Šta je novo?

Pomoc oko procene posla

• Začetnik teme Začetnik teme pTomic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Moja oprema  
Ostale periferije
Mac Mini M4
Steam
petar.tomic
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hm..
Pitanje je krajnje jednostavno, ali meni zvuci komplikovano. 🙂
Kreiranje cena svojih usluga...
Dobio sam ponudu da uradim dva sajta u Joomla-i ali moram da izadjem pred ljude sa cenovnikom. Tu mi trebaju predlozi ljudi koji imaju iskustva u tome.
Znaci nesto sto bi licilo na ovo:

Instalacija Jommla sajta ...... xx €
Postavljanje content-a na sajt .... nn €
Dodatak ovaj ..... yy €
Dodatak onaj ..... zz €
Mrdalice ..... aa €
Drugaciji meni .... bb €
....
....

Znaci treba definisati ove vrednosti. Ja bih bio jako zahvalan na bilo kakvom realnom predlogu.

P.S. dvoslovne oznake ne moraju da znace i dvocifrene vrednosti

Moj savet bi bio da cenu formiras prema radnom satu. Vidi koliko ti treba za neke operacija pomnozi za cenom sata i to im ponudi.

Instalacija Joomle? Sta tu ima da se instalira? 3 klika misom 4 text fielda? Ok. 40 eura.

Postavljanje sadrzaja? Verovatno da ubacis taj sadrzaj sto su ti skupili na sajt. 200 eura.

Dodatak ovaj. E pazi. Za dodatak OVAJ treba da uzmes minimum 450 eura. Jer svi znamo koliko je to ozbiljan dodatak.

Zatim sledi ONAJ drugi dodatak, koji u sustini i nije toliko bitan njega mozes i da izostavis, ali im naplati i ako ga izostavis, barem 100 eura.

Mrdalice. Posto ce mrdalice biti KILLER APP to bi trebao da naplatis minimum 620 eura. Ispod te sume uopste nemoj da ides. Ako ti kaze da ti nudi 600 eura za taj posao, slobodno mu opali samar.

Sto se tice drugacijeg menija. Mislim da bi trebao tu da ides sa suptilnom cenom od 6.73 eura za ukucani karakter. SAVET kucaj u ANSIIju.

Sto se tice ovih tackica, pa sad zavisi. Ako ces da radis 2 puta dobro je sto imas copy/paste pa neces morati mnogo da se mucis, ali naplati kao da si radio 2 puta. Sto bi znacilo oko 124 eura.

Ja realnije od ovoga ne bih znao da ti kazem.

budalenje off:
Moderatori ovakve teme lockujte odmah, nema potrebe da se razglaba o tome koliko sta vredi. Ako covek zna koliko vredi njegov posao, prodace, ako ne, oticice u bankrot. Simple.

Instalacija Joomle? Sta tu ima da se instalira? 3 klika misom 4 text fielda?
Pretera ga 😉 Ima tu malo vise klikova i mozda nije komplikovano, ali treba vremena barem koliko da se upload-uju fajlovi, a i to treba znati, ceniti i naplatiti.

Salu na stranu, mozda pitanja nisu najsrecnije formulisana, ali ne vidim zasto ne bi dobio bar orijentacioni odgovor da li se radi o desetinama, stotinama ili hiljadama €.
Ako je moglo da se diskutuje koliko ko uzima za instalaciju Windows-a ne vidim zasto ne bi i o ovome 😉, ali pod uslovom da oni koji imaju nameru da daju fixne cene po stranici preskoce temu 😀

Ako uzme hosting koji ima cPanel i Fantastico nema sta da uploaduje vec mu se sve nalazi na serveru samo je dovoljno da ukuca user\pass\email\location folder i to je to. 🙂

Ako vec radis nekome sajt logicno je da ces (odnosi se na pTomic) prvo da razmislis o nekakvom dizajnu. Hoces li ga sam crtati? Hoces li koriti template? Da li sajt treba da ima Flash u sebi? Kakvi moduli ce ti trebati?
Ako ces morati da pravis neki dizajn, moraces od njega da pravis template. Ovako kako si ti formulisao pitanje znaci sledece.

Ja im instaliram Joomlu (deafult tema), napravim sekcije i kategorije i onda ubacim tekst koji su mu dali. Instalacija modula?

Prema ovakvom pitanju ja sam mu dao zaista najlogicniji odgovor. Taj fazon sa fiksnom cenom tj. cenovnik za tako te izmene ne postoji. Naravno mozes da ga napravis. Kao sto je Skaarj rekao lepo formiras cenu na bazi 1 radnog sata. Pa kazes, toliko mi treba za to, toliko mi treba za to... I izracunas.
Poznavanje osnova html\(jedva) css + (capable of) šljepak dizajn + no w3c valid po satu se naplacuje 4-5 eura.
Ali sta ces da radis kad u jednom trenutku imas samo tekst copy\paste, clean up word tags, a u drugom da sam napises modul za joomlu?

Naplati ceo sajt djuture koliko ti smatras da treba, za izmene sajta nemoj im govoriti fiksnu cenu, vec najnizu (pocinje od 5 eura za osnovne izmene).

Hvala Skaarj na predlogu, Crnom na podrsci, i sirNemanjipro na *****. 🙂
Htedoh ja da izadjem pred ljude sa cenom od 75-10€ po satu, ali ljudi staromodni pa hoce sve crno na belo i da znaju koliko to njih "o'ma kosta". Iz tog razloga sam postavio tu vrstu pitanja u prvom postu. Mozda nije bas najbolje formulisano, ali verujem da je poenta shvacena.
Ostaje mi da ih ipak ubedim da to ide po satu(+bonus na 3 dete, penzijski fond, socijalno...) 😉😉

Nazad
Vrh Dno