Ovde sam ja jako prozvan, sto sam rekao da mi je jak argument za c770 bio video mod gde na 512mb mogu da snimim 1h u 640x480, pa cu ipak da se nastavim, mada sam obecao da necu vise... Odmah da naglasim da nisam rekao da je video mod najbitniji kod foto aparata.
Ja sam coveku preporucio c770 jer je po MOM misljenju odlican aparat, a taj video mod mu je plus (i uz blic sa dve cevi |>> je razlika koja je za mene vredela 60$ koliko je skuplji od c765), a posto znam kakvo je ovde uopsteno misljene (tj pola vas ste ko papagaji samo ponavljate ono sto neko kaze...), znao sam da ce odmah u sledecoj poruci da mu bude preporucen a95... vise mogucnosti sam odmah stavio pod navodnike, jer mi je bilo jako smesno |))
Proveo sam jedno 2 meseca u biranju aparata... i ovde i na dizajnzoni sam bio imao topic na tu temu... procitao sam sve sto sam iskopao na netu, skinuo sve galerije slika, filmice, reviewove, komentare itd, ispipao sam sve aparate koje sam nasao po ns, da ne kazem da sam spopao decka na sred ulice da vidim s7000, jako me je zaprepasceno gledao |> Ovo me ne cini ekspertom, ali samo hocu da kazem koliko sam studiozan... Prvo sam shvatio da defintivno hocu zum >5x, tako da sam automatski odstranio jako velik procenat aparata.
Ono zasto nisam odabrao fz10/fz20 je VELICINA, koja meni jednostavno smeta i kraj, isto i za s7000. Fz3 sam takodje odbacio jer sam video brdo slika sa krivljenjem (barrel) i crnim uglovima (vidgeting), takodje je plastican. Plus za oly vec imam xd kartice i li10b baterije, dok bih za panasonica morao da kupujem iste, pri cemu originalne nisam prakticno nigde nasao, samo neke sakar i slicni krs po opakim cenama (>50$...) ocajan video na panasonicima mi je bio tek poslednji argument, tj zavrsni uz cinjenicu da nisam mogao da nadjem fz3 ni u jednoj pouzdanoj prodavnici u momentu kad sam porucivao c770, po ok ceni. Ali da me je fz3 odusevio slikama, verovatno bih ga uzeo i pored ostalih mana, jer mi se jako svidjao "na papiru", tj taj leica objektiv, f2.8, fokus lampa, relativno kompaktan...
Sto se canon s1 tice, jesam ja ovde bas toliko neozbiljno shvacen, pa kad nesto napisem, onda se jos neko nadje da to proverava?!?
S1 ima max ogranicenje fajla na oko 1gb, pri max kvalitetu snima 640x480 na 30fps i snimici izgledaju predobro (tj u rangu dv kamere slicne cene, bolje od bilo kog drugog aparata), ali na 1gb stane 10min (koja sekunda cak manje), a to sto si "negde procitao na netu", mozes okaciti... slike su po meni ruzne, tj daleko od onih koje pravi c770. Da ne pominjem da aparat ima mali pokretan ekran i da je sav plastican i koristi gomilu aa baterija. Ovo su meni sve minusi, u slucaju da nekom nije jasno.
Proveru svega sto sam ovde napisao potrazite na
www.dcresource.com, ako mi neko i dalje ne veruje.
A95 i c770(765) necu uopste vise da poredim, jer kao sto je neko rekao babe i zabe, mada eto kad ste jovanu preporucili a95, uopste se nije odusevio, tako da ipak treba dozvoliti da nekom nesto sto preporucite ne odgovara...