Šta je novo?

Pomoc oko wireless-a.

• Začetnik teme Začetnik teme Green
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dish+biquad je najekonomicnije a odlicno resenje, go for it !
U ovim specifikacijama se vidi da je u pitanju G standard a tebi to generalno ne treba.
B i G uredjaju imaju sada priblizno iste cene, sa te strane nije mnogo bitno.
Elem, iz iskustva preporucujem da pazaris neki AP sa Atheros chip-om i radice perfektno(B ili G varijanta, nebitno...u svakom slucaju posto se kacis na provajdera i 1mbit ti je previse 😉 ).
Izbor imas u www.netiks.co.yu (za daljinu od 1.7km ti je dovoljan i AP sa 100mW izlaznom snagom tako da ne moras da kupujes jace).
Poz!

npetar je napisao(la):
Dish+biquad je najekonomicnije a odlicno resenje, go for it !
U ovim specifikacijama se vidi da je u pitanju G standard a tebi to generalno ne treba.
B i G uredjaju imaju sada priblizno iste cene, sa te strane nije mnogo bitno.
Elem, iz iskustva preporucujem da pazaris neki AP sa Atheros chip-om i radice perfektno(B ili G varijanta, nebitno...u svakom slucaju posto se kacis na provajdera i 1mbit ti je previse 😉 ).
Izbor imas u www.netiks.co.yu (za daljinu od 1.7km ti je dovoljan i AP sa 100mW izlaznom snagom tako da ne moras da kupujes jace).
Poz!

OK, kapirao sam da je ova kombinacija dobra i za Atheros sam već negde čitao (verovatno baš u tvom postu "Kako sam se ja povezao" ) ali mi treba AP sa built in Router-om, a samo sam naleteo na ovaj US-R.

BTW, ponovo sam gledao Netiks Cenovnik i nisam našao AP sa Built in Routerom. ako sam pogrešio ispravi me.

Tražim dalje.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
npetar je napisao(la):
p.s.

Radice taj USR u kombinaciji sa dish+biquad bez problema. Antena ce tu odigrati glavnu ulogu na 1.7km, tako da ne brini, pazari taj uredjaj slobodno.

Amen Brother!!!!!!

Postoji li razlika izmedju Offset i Paraboličkih SAT Tanjira???
Reko bih da postoji, tj. da sam to već negde pročitao
tj. Offset varijanta je čini mi se mnogo usmerenija svega 3-5 stepeni pa daje bolje rezultate ali se i teže usmerava

http://www.unikom.co.yu

Shto ce reci, nishta od mog wirelessa. Stvarno me nece bolja conn. Valjda ce Telekom da proshiri portove na mojoj centrali, ili ce SBB doci ili shtagod. Mislim, imam AP na manje od 500m, ali mi smeta je*eno brdo. Nishta, hvala svima na pomoci.

Hajde i ja da pitam... Citajuci nisam uspeo da naidjem na objasnjenje sledeceg problema. Naime, ako sam udaljen od memodatinog AP <500m da li u tom slucaju mogu da kupim samo neki AP (koji i koliko kosta) i da ga stavim pored prozora gde cu imati opticku vidljivost sa provajderovim AP i da zatim preko LAN portova povezem 3 racunara u stanu te da tako sva 3 racunara imaju jednovremeni izlaz na net? Znaci bez antene, ili ako je potrebna antena koje jacine bih morao da kupim i opet koliko bi to kostalo?

Hvala na odgovorima!

Poslednja izmena:
smark je napisao(la):
Hajde i ja da pitam... Citajuci nisam uspeo da naidjem na objasnjenje sledeceg problema. Naime, ako sam udaljen od memodatinog AP <500m da li u tom slucaju mogu da kupim samo neki AP (koji i koliko kosta) i da ga stavim pored prozora gde cu imati opticku vidljivost sa provajderovim AP i da zatim preko LAN portova povezem 3 racunara u stanu te da tako sva 3 racunara imaju jednovremeni izlaz na net? Znaci bez antene, ili ako je potrebna antena koje jacine bih morao da kupim i opet koliko bi to kostalo?

Hvala na odgovorima!

Pazi nisam expert ali sam prevrnuo ceo ceo naš net ( Bench, BGW, artelj.com/wireless ...) pa mogu i ja nešto da predložim a Sede glave neka me isprave ako grešim

Za 3 LAN porta bi ti baš odgovarao AP & Router US-Robotics sa 4 LAN porta 79e u Imtelu, a imaš i link malo gore u Thread-u + neka pravljena kantena ili Biquad ( ~100-200din)
ili možda neki jeftiniji AP + router/switch + Kantena/BiQuad

Ipak bih uzeo neku PCI karticu do 30 eur i BiQuad antenu, jeftinije je. Jedino sto u tom slucaju jedan comp mora da bude ukljucen da bi ostali imali izlaz na net. Problem sa duzinom kabla od kartice do antene ne postoji jer je to svega 2-3 metra. Tako da ako od ADSL-a ne bude nista u najskorije vreme i ako je sve OK sa signalom onda eto i mene na wireless-u 🙂

Imas negde na forumu temu koju je pokrenuo npetar i tu je covek sve lepo objasnio, vredi procitati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno