjda je DDR 2 na 800MHz... i ne znam sta jos treba... imam neki asus monitor VW221... widescreen... ne znam sta jos treba da kazem... napajanje ne znam od koliko mi je... :(
I eto, hocu da kupim neku dobru hraficku do 70e... ako ima... najvise zbog GTA 4... znam da je mnogo zahtevna igrica, ali eto, voleo bih da je igram... i igram PES 2010... uglavnom to... pes mi lepo radi, ali na maloj rezoluciji, a gta 4 nikako... stalno mi secka, desi se nekad da ne secka, ali to traje mnogo kratko... molim vas... pomognite me... :(
Znaci neku do 70e, ne mogu da dodam vise, nemojte neke od 100e da mi pisete, molim vas... :) ... hvala unapred...
Ja sam teo da kupim neku GeForce EN9600GT... ne znam da li je ona dobra...?

Dobrodošao na BENCHforum! :wave:

Popuni rubriku Moja mašina.

Imao sam AMD X2 BE-2350 2,1 GHz koji je prilikom igranja igara radio na 2625 MHz.

Gigabyte 9600GT Silent bila je na Default vrednostima, 720/1800/2016 MHz.

Rezultati koje sam prilikom testiranja programom 3DMark06 dobijao bili su jednaki onima koje su neki dobijali sa X2 4000+ i HD 4850.

Snažnija grafička karta od 9600GT za procesor koji imaš nije ti potrebna.

Kupi novu sa tri godine garancije.

Imao si prilike da pročitaš da neke novije igre neuporedivo bolje rade na procesoru sa 4 jezgra.

Jedna od njih je i GTA 4, koju ti želiš da igraš.

9600GT je manji potrošač od HD 4850.

4670_power.gif

Tačno si mu odgovorio, HD 4850 je najbrža grafička karta, ali i najveći potrošač od onih koje si uporedio.

Vrednost koju sam dobio programom 3DMark06 sam želeo da postavim i pre nego što sam pročitao tvoju prethodnu poruku.

3DMark Vantage takođe nije merodavan jer dobijam bolji rezultat kada koristim samo 260GTX nego kada se PhysX izvršava na 9600GT.

Ne igram GTA 4 da bih mu napisao kakvo poboljšanje može da očekuje sa 9600GT.

Ako ima Race Driver GRID neka uporedi.

Ma kakva 5670, batalite to najbolja i to ubedljivo najbolja nabavka je sada polovna 4850 ili za malo više para 4870. Naravno u obzir dolaze i dobri primerci 4830 koji se OC-ju u nebesa (XFX i MSI), a pri tome troše manje struje od 4850.

Pa da, ali i polovnu 4850 je bas tesko naci, zato mene interesuje 5670 posto vec sad moze da se nadje za ispod 7500 din. Da li zna neko gde je ona, po performansama, u odnosu na seriju 4xxx

Poslusao sam vas i kupio sam 4850 (novu) ali sada ima jedan problem... u minimum sistem requirements pise da mi treba napajanje od 450w a ja sam sad otvorio kompjuter, i pogledao i video da imam napajanje od 400w (neko allied AL-8400BTX V.2.2. ATX 12V)
Da li je to sad dovovoljno da bi mogla da mi radi graficka? Nemam vise pare, sve sam pare potrosio za graficku.... :(
Jos uvek nisam ubacio graficku... ne znam da li da probam da je namestim sa ovim napajanjem... ne znam sta da radim... :(

Ma dobro kupicu cim skupim pare... ali sta sad da radim? Dal ce da mi radi na ovo sto sad imam... na ovo od 400w?
Stvarno se ne razumem u napajanja... kakvo je ovo moje sto ja imam? Jel neko lose, ili je neko malo kvalitetnije? (ALLIED AL-8400BTX V.2.2. ATX 12V)

Pa u 2D-u će sigurno raditi, ali sa igrama se ne bi zezao. U najgorem slučaj ako baš moraš da igraš nešto underclock-uj kartu. Smanji takt na kojem ti radi GPU i memorija, pa bi samim tim karta bi trebala da troši manje. Ali to radiš na svoju odgovornost, kupuj to napajanje ASAP.

Sudeci po ostatku masine mozda ce i raditi ali pitanje je kakvo ti je to napajanje sto imas i koliko ono ima stvarno snage i ako nije mnogo staro. Trebalo bi da radi pod uslovom da to napajanje izdrzi gurajuci 300W u load-u.

Vec duze vremena ,skupljam novac za 4890 1gb ddr5 ,ali u zadnjih nekoliko meseci se toliko toga pojavilo da sam sad vise nego zbunjen,da li vredi da sacekam jos malo i sakupim par desetina evra i kupim 5850 ili mislite da je i ova dobra,unapred hvala.

U svakom slučaju je bolja 5850, jača je, manje troši, DX11. Možda bi trebalo da pogledaš 5830, uskoro bi trebalo da izadje i kod nas, otprilike u rangu 4890. Sve u svemu, moj predlog je da se strpiš još malo.

Jel zna neko sad da mi kaze koja je fora sa video snimcima? Posto otkako sam kupio ovu HD 4850, grafika je super (kad igram igrice) ali zato kad pustim neke snimke, koji su pre super izgledali (dok sam ih gledao na staroj grafickoj) sad nisu tako dobri, kao da imaju neke kvadratice, i snimak nije tako lep... skinuo sam drajvere sa ATI-ovog sajta, i instalirao... imam Windows 7 na 32bit... hvala vam unapred...

definitivno je do kodeka koji si instalirao i njihovih podesavanja

Ali stvar je u tome da nista nisam instalirao, mislim, ti kodeci su mi bili instalirani i pre nego sto sam promenio graficku... mozda treba da ih obrisem pa da ih instaliram ponovo...? :-/

Deinstaliraj ih i potom gledaj da instaliras najsvezije. Zavisi sta budes instalirao od kodeka, pogledaj malo u njihovim podesavanjima, ukljuci tamo gde ima post processing...

Vrh Dno