Šta je novo?

:( pomoc sa pascalom :(

brankos

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
301
u pitanju su nizovi:
1. program treba da izbaci a) uniju
b)presek i
c) razliku nizova A i B od N elemenata
imam neke ideje, ali jednostavno ne ide...

2.Napisati program koji ucitava nizove A i B od N elemenata (N < 20).
Proveriti da li su nizovi identicni i prikazati poruku (DA / NE)

znam da bi trebalo ovo sam da uradim, ali mi jednostavno ovih dana ne ide...

unapred hvala :guitar:
:cigar: :cigar: :cigar: :cigar: :cigar:

pa u cemu je problem?!
imas dva niza X i Y!
na pocetku se pita koliko elemenata niza X, koliko niza Y!
onda sa dve for petlje popunis nizove - i to je kraj unosa nizova!
za uniju, presek i razliku nizova ti treba ugnjezdjena for petlja!!
recimo spoljasnja for je za niz X, a unutrasnja za niz Y! i za svaki element niza X se izredjaju elementi niza Y i ispituje se njihova zavisnost!
Na osnovu toga generises uniju, presek i razliku!

pod 2 ti treba jedna for petlja koja ce ici do kraja reda (prvenstveno treba ispitati da li su redovi iste velicine, u protivnom nisu identicni)
i imas jedan IF uslov tipa
if X[n] = Y[n] then next n
else "ispisati gresku da nisu identicni nizovi"

p.s.
nisam familijaran sa pascalom, ali case alat je samo jedna stepenica u programiranju, najbitnije je shvatiti algoritam!

p.p.s
nadam se da sam ti pomogao, opravdanja tipa "danas mi ne ide" nisu prihvatljiva za jednog buduceg programera ;), i nemoj ocekivati da ce ti neko napisati programski kod a ti dobiti 5-icu iz informatike ili plusic na kolkvijumu ;)

Bas kako ti je Toxic rekao - ali molim Vas, nemojte te fore sa ugnjezdenom petljom. Ko je jos video da se petlja gnezdi ? Pa to nije piletina nego programiranje :d

Kazi ko covek, FOR u FOR-u, ili petlja u petlji... ;)

Pozdrav! :wave:

Darko je napisao(la):
Bas kako ti je Toxic rekao - ali molim Vas, nemojte te fore sa ugnjezdenom petljom. Ko je jos video da se petlja gnezdi ? Pa to nije piletina nego programiranje :d

Kazi ko covek, FOR u FOR-u, ili petlja u petlji... ;)

Pozdrav! :wave:
Ih, sad je to neki problem :d
Pa i englezi kazu "nest" za kombinacije petlji , pa se ne sekiraju ,)

:(

ToxiC je napisao(la):
p.p.s
nadam se da sam ti pomogao, opravdanja tipa "danas mi ne ide" nisu prihvatljiva za jednog buduceg programera ;), i nemoj ocekivati da ce ti neko napisati programski kod a ti dobiti 5-icu iz informatike ili plusic na kolkvijumu ;)

uf, hvala, problem je bio samo kako da clanove koji odgovaraju ubacim u niz (odnosno da ne zauzmem mesto za previse calnova:( ).
u svakom slucaju - hvala!

p.s. znam da je "nije mi dan" mnogo lose zvucalo, ali pokusavam da radim neke stvari za koje sam tek skoro cuo, a fakultet i neko ozbiljnije programiranje mi deluju tako daleko (nazalost:( ).

:guitar: :banana: :guitar:
:cigar: :bottle: :cigar:

brankos je napisao(la):
a fakultet i neko ozbiljnije programiranje mi deluju tako daleko (nazalost:( ).
you never know, Rodni, you never know :d

Nazad
Vrh Dno