Šta je novo?

Pomoc oko odabira CPU i maticne

Sovica

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Citajuci masu tema ovde jos nisam uspeo da se odlucim koju plocu i proc da uzmem.

Prvo, sto se tice CPU-a dolaze u obzir samo E6xxx serija procesora sa 4mb kesa i najvise sto bih dao za CPU jeste onoliko koliko bi kostao otprilike neki E6750 znaci ~180e
E sad da li taj CPU vredi tih para ili ne?
Kao neki pandam njima razmisljao sam i o E6550 kao i o E6420 (iako slabiji ali mozda vredniji tih para?)
Nameravam naravno da ih i OC-ujem pa iz toga proizilazi i moje sledece pitanje a to je:

Na koju plocu da stavim sve ovo?
Ono sto znam jeste da mi ne treba SLI i da ima slotove za DDR2.
Ako bih isao na neki E6550 znaci da mi treba FSB od nekih ~500mhz, ako na neki drugi sa vecim mnoziocem mozda i ne toliki?
Razmisljao sam o ASUS P5B - Deluxe ploci ali sam onda cuo nesto o P35 plocama...
Max sto mogu da izdvojim za plocu je 150e

Bilo kakva pomoc ili savet je dobrodosla!

Pa, ono, 6750 je najbolji izbor od ta tri, a za plocu ne bih ni ja znao...

P.S. Javi se bre.

Poslednja izmena:
Koliko vidim DS4 model mi izgleda kao ploca koja podrzava SLI koja je meni nepotrebna, jedino ako neke druge stvari ona ima i vredne su u odnosu na napr DS3 ili DS3p,s,r ... model?

Ima doduse fensi pasivce na sebi :D

Poslednja izmena:
Ne, DS4 podrzava samo CF!

DFI Infinity P35 Blood-Iron nista vise od toga ti ne treba za tvoje prohteve.
E6750 ili 6550 zavisi koliko hoces para da das, mada kada bih ja birao mozda i ne treba davati vise para za e6750 ili ako hoces ustekaj jos malo i uzmi lepo Q6600 i da te bog vidi.
^ vrh brate konfuguracija.:d

Ah da Q6600 razmisljao sam o tome... a vec sam se dobrano iscedio i za E6750... ah... problemi problemi... :D

Pogledacu taj DFI izgleda kao dobra plocica i jos sam plus ljubitelj DFI-a :)

I ja mislim da E6750 vredi te razlike od 20e tako da cu sigurno ici na njega a cuo sam nesto o DFI Blood iron ploci i nesto vezano za napajanje intel Qxxxx procesora (na koji cu verovatno u buducnosti da predjem) tako da izgleda da ce da padne jedan gigabyte.

Hvala svima na pomoci!

Vrh Dno