Šta je novo?

Pomoc oko PS3 u Igraonici

Dr@agan

Cenjen
Učlanjen(a)
30.01.2010
Poena
151
Pozdrav svima

Uskoro otvaram Cyber cafe u svom gradu, lokal i oprema je u fazi zavrsetka, ali imam problem kako da kontrolisem radnike oko vremena igranja na PS3. Sa neta sam poskidao gomilu demo programa koji sluze za izdavanje i pracenje vremena. Ali ni jedan ne mogu da uparim sa Sonijem.

Da li neko ima neku ideju sta da radim...

Hvala unapred

Ne verujem da slican program postoji za PS3, ima par ljudi koji takodje drze igraonicu pa ce ti oni valjda pomoci, jedino sto mi pada na pamet je ono automatsko gasenje PS3-a, u Power options (ili slicno). Mozes kao na TV-u da namestis, da se gasi na sat, dva, tri.. I onda izbacuje poruku kad je blizu gasenja. Ne znam da li odbrojava kada je ostalo jako malo do gasenja, tada mozes 'nauciti' posetioce da je vreme da se udalje sa konzole i da prekinu automatsko gasenje, ili ti to da uradis, mada svaki put da radis i da gledas u svaku konzolu, malo je neprakticno..

A da montiras prekidac na strujni prikljucak za TV ili da na neki drugi nacin gasis televizore? Nema slike, nema ni igranja... Takodje, u slucaju da neko zeli da doplati moze da nastavi gde je i bio :)

A da montiras prekidac na strujni prikljucak za TV ili da na neki drugi nacin gasis televizore? Nema slike, nema ni igranja... Takodje, u slucaju da neko zeli da doplati moze da nastavi gde je i bio :)

Ovo je bolja varijanta :) Kada neko zasedne, daljinskim namestis TV da se ugasi za onoliko koliko su platili i naravno daljinski stoji kod tebe sve vreme :)

Mora fizicki da se ugasi... U suprotnom ce dolaziti do svadje kad u zaru neko ustane i upali TV rucno... Ovako zna da mu je sistem ugasio struju na TV-u i moze samo da uplati jos :) Jedino je potreban program za evidenciju i da se, verovatno, napravi kontrolercic koji ce to uraditi (mozda ovo vec ima)

A šta će se desiti ako PS3 vrsine pri tom gašenju?
Nešto se sećam da nije pametno gastit konzolu dok radi metodom "čupanje iz struje".

Vampir misli samo na gasenje TV-a tom metodom :)

Gasi se samo TV, ne i konzola. Tako je u igraonicama po BG-u. Kad doplatis, TV se ukljuci i samo nastavis odakle si stao.

edit: pretece me Boris.

Poslednja izmena:
Danas svaki normalniji TV ima tajmer to je jedino što mi pada na pamet osim ako nećeš da radiš PS3 na ručnoj metodi (a.k.a. "samo da završim utakmicu") :)

Ako ne bude pustao ljude da zavrse tekmu niko mu nece ni dolaziti.

Da je neko nas kontrolisao slabo bih sta odigrao na n64/ps1/saturnu :D.

Toga sam se i plasio.... da moram da napravim sklopku ko za el. stolicu, pa kad istekne vreme da varnicim. a sta da radim sa kontrolom radnika. a.k.a. da za zavrsenje utakmice uzme 50din i stavi u dzep....

To ces tesko da kontrolises... Sem toga, ako tako stalno uzima zalice ti se musterije... Veci je problem ako im on naplati uredno i oni odigraju koliko su i platili ali on to ne evidentira...

Toga sam se i plasio.... da moram da napravim sklopku ko za el. stolicu, pa kad istekne vreme da varnicim. a sta da radim sa kontrolom radnika. a.k.a. da za zavrsenje utakmice uzme 50din i stavi u dzep....

Mislim da su ti te varijante previse komplikovane, nalepi nesto na dugme na TV-u, da se primeti ako ga neko rucno upali... a preko daljinskog namestaj gasenje televizora za odredjeno vreme i to je to.. barem meni to zvuci kao najbolje/najlakse resenje..

***... ovo me podseca na vesele 90-te, kad dobijes cusku ako pokusas da prekoracis vreme na Segi :D

najednostavnije ugradi video sistem u lokal i na taj nacin kontrolisi radnike sta rade i kao se vladaju! jeste da je mozda malo skuplja solucija ali boze moj na taj nacin mozes da ih kontrolises kako rade i dali se igraju u medjuvremenu?

mada dok sam ja radio u pc igraonici mi smo imali dozvoljeno vreme kada mozemo da se igramo na racunarima a kada nemozemo, a naravno imali smo uplaceno vreme od strane samog gazde za nedelju dana pa ti potrosio za dan ili za 5 njega neinteresuje posle toga nema igre dok neprodje nedelja! mada je za ps3 to vec malo teza solucija!

jedino ti preostaje da uradis par nacina: prvi da jedno vreme budes u igraonici a drugo da svaki dan ili svaki drugi dan saljes nekoga od prijatelja da bane u neodredjeno vreme pa da uplati pola sata sat da se igra a u medjuvremnu da motri na radnika a i da ih testiras sa podmicivajem od strane prijatelja da vidis kakvi su radnici! ima puno resenja samo treba odabrati pravo!

puno srece sa igraonicom...

Poslednja izmena:
Ako ti je sve to nesigurno, sto ne kupis digitalne tajmere za struju? Namestis na 1h, 2h itd i on pusti struju, posle isteka-prekine. U tom slucaju ti daljinski i ne treba. E, sad, nije bas najelegantnije resenje...

Zar na soniju ne moze da se instalira neko programce kao sto postojiu PC igraonicama, ono sa nalozima, logovanjem i sl? Kapiram, ako soni ima OS na sebi, sto ne bi moglo...

Ja sam radio svojevremeno u igraonici i oni su koristili neki program Ctimer. Uz njega je išao neki kontroler koji ti pokazuje koja ti konzola trenutno radi, s tim što i na računaru imaš sw preko koga uplaćuješ vreme i koji gasi tv. Tv ne može da se upali dok ne uplati vreme. Svaki radnik ima svoj nalog i lozinku, ima opciju loga, pa ih tako kontrolišeš i oni sami sebe na kraju smene ( po tome vide koliko para ide na konzolu ). Po kom principu to funkcioniše ne znam (čini mi se da se stavlja nešto na kabel iz konzole do tv-a, drugim rečima seče se taj kabel i stavlja se neki kontroler - imali smo ps3 i nije bilo nikakvih pogoršanja slike).
To neki lik pravi pa evo ti njegov broj 066 028 933 Goran (BG je u pitanju i kaže mi drugar da to košta oko 50 eura)

Zar na soniju ne moze da se instalira neko programce kao sto postojiu PC igraonicama, ono sa nalozima, logovanjem i sl? Kapiram, ako soni ima OS na sebi, sto ne bi moglo...

Ne da ne moze, nije to Windows. :D
Mozes na PS3 da stavis Linux, ali ne znam zasto bi nekod od konzole pravi PC.

Ima svoj OS, koji je zatvoren, nije predvidjen da se igras sa njim (i da ga s*ebes) kao Windows :)

kamera na plafon, i strah u kosti

Uvek sam maštao da imam igraonicu ... koliko ti je trebalo za start, što se tiče tehnike , konzola, TVa .... odgovori mi na PM ako hoćeš, da ne vodnimo temu ....

Teshko da ce moci sa tajmerima na daljinskom, jedino da kupi televizore razlichitih proizvodjacha, jer kada jedan namesti, namestice sve pa ce se ugasiti u isto vreme :d

Jedino reshenje je ovo sa tajmerima bash za tu namenu, najbolje neshto kao ovo sa kljuchem jer tachno znash koliko sati je odigrano tog dana, pa ti ne treba nikakva kontrola radnika. Jedino shto bih ja uzeo tu neshto elegantnije, digitalno, gde se lako moze podesiti koliko kupac hoce da igra...

Poslednja izmena:
Vrh Dno