Šta je novo?

Pomoc pri kupovini lcd-a

VAPA

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2006
Poena
304
Stari crt televizor je na kraju svog radnog veka i samo mi pravi probleme.Posto je popravka neisplativa,kupio bih lcd tv.Posto,nemam iskustva sa tv uredjajima,molim Vas za pomoc.Da li lcd televizori mogu imati zadovoljavajuci kvalitet slike preko obicnih,zemaljskih antena ili moram uvesti kablovsku ili satelitsku ako zelim dobar prijem?(Da napomenem da je sadasnji kvalitet preko vise antena i pojacivaca je odlican.)
Trgovci me ubedjuju da kupim iskljucivo tv sa oznakom DVB,navodno,to je digitalni prijemnik,(tjuner )i da ostali televizori bez tog prijemnika nece moci primati digitalni signal bez dogradnje istog.Mislio sam da su svi digitalni koji imaju hdmi port a oni tvrde drugacije.Da li je to istina?Da li je bolji 100 hz i sta mi preporucujete od modela u vrednosti 450 e?Razmisljam o SAMSUNG LE-32M86,LG 32LG3000,Samsung televizor LCD LE-32A330,Samsung televizor LCD LE-32S81.Unapred zahvaljujem

Poslednja izmena:
jedini tv sa digitalnim tunerom koji bi ti sigurno radio i za par godina je neki sony iz 4000 serije.
zato što jedini podržava mpeg4, koji ovi ostali ne podržavaju. a u mpeg4-ci će se emitovati naši digitalni kanali (samo testiraju u mpeg2).
a i ko zna kad će kod tebe u čačku biti digitalnog signala.
kod svih ostalih marki trenutno na našem tržištu bi opet za par godina morao da dokupljuješ stand alone tuner.

od ovih televizora što si napisao možeš jedino u obzir da uzmeš taj LG3000 a da ti dodam na listu i toshibu 32AV500PG koja se vratila po sjajnoj ceni od 38900 (jedno vreme je bila 66500). ta toshiba ti je trenutno najbolji izbor za te pare. bolja je od tog LG-ja a jedino je možda za nijansu lošija od LG5000 serije (32" naravno).

Da li lcd televizori mogu imati zadovoljavajuci kvalitet slike preko obicnih,zemaljskih antena ili moram uvesti kablovsku ili satelitsku ako zelim dobar prijem?

Ja ti iskreno ne bi preporucio da ostanes na zemaljskoj anteni ako planiras kupovinu lcd-a. Ne znam koliko si izbirljiv sto se tice kvaliteta slike, ali mogao bi ako imas mogucnosti da uzmes kablovsku i to D3 paket kod SBB ako ga ima u Cacku. Druga opcija bi bila ako imas adsl kod Telekoma, pa da uzmes IPTV.

HDMI port je digitalna veza izmedju uredjaja, i nema veze sa DVB.

Mozes cak i plasmu da uzmes za 49k PANASONIC TH-37PV7P ili ako jos skupis para PANASONIC TH-42PV8P za 65.5k. Skapiraces da ti je 32 inca malo, tako da je bolje da razmislis o vecem televizoru.

Ma 42" je malo hehe :) Ozb ako gleda sa min 3m 50" ima da legne samo tako, a ovo govorim iz licnog iskustva. Ja gledam 42" sa 2-2.3m a kod ujke koji ima 50" 3m je sasvim ok a kada se udaljim 4-5m onda to vise nije to. Daleko da se ne vidi, heh ali ko je video zna o cemu pricam. Kako kaze drugar Jastreb (Falcon - prim.prev.) kod tv i zvucnika ne postoji overkill ;)
Sto se tice teme, izbor digitalnih zemaljskih kanala cisto sumanjam da ce ikada biti na zavidnom nivou da bi se isplatio tv koji to podrzava znaci sve sto ide preko nekog provajdera kablovskog ili ip imace svoj uredjaj koji posle salje signal preko scarta ili hdmi i to je to.

Hvala svima na odgovorima,SBB ima u Cacku ali nisam u gradu i imam mogucnosti samo za digi tv preko bezicne veze.ADSL imam ,ali nije Telekomov vec kod Sezampro-a,ali imam mogucnosti da ugradim satelitsku antenu pa cu probati sa istom.Soba mi je mala da bi kupovao veci tv(3,5x3,5).Pozz

Postovani,poslusao sam Vas i odlucio da kupim veci tv,tj 37-u.Dok skupljam novac za jedan od ova dva modela,koja mi se najvise svidjaju(1.TOSHIBA 37AV500PG
2.LG 37LG2000),naletim na treci,koji mi je nepoznate marke Crypton LCD 3708MHD Full HD a slicne cene,(svidelo mi se sto ima 2 tjunera i 3 godine garancije),pa sam u velikoj nedoumici.Ima li neko iskustva sa ovim televizorima,da li je pored ova dva pomenuta pametno kupiti ovaj i koji je najbolji od ova tri?Pozdrav

Razgovarao sam sa serviserom,ovlascenim za Samsun i Toshibu.On tvrdi da je direktno uporedjivao oba proizvodjaca i da je Toshiba mnogo bolja,tako da sam Samsung otpisao.Direktno smo ukljucili isti kanal na oba tv-a i Toshiba je dala mnogo lepsu sliku.Svideo mi se Crypton,po izgledu slican Lg-u a dva tjunera,povoljna cena...Zamislite,da Vi kupujete,sta bi kupili?

ja sam u merkuru prvi put video kakva je slika na samsunzima. na LG-ju LC51 (tada aktuelan) je bila odlična, a na desetak samsunga pored grozna.

crypton jeste primamljiv, ali toshiba bi uvek bila moj izbor zbog pozitivnog iskustva.

Nazad
Vrh Dno