Šta je novo?

Pomozite mi kako se zove igra

Pokušao sam da pretražim ovo što si napisao i izbacio mi je sledeće igre, probaj pa vidi da li nije neka od ovih:
  • Swordless Ninja
  • Rogue Soul
  • Lightweight Ninja
  • 3 Foot Ninja

da probam i ovde.

Igricu su igrali roditelji uglavnom, bila je popularna kad i Zuma, Feeding Frenzy, na tim starim racunarima, pre 15 godina, ako ne i vise.

Igrica tipa Bejeweled i Jewel quest.
Lepa, mirna muzika u pozadini, klasicni draguljcici, nema kosturskih glava i gluposti. na kasnijim nivoima se ti draguljici kao zamrzu, zalede, pa moras par puta da unistis dragulje oko njih da ih odmrznes, ili budu zavezani lancima.

U nazivu mislim da nema nista poput Rome, Persia, Call of Atlantis itd.
ima razlicitih tema u odnosu na nivoe, tipa kad se dodje do te ledene teme, dragulji se zamrzavaju. novi dragulji sa motivima teme se isto pojavljuju.

Da nije Diamond Mine? Moja majka je to igrala, pre nego što je prešla na Snood. :)
nije 😂
ova je dosta lepša igrica, novija od 2000. godine sigurno.
ubih se tražeći i nema teorije, toliko ima tih igrica da ne mogu da naletim na ovu moju nikako.
tačno mi je jedino rešenje da nađem stare hardove po krevetima i vidim da li ima nešto na njima.

stare hardove po krevetima?
u krevetima, policama, fiokama kod mojih kuci :D kako se neki komp rasklapao, tako su hardovi zavrsavali po raznim komadima namestaja.

sreca pa nece trebati jer sam nasao igricu pre par minuta, Amazonia je u pitanju.

Setih se ove teme
Igra je scrol up pucalica sa arkada ali mislim da je bila i na Nitendu i Segi. Jako slicna kao Raiden. Secam se da je jedan od bossova bio nekakav mecha pauk.

Nije mada sam i ovaj Axelay igrao. Ako se dobro secam i ne mesam sa Raidenom mislim da su svi bosovi transformisu kad im prvi HP bar skines. Tipa taj pauk je nio nekakav voz. Valjda je bio i neki tenk koji se transformise u helikopter ili obrnuto i nije bila nesto ultra teska kao sto te igre mogu da budu.

Moguće da je nešto iz SNK NEO-GEO kuhinje, sećam se te igre sa arkada ali ne znam naziv.

Ako neko može i seća se nek pomogne. Naime zaboravio sam kako se zove igrica a nigde ne mogu da je nadjem. Igrao sam je davno, pre 15ak godina. Deo radnje igrice odvija se u nekoj kuci koja se urusava, nakon sto se predje taj deo igrice kuca se srusi. Od likova sa kojima se igra sećam se decka, devojke i bebe. Sve u svemu oni se bore protiv 2 zene i jednog muskarca. Ostala radnja igrice odvija se u nekoj pecini, na obali, vrtu. Od svega secam se da su se u jednom levelu hvatale zmije. Nije klasična pucačina, u borbama se gadjaju limonovima, jastucima itd...cilja igrice se ne secam ali cela igrica ima veze sa okom...

"novija" igra tj lepo izgleda grafika. Iz pticije perspektive se igra. Upravljate sa nekoliko likova, znam da je glavni bio kauboj (i u tom vremenu je igra), posle je imala i neka zena. Svaki ima neku posebnu moc. Moze i da se planira kontrola svih likova pa onda da se pusti u izvrsenje

Aj da probam i ovako al problem je sto ne znam ni ja kako da objasnim...
Igricu su igrali 15ak godina, na starijim racunarima, ono sto znam i mogu da objasnim je samo da se ide po mapi i tu je cigara ili cigara koja ide po mapi i treba nesto da se resi kako bih prosao iz jedne u drugu sobu na mapi, izbegne nesto ili tako nesto, apsolutno ne mogu da se setim nicega vise. Samo znam da se prelazila tako po mapi ides i kontrolis a ti si cigara neka, jako cudno ali ne znam kako objasniti. Znam da su je zvali CIGARE... Pokusao sam sve ali nema sile da je pronadjem.

Aj da probam i ovako al problem je sto ne znam ni ja kako da objasnim...
Igricu su igrali 15ak godina, na starijim racunarima, ono sto znam i mogu da objasnim je samo da se ide po mapi i tu je cigara ili cigara koja ide po mapi i treba nesto da se resi kako bih prosao iz jedne u drugu sobu na mapi, izbegne nesto ili tako nesto, apsolutno ne mogu da se setim nicega vise. Samo znam da se prelazila tako po mapi ides i kontrolis a ti si cigara neka, jako cudno ali ne znam kako objasniti. Znam da su je zvali CIGARE... Pokusao sam sve ali nema sile da je pronadjem.
HAHAHAAHHAHAH pronadjeno, vi niste normalni

Па која је? Откриј и нама, да се не нервирамо

giphy.gif

Ajde da pokušam...
Ne mogu tvrditi da je ovo što pišem 100% tačno ali možda će neko znati.
Ovo sam igrao kod braće na Pentium 3 ja mislim, dakle pre 25 godina.
To je igra, paketić igara čini mi se gde je došlo njih četiri.
Jedna igra je kao platformer u vodi, igrač kontroliše nekog malog račića čini mi se kroz lavirint koji čine alge i kroz neke je moguće proći tako što ih gricka, stil igre me nekako podseća na feeding frenzy.
Druga igra (valjda je i ona deo tog paketa koliko se sećam) jeste da igrač kontroliše nekog zmaja koji mrda neko drvo (moguće palmu) levo-desno i puca kao iz topa neke neprijatelje. Zmaj je dole a neprijatelji gore.
Ne sećam se ostale dve.
Šta bi ovo moglo biti? Obe imaju 2D grafiku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno