Šta je novo?

pomoc- znate li neki dobar program za editovanja videa

Učlanjen(a)
15.09.2011
Poena
151
pozdrav narode , zanima me znate li neki dobar program za editovanje video sadrzaja, ja sam prije malo radio na adobe after effects-u ali je dosta tezak ,znate li za jos neki a da je dobar ? :) hvala :)

Ater ti nije bas za editovanje , koristi se za druge stvari ali Sony Vegas , Adobe Premier , Edius , Avid , Final Cut( za MAC) od profecinalnih a onda imas Pinnacle , Ulead , Corel pa sad izvoli . Po meni Sony Vegas profi a ne tako tezak imas dosta tutorijala na netu i moras dosta sam da se potrudis . Pozdrav !

Ako nisi profi, onda ce Corel VideoStudio Pro X4 da ti zavrsi posao. Svaki amater ce se snaci u njemu.

After je vec post-produkcija, editing - Premiere (adobe), Sony Vegas i kao sto mladen08 vec rece Corel-ov VS Pro x4 je odlican za pocetak...

Koliko znam, Adobe Premiere je najbolja varijanta za Windows PC. Ima dosta tutorijala po Internetu, cak i na YouTube-u, pa nije preterano velik problem saznati gde i kada treba kliknuti. Kontam da je bolje da ucis da koristis samo profesionalni softver jer on moze da odradi i prostu i slozenu stvar, dok slabija softverska resenja nemaju sve mogucnosti koje ce ti nekad mozda zatrebati.

Softver koji nije toliko zastupljen , tesko da ces dobiti neki precizniji savet ali ovde imas dosta tutorijala http://www.youtube.com/watch?v=IMBDVVSCdCc . Po ovome sto sam nabrzinu pogledao pretpostavljam da ce zadovoljiti tvoje potrebe ( mada si prvo poceo u Afteru u kome ljudi provedu radni vek radeci post-produkciju ) , tako da najbolje pogledas tutorijale po netu od par softvera pa se odlucis za onaj koji ti izgleda najlaksi . Pozdrav !

pozdrav narode , zanima me znate li neki dobar program za editovanje video sadrzaja, ja sam prije malo radio na adobe after effects-u ali je dosta tezak ,znate li za jos neki a da je dobar ? :) hvala :)

Problem je sto nisi definisao svoje potrebe. Ja sam prvo probao Sony Vegas i nista mi nije bilo jasno, pa sam probao Adobe Premier i on mi je bio potpuno jasan, pregledan i logican (ne uvek, naravno). Kod mnogih je iskustvo obrnuto. U svakom slucaju, ja koristim Premier za montazu bas, kako neko rece, zato sto znam da cu u njemu moci da odradim sve, cak i ako je potrebno nesto naprednije. Medjutim, veoma cesto koristim VirtualDub za pripremu materijala (za podrzane formate), jer je _neuporedivo_ brzi. Ponekad napravim i probnu montazu u njemu, kao skicu, pa onda predjem u Premier. Ne znam kako ce sve to ici sad kad pocnem da radim i HD materijal. I to je jedan od problema sa manje poznatim softverom, nikad ne znas koliko dugo ce biti upotrebljiv. Premier, Vegas, FinalCut mozes da budes siguran da ce podrzavati sve nove "fore", uz zadrzavanje prepoznatljivog interfejsa.

Samo, svi ti "jaki" programi zahtevaju istu takvu masinu za komotan rad.

Hteo bih da isečem samo jedan deo koji mi treba iz nekog filma koji je u MKV formatu. Koji od pomenutih programa je nabolji za to?

Za osnovni edit konvertovanja i isecanja je dovoljan avidemux. Njega pominjem jer je predlozen od strane benchmarka
http://software.benchmark.rs/softver/multiplatformska_video_konverzija/
Ja ga koristim za sredjivanje klipova snimljenih frapsom.

E, a vidi i sta ce ti se desiti sa titlovima ako iseces jedan deo klipa (pod uslovom da imas titlove unutar mkv, sto nije retkost)

Da, postoje titlovi u MKVu, jedno 7-8 različitih. Meni apsolutno nisu potrebni u tom delu filma koji želim da isečem, pa se nadam da to neće biti problem, bilo da ih ne bude u isečku, bilo da ostanu u bilo kom obliku, dok god mi nisu na ekranu kada pustim isečeni klip.

Aha, ti zelis da iseces jedan mali deo iz velikog i koristis taj mali (jedna posebna scena). Ja sam mislio da zelis da ti ostane veliki deo (recimo, ceo film bez odjavne spice).
Mislim da ce biti napravljen novi mkv (ili koji format izaberes) koji nece u sebi imati titlove.

a da li neko zna neki jednostavan program za secenje delova HD filma(720p) koji je u mp4 formatu?

znaci,ne trebaju mi neki veliki - profi programi,vec neki jednostavan gde se samo selektuju delovi filma koji ti ne trebaju,klikne CUT i ostaje film bez tih delova?....naravno,ako je moguce da se ne gubi i ne menja nista na kvalitetu filma,samo da fajl manje zauzima prostora na hardu,zbog tih isecenih delova?

da li ovako nesto postoji?....to sam uspesno radio sa avi i wmv fajlovima(svejedno da li su HD ili ne),ali sa HD mp4 fajlovima nista nisam pronasao sto bi mi trebalo...

Vomle video wizard to savim lijepo moze da odradi, mal, intuitivan, brz, za amaterske skromnre potrebe odlican.
Sto se corela tice malo sam se zazao sa njim i odlican je cak ima bolje rijesen rad sa tekstom, od svih ovih izvikanih programa ,Adobe, Edius, sony itd.

Nazad
Vrh Dno